Огляд тест-драйву: Audi Q8 2019

12 березня 2019

Якщо вам подобається Audi Q7, але вам не потрібен третій ряд сидінь, абсолютно нова версія  Q8 повинна привернути увагу, пропонуючи новий 3.0-літровий V6 турбодвигун та спортивну стилізацію даху, яка жодним чином не шкодить практичності. Повнопривідний Q8 на п’ять місць також пропонує невелику гібридну систему на 48 вольт, в якій редукторний генератор забезпечує надзвичайно плавний автоматичний перезапуск. Конкуренти Audi Q8 це Land Rover Range Rover Sport, Porsche Cayenne, BMW X5 і Mercedes-Benz GLE. Хоча сучасний Audi отримав С-подібні стійки, нахилені вперед, стилізації купе як у BMW X6 він не досяг. Вишуканий Q8, який розділив колісну базу з Q7, тішить дуже просторим заднім сидінням, яке посувається вперед і назад.

Огляд тест-драйву: Audi Q8 2019

Вам сподобається

Якщо ви хочете отримати сучасний, добре оснащений позашляховик з відчуттям стилю і високим рівнем практичності, новий Audi Q8 2019 вартий уваги. Бонусом стане спортивна харизма, подякувати за яку варто активній системі демпфування, яка входить в базу.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

При достатньо високій стартовій ціні, Audi поступається іншим більш доступним представникам класу. Дешевші суперники не настільки розкішні як Q8, але виконують ідентичні завдання при повсякденному використанні.

Нове у 2019 році

У 2019 році перед нами постав абсолютно новий Audi Q8. За основу взяли спільну з Q7 версію шасі. Новинкою став 3.0-літровий V6 турбодвигун.

Враження від їзди

Отримавши можливість проїхатися за кермом нового Q8, перше, що помічаєш, це спроможність вишуканого позашляховика справлятися з примхами погоди, спокійно почуваючи себе на засніжених чи заболочених дорогах.  Салон залишається вражаюче тихим поки автомобіль непомітно поглинає кілометр за кілометр. Будь-хто з впевненістю зможе сказати, що опинився всередині високоякісного транспортного засобу. Передні сидіння вражають комфортом і простором. Фронтальна видимість відмінна, єдине, що трохи спантеличує, це обмеженість огляду дзеркала заднього виду через низхідну лінію даху. На відкритих шосейних дорогах позашляховик почувається пречудово, гарантуючи необхідний запас потужності. Рульове управління легке, але точне. Восьмиступінчаста автоматична коробка передач спрацьовує настільки добре, що водій просто забуде про перемикачі на кермі. Система повного приводу в більшості ситуацій 60% потужності перерозподіляє на задні колеса, що допомагає уникнути відчуття важкості. Хоча, вага у Q8 чимала, а саме 2.267 кг. Важкості додає не лише батарея на 48 вольт, а й колеса щонайменше на 20 дюймів. Вага автомобіля відчувається на звивистих асфальтованих дорогах, але на допомогу передбачені чотири режими управління, а саме «Comfort», «Auto», «Dynamic» і «Individual». При додаванні адаптивної пневматичної підвіски з’являються ще два режими «Allroad» і «Offroad», які контролюють висоту дорожнього просвіту, демпфування і налаштування контролю стабільності. Все дозволяє новому Audi спокійно пересуватися по снігу і болоту. Зазвичай, Q8 одягнений у всесезонні шини, але є можливість отримати спеціальні шини «Continental WinterContact» для їзди по снігу.

Найкращі характеристики

Система огляду згори не нова, але у випадку Q8 картина забезпечується чотирма широко кутовими камерами, що спрощує процес паркування в обмеженому просторі. Крім того,  водій може приблизити зображення.

Друге покоління цифрової приладової панелі забезпечує Q8 кольоровою приладовою групою високої роздільної здатності з великими іконками Google. Піднімаючись вгору, водій навіть матиме персональний відлік висоти.

Детально про автомобіль Audi Q8

Інтер’єр

Вишуканий салон Audi Q8 2019, сповнений натуральної шкіри і деревини, не тільки зосереджений на водієві, а й вражає простором як спереду, так і ззаду. Мобільні задні сидіння складаються у співвідношенні 40/20/40, а це означає, що бічні місця зручніші, ніж центральне. Хоча, якщо порівнювати з Q7, то сучасний Q8 пропонує більше особистого простору позаду. Мультимедійний інтерфейс позашляховика складається з двох сенсорних дисплеїв високої роздільної здатності з тактичним та акустичним зворотнім зв'язком. Нижній екран, замінюючи традиційний роторний контролер, виконує роль клавіатури.

Відео тест-драйв Audi Q8 2019 року

Екстер’єр

Бренд стверджує, що Q8 втілює нову мову дизайну. Зокрема виділяються масивна решітка радіатора з шістьма вертикальними, хромованими планками та світлодіодні фронтальні фари, які разом створюють ефект маски. Нахилені вперед D-подібні стійки даху перегукуються із зовнішністю класичного купе Audi Quattro, так само як і виражені розширювачі арок коліс. Задні вікна без рам допомагають візуально занизити лінію даху, що сприяє спортивній зовнішності.

Базова комплектація

Усі Audi Q8 2019 оснащені шкіряними сидіннями з підігрівом, тризонним клімат-контролем, панорамним люком даху та рульовим колесом на три спиці. Крім того, моделі постачаються з адаптивною підвіскою, системою MMI, світлодіодним підсвічуванням, цифровою приладовою панеллю, Apple CarPlay і Android Auto. Нові Q8 також потішать системою «Pre Sense City», яка здатна активувати гальма в разі виявлення можливості зіткнення. Топова модель Q8 Prestige може похвалитися проекційною приладовою панеллю на вітровому склі.

Опційне обладнання

Сучасний позашляховик Audi доступний з декількома пакетами. Якщо говорити про найкращі, то перш за все це «Adaptive Chassis» з пневматичною підвіскою. Другим вартим уваги пакетом став «Luxury» з оздобленням стелі обшивкою «Alcantara», масажною функцією сидінь та винятковою шкірою «Valcona». Окрім них передбачений пакет «Year One» з чисельними допоміжними функціями водієві, 22-дюймовими колесами «Anthracite», екстер’єром «Black Optic», червоними гальмівними супортами, емблемами «S-line», підсвічуванням бамперів та дверних порогів. Вишенькою на тортику може стати аудіосистема «Bang & Olufsen 3D» на 19 динаміків.

Під капотом

За потужність моделей 2019 року відповідає новий 3.0-літровий V6 турбодвигун на 335 кінських сил і 500 Нм. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно повний. Пару двигуну складає і продумана старт/стоп система, яка завдяки батареї на 48 вольт, працює майже непомітно. До сотні позашляховик розганяється за 5.8 секунд. Витрата пального Audi Q8 перебуває на рівні 13.9 л/100км у міському, 10.7 л/100км у заміському та 12.4 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Nissan Maxima 2019
Огляд тест-драйву: Nissan Maxima 2019
Огляд тест-драйву: Infiniti Q50 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Infiniti Q50 2019