Огляд тест-драйву: BMW 2 Series 2020

1 липня 2020

BMW 2 Серії 2020 року чудово проходить повороти та набирає швидкість, що робить керування ним суцільною насолодою. 2 Серія чудово виглядає всередині, із зручними передніми сидіннями та купою функцій, включаючи інтуїтивно зрозумілу інформаційно-розважальну систему. У авто є деякі недоліки, такі як тісні задні сидіння, але вони не псують загального враження.

Огляд тест-драйву: BMW 2 Series 2020

Нове на 2020 рік

• Авто тепер доступне в кузові Gran Coupe (седан)

• Нова, потужніша версія в кузові купе M2 CS

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

BMW 2-Series сподобається всім, кого приваблюють агресивні автомобілі. Потужність, це не єдине чим може похизуватися 2 Series. Авто не має явних недоліків, і коштує дещо дешевше, ніж багато конкурентів. Тим не менш, підстраховка ніколи не буде зайвою, тому обов'язково розгляньте альтернативи, такі як Mercedes-Benz C-Class та Audi A3.

Нове чи вживане авто?

BMW оновлювала 2-Series майже кожен рік, починаючи з дебюту моделі у 2014 році. Є хороший шанс натрапити на вживану BMW 2-Series, яка відповідає вашим потребам, але коштує менше, ніж нова.

BMW додала можливість вибору кузову з відкидним верхом та повним приводом у 2015 році, а M2 з новим двигуном приєднався до лінійки у 2016 році. Що ж стосується двигунів старших моделей, то їм додали кінських сил у 2017 році (разом з новими варіантами комплектацій). У 2019 році набір сучасних систем безпеки, включаючи екстрене автоматичне гальмування став стандартним. Чотиридверний кузов Gran Coupe та нова, покращена модель купе M2 CS надійшли до продажу у 2020 році.

BMW 2-Series або Mercedes-Benz C-Class?

Хоч Mercedes-Benz C-Class і має розкішніший салон, але якщо ви шукаєте найбільшого задоволення від водіння, то ваш вибір BMW. C-Class має розкішно оформлений салон, зі зручними сидіннями та безліччю функцій, але коли справа доходить до поведінки на дорозі, то BMW дещо динамічніший.

BMW 2-Series або Audi A3?

Хоч, Audi A3 це чудовий автомобіль, він все ж недотягує до BMW. 2-Series  динамічніша, ніж A3 з її переднім приводом, до того ж, як показує досвід BMW безпечніша та надійніша. Однак A3 теж має кілька козирів в рукаві,  авто  має краще оснащення салону (включаючи шкіряну оббивку та передні сидіння з підігрівом), більш зручні задні сидіння та нижчу стартову ціну. Можна навіть стверджувати, що Audi це краща інвестиція за свої гроші. Якщо ціна та простір для ніг позаду не є пріоритетами, то тут переможцем, очевидно, є BMW.

Салон

У БМВ 2 серії може розмістилися чотири людини в кузовах купе та кабріолет. Седани ж мають достатньо місця і для п'яти. На передні сидіння не поскаржиться, вони зручні та добре втримують на поворотах. Крім того, вони легко налаштовуються.

З іншого боку, позаду недостатньо місця для ніг більшості дорослих.

Стандартний набір функції включають в себе інформаційно-розважальну систему iDrive з 6,5-дюймовим дисплеєм, 7-ма колонками, підключенням через Bluetooth та USB порт. До функцій що можна додати окремо входять: люк, бездротове заряджання пристроїв, точка роздачі Wi-Fi, 8,8-дюймовий сенсорний екран, Apple CarPlay, аудіосистема Harman Kardon з 12 динаміками, супутникове радіо та навігація.

У БМВ 2 серії може не бути деяких функцій, які доступні у конкурентів, таких як Android Auto та сенсорний екран, але інформаційно-розважальна система iDrive все ще досить проста у використанні. Ручка контролера зручна, а меню добре організоване, що полегшує пошук і зміну налаштувань.

Відео тест-драйв BMW 2 Series 2020 року

Технічні характеристики

БМВ 2 серії надзвичайно приємно кермувати. Авто легко підкорює звивисті заміські дороги, а завдяки напрочуд високій маневреності навіть вузькі міські вулички не є проблемою. Хоч ви й добре відчуєте кожну вибоїну на дорозі, проте підвіска непогано поглинає незначні нерівності асфальту.

Кожна модель 2 серії оснащена двигуном з турбонаддувом, в залежності від комплектації це може бути, або чотирициліндровий 2-літровий двигун, або 3-літрова лінійна шістка. Однак, кількість кінських сил під капотом сильно різниться, починаючи від 228 коней у новому 228i xDrive Gran Coupe до 444 кінських сил у M2 CS, що також з’явився в 2020 році і при створенні якого інженери намагались досягти найкращих швидкісних характеристик.

Незалежно від того, що знаходиться під капотом, БМВ 2 серії цього цілком вистачає. Кожен двигун легко підкоряє як міські дороги, так і відкрите шосе.  Моделі M підійдуть навіть для перегонів, оскільки вони розганяються від нуля до сотні менш, ніж за 4,5 секунди. Модель M2 CS —найшвидша, вона досягає цього показника усього за 3,8 секунди.

До більшості комплектацій за бажанням покупця можна встановити  шестиступінчасту механічну коробку передач. При цьому, залежно від комплектації доступні або восьмиступінчата автоматика, або семиступінчата автоматика з подвійним зчепленням. Обидві автоматичні трансмісії забезпечують непомітну роботу.

Безпека

Стандартні системи допомоги водієві включають камеру заднього огляду, передні та задні датчики для паркування, моніторинг сонливості водія, моніторинг пішоходів вдень, попередження про перешкоду спереду з автоматичним аварійним гальмуванням та попередження про з’їзд зі смуги руху. Деякі з цих систем є частиною асистента BMW з активного водіння.

До доступних систем активної безпеки входять проекція панелі приладів на лобове скло, моніторинг сліпих зон, розпізнавання дорожніх знаків, допомогу при паралельному паркуванні та адаптивний круїз-контроль.

Розміри і вага

Довжина різних кузовів 2 Series складає від 4,26 до 4,54 м, а маса від  1,533 до 1,788 кг

Можливі комплектації

Чого-чого, а варіантів для вибору серед 2 моделі є предостатньо. Є шість комплектацій: 228i xDrive, 230i, M235i xDrive, M240i, M2 Competition та M2 CS. Також наявні три типи кузова: купе, Gran Coupe (термін, який BMW вигадала для опису седану) та кабріолет. Також пам’ятайте, що не для кожної комплектації доступні всі типи кузова.

Комплектація, що з’явилась у 2020 році 228i xDrive —одна з двух доступних в кузові Gran Coupe, хоч і має найслабший двигун в лінійці, проте є найкращим вибором для більшості покупців. У середині достатньо місця для п’ятьох замість чотирьох, як в купе та кабріолеті. Крім того, 228i має нижчу ціну та набагато більше стандартних функцій (в тому числі повний привід), ніж базова модель купе 230i.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery Sport 2020
Огляд тест-драйву: Land Rover Discovery Sport 2020
Огляд тест-драйву: Audi A5 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi A5 2020