Огляд тест-драйву: BMW 7 Series 2020

31 жовтня 2019

Якщо відповідати на запитання, чи хороший 7 Series, то відповідь буде стовідсотково ствердною. У лінійці BMW вишуканий седан займає панівне становище. Основними його характеристиками є статусність, вишуканість і спокій. Завдяки подовженому корпусу пасажири позаду отримують більше особистого простору. Салон вирізняється високоякісними матеріалами і функціональністю. Приємно, що цей BMW не ігