Огляд тест-драйву: BMW 2 Series 2021

9 червня 2021

Нова БМВ 2 серії - люксовий компактний автомобіль. Основна фішка моделі - продуктивність. Про це свідчить асортимент з п'яти потужних двигунів та атрибутів спритного управління. Комфортна поїздка і помірна витрата палива підвищують загальну привабливість.

Купити новий автомобіль BMW 2 Series 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

BMW пропонує розкішний малолітражний автомобіль у варіантах кузова купе, кабріолет і седан (Gran Coupe). У купе і кабріолета тісне заднє сидіння. У Gran Coupe другий ряд краще підходить для дорослих. Всі моделі вражають інтуїтивно зрозумілими інформаційно-розважальними функціями та приємним інтер'єром.

Нове в 2021 році 

BMW 2 серії в 2021 році отримав зміни в системі мультимедіа: 

  • супутникове радіо в стандартній комплектації;
  • стандартний Apple CarPlay в купе і кабріолет;
  • стандартний Android Auto в Gran Coupe.

Кому варто купити? 

Купуєте невеликий розкішний автомобіль для задоволення від водіння, але не збираєтеся витратити всі гроші? BMW 2 серії повинен бути у вашому списку машин на тест-драйв. Вам сподобається керованість та прискорення.

Стандартна механічна трансмісія збільшує привабливість моделі, а стандартний кузов купе повинен залучити покупців, які нарікають на те, що промисловість відмовляється від дводверних спортивних автомобілів.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Чотиридверний Gran Coupe виправляє будь-які недоліки простору в інших стилях кузова, зберігаючи при цьому бадьору індивідуальність. Загалом, вам буде складно знайти найкраще поєднання продуктивності і розкоші в цій ціновій категорії.

Нове або б/у авто?

У 2021 року BMW зробив Apple CarPlay і супутникове радіо стандартом для купе і кабріолета 2-й серії. У базове оснащення Gran Coupe додані супутникове радіо і Android Auto. Чи варті оновлення того, щоб йти в автосалон? Вирішувати вам. Якщо зможете прожити без інтеграції смартфона з мультимедіа, пошукайте б/у BMW 2 Series. На ринку є варіанти в різних комплектаціях, які обійдуться набагато дешевше нового авто. 

BMW 2 серії або Audi A3

Audi A3 - гідний уваги люксовий маленький автомобіль, але БМВ 2 серія краща в цілому. Ви отримаєте жвавішу керованість і потужніші двигуни з задньопривідним BMW, ніж з передньопривідним Audi, а купе 2 серії і Gran Coupe пропонують більше місця в багажнику, ніж A3, який доступний тільки як седан. Обидві машини мають гарний салон з простими технологіями. БМВ 2 серії 2021 отримав кращі прогнозовані рейтинги надійності, але A3 вигідніший. Його стартова ціна на кілька тисяч доларів нижче, ніж у 2-й серії, і він пропонує більш довгий список стандартного оснащення, включаючи шкіряну оббивку, передні сидіння з підігрівом та панорамний дах.

BMW 2 серії або Mercedes-Benz A-Class

Mercedes-Benz А-клас є ще однією порівняно недорогою пропозицією в цьому сегменті. А-клас являє собою солідний загальний пакет з преміальним інтер'єром, класним голосовим управлінням інформаційно-розважальною системою та стриманим управлінням. Однак у нього не так багато варіантів двигунів, як у BMW. У стандартній комплектації A-Class поставляється з достатнім 188-сильним мотором, але у ньому менше потужності, ніж у базовій 2-й серії. BMW краще веде себе поворотах. В жодній з машин немає багато місця в другому ряду, але більш місткий багажник та вищий прогнозований рейтинг надійності допомагають BMW вийти на перше місце в протистоянні.

Салон

Купе і кабріолет BMW 2 Series 2021 мають чотири сидіння, а Гран Купе - п'ять. Стандартні передні спортивні крісла забезпечують комфортну посадку, а безліч регулювань потужності допомагають знайти зручне положення.

У дводверних моделях простір на задніх сидіннях дуже обмежений. Високим людям складно протиснутися в салон та сісти в машину. Дорослим пасажирам більше сподобається Gran Coupe, який пропонує просторий другий ряд.

BMW 2 серії не йде на компроміс ні в якості, ні в зовнішньому вигляді салону, незважаючи на те, що це найдешевший автомобіль марки. Практично всі матеріали високого класу, від стандартного оздоблення зі шкірозамінника до опціональної обшивки шкірою Dakota. Ви також можете вибрати прикраси салону з алюмінію або дерева.

