Огляд тест-драйву: Audi A3 2020

2 липня 2020

Audi A3 2020 року ідеальний у всьому - стильний салон, потужні двигуни, а також всі необхідні функції і системи допомоги водієві. Єдиний недолік цього авто - маленький багажний відсік.

Огляд тест-драйву: Audi A3 2020

Нове в 2020 році

  • Доступний новий тип кузову - кабріолет 

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Новий Audi A3 2020 року - це відмінний варіант для тих, хто шукає швидкий і продуктивний седан. Технічні характеристики і набір стандартних і додаткових опцій цієї моделі просто вражають.

Нове або б/в авто? 

Нова модель Audi A3 відноситься до покоління, яке було представлено в 2015 році. Тепер вона доступна в кузові кабріолет і отримала деякі незначні зміни в комплектаціях і дизайні. У 2020 році були видозмінені фари і решітка радіатора, також була розширена лінійка бензинових моторів.

Більш старі моделі не сильно поступаються за характеристиками новенькій Audi A3, тому ви можете істотно заощадити, якщо придбаєте стару A3. Врахуйте, що в 2017 році Audi замінила 170-сильний базовий двигун на турбований чотирициліндровий мотор потужністю 186 кінських сил, оновила інформаційно-розважальну систему MMI і додала підтримку сервісів Android Auto і Apple CarPlay.

Audi A3 або Mercedes-Benz A-Class?

Mercedes-Benz A-Class - це розкішний малолітражний автомобіль. Його стартова ціна трохи нижча, ніж вартість A3. Обидва автомобілі мають безліч функцій, в тому числі високотехнологічні інформаційно-розважальні системи з інтеграцією смартфонів. Якщо вам необхідна модель з потужним і продуктивним двигуном, вибирайте A3. Якщо вас приваблює класичний інтер'єр і передбачувана надійність, то Mercedes - це саме те, що вам потрібно.

Audi A3 або Volkswagen Arteon?

VW Arteon мало в чому перевершує Audi - хіба що в розмірі вантажного відсіку. Обсяг багажника Arteon становить 765 літрів, місткість якого легко конкурує з невеликим позашляховиком. VW і Audi мають схожий перелік систем безпеки і функцій допомоги водієві, але ціна A3 робить його більш вигідним для покупки, ніж Arteon.

Audi A3 або BMW 3 Series?

Обидві моделі пропонують спортивну керованість і потужні двигуни. Однак Audi в стандартній комплектації поставляється з більшою кількістю функцій, ніж BMW, а коштує дешевше. 

Салон

Седан Ауді А3 вміщує п'ять чоловік і в стандартній комплектації поставляється зі шкіряною оббивкою сидінь. Ця модель відрізняється від конкурентів мінімалістичним дизайном інтер'єру.

Стандартні функції Audi A3 2020 року включають інформаційно-розважальну систему MMI з Android Auto і Apple CarPlay, два USB-порти, Bluetooth, 7-дюймовий екран, аудіосистему з 10 динаміками, HD-радіо і супутникове радіо.

Салон Audi A3 обладнаний всім необхідним, проте, ви можете додатково оснастити модель аудіосистемою Bang & Olufsen з 14 динаміками, навігацією і модернізованої інформаційно-розважальною системою MMI з підтримкою MMI touch - інтерфейс Audi, який дозволяє управляти різними системами автомобіля. Вона являє собою 12,3-дюймовий цифровий екран, який замінює традиційну панель приладів.

Відео тест-драйв Audi A3 2020 року

Технічні характеристики

Audi A3 оснащена чотирма потужними двигунами, які забезпечують швидке прискорення. Всі мотори з'єднані з автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням і 7 швидкостями. Базовий 184-сильний чотирициліндровий двигун досить потужний для експлуатації в різних умовах - як у місті, так і на швидкісних шосе. Повнопривідні моделі отримують додаткову продуктивність від 228-сильної версії цього мотора.

Варіації Audi S3 і Audi RS3 укомплектовані більш потужними двигунами з турбонаддувом.

Стандартна Audi A3 витрачає 8.7 л на 100 км в місті і 6.5 л на шосе.

Добре налаштована підвіска A3 відмінно справляється з балансом якості їзди і маневреності. Передній привід є стандартним, а доступна система повного приводу Quattro забезпечує надійне керування навіть на слизькому дорожньому покритті.

Опціональна система Audi Drive Select дозволяє налаштувати динаміку продуктивності моделі. Існує чотири налаштування: Comfort, Dynamic, Individual і Auto.

Безпека

У стандартні функції активної безпеки Audi A3 входить система запобігання зіткнення, яка блокує вікна, люк на даху і ремені безпеки. Камера заднього виду також є частиною базової комплектації.

Додаткові системи допомоги водієві включають в себе адаптивний круїз-контроль, передній і задній парктроніки, допомогу при паралельній парковці і пакет безпеки Audi Side Assist (попередження при перехресному русі ззаду і моніторинг сліпих зон).

Розміри і маса 

Довжина Audi A3 2020 року становить близько 4.26 м. Його споряджена маса коливається від 1450 до 1630 кг.

Можливі комплектації

Моделі A3 і S3 доступні в двох комплектаціях: Premium і Premium Plus. Орієнтована на продуктивність версія RS 3 поставляється тільки в одній комплектації.

Базова варіація Audi A3 Premium підійде більшості покупців, оскільки вона обладнана всіма необхідними функціями і системами безпеки. RS 3 відрізняється від моделей у стандартній комплектації 394-сильним двигуном, спортивними сидіннями, повним приводом і дизайном.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Dodge Challenger 2020
Огляд тест-драйву: Dodge Challenger 2020
Огляд тест-драйву: Kia Rio 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Kia Rio 2020