У 2-й серії Gran Coupe найбільший багажник в модельному ряду - 427 л простору. Це більше місця, ніж ви знайдете в будь-якому розкішному невеликому автомобілі, за винятком конкурентів з кузовом хетчбек.

БМВ 2 серії купе в 2021 році пропонує вантажний простір об'ємом 390 л. Кабріолет має 335 л багажного відділення. При складеному даху відсік зменшується до 280 л.

У автомобілів БМВ 2 серії є три інформаційно-розважальних пропозиції. Стандартним в купе і кабріолет є 6,5-дюймовий дисплей з підтримкою Apple CarPlay. Замість сенсорного екрану інформаційно-розважальна система BMW iDrive управляється поворотною ручкою на центральній консолі. Після того, як ви ознайомитеся з меню і командами, керувати ними буде легко. Інформаційно-розважальна система з сенсорним екраном діагоналлю 8,8 дюйма є опцією для купе і кабріолета.

2 Series Gran Coupe стандартно поставляється з великим сенсорним екраном, а новинка 2021 року - з підтримкою Android Auto. Це єдина модель 2-й серії з Android Auto. Gran Coupe також має ексклюзивну опцію з двома 10,25-дюймовими дисплеями: один служить повністю цифровим приладом і панеллю приладів, а інший керує основними інформаційно-розважальними функціями.

Відео тест-драйв BMW 2 Series 2021 року

Технічні характеристики 

BMW пропонує 2-ю серію 2021 року зі декількома варіантами двигунів, і всі вони прекрасні. Мотори з чотирма циліндрами з турбонаддувом варіюються від 228 до 301 кінських сил, і навіть ті, що знаходяться на нижньому рівні, забезпечують достатню потужність для енергійних повсякденних поїздок. Турбо-лаг практично відсутній, і ви можете швидко набрати швидкість на шосе - першу сотню за 5.6 с. Як тільки ви подолаєте поріг в 300 кінських сил, який відповідає будь-якій з моделей марки M, починається найцікавіше. M240i оснащений рядним шестициліндровим двигуном з турбонаддувом, що робить його неймовірно швидким, в той час як високопродуктивний M2 Competition затьмарює 400 к.с. своїм рядним шестициліндровим двигуном з подвійним турбонаддувом.

Варіантів трансмісії майже так само багато, як і двигунів, з якими вони поєднуються. Стандартний восьмиступінчастий автомат із задоволенням перемикає передачі й допомагає в різкому прискоренні. Для моделей купе і кабріолета ви можете вибрати шестиступінчасту механічну коробку передач без додаткових витрат. M2 стандартно поставляється з шестиступінчастою механікою, а семиступінчастий автомат з подвійним зчепленням є опціональним.

2-я серія доступна з повним приводом. Він є необов'язковим для купе і кабріолета, а також входить в стандартну комплектацію Gran Coupe. BMW M2 не пропонує повний привід.

Базова версія БМВ 2 серія купе 230i з автоматичною коробкою передач витрачає 8.1 л 100 км. Ці оцінки досить хороші для класу. І Gran Coupe, і кабріолет розганяються 8.4 л/100 км.

Автомобілі БМВ 2 серії створені для тих, хто шукає драйв в поїздках. Незалежно від типу кузова це одні з найяскравіших та найенергійніших моделей бренду. 2-я серія з ентузіазмом долає повороти і забезпечує відмінну керованість. Він також володіє достатньою гальмівною здатністю і збалансованим ходом.

Безпека

Страховий інститут дорожньої безпеки США дав купе BMW 2 серії 2021 року найвищий рейтинг «Добре» у всіх п'яти проведених краш-тестах.

Розміри і вага

2-я серія має довжину від 4.45 до 4.54 м, а її споряджена маса коливається від 1558 до 1813 кг. Ці параметри залежать від типу кузова і трансмісії. 

Можливі комплектації 

Ви можете купити нову БМВ 2 серії 2021 одному з трьох варіантів кузова: купе, кабріолет і седан (Gran Coupe). Купе і кабріолет пропонуються в комплектаціях 230i і M240i, з заднім або повним приводом і можливістю вибору між шестиступінчастою механічною або восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Gran Coupe випускається в комплектаціях 228i і M235i, зі стандартним повним приводом і восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. M2 - це високопродуктивна модель, доступна тільки в кузові купе з заднім приводом.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ford F-150 2021
Купити новий автомобіль Ford F-150 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Порше Панамера 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Porsche Panamera 2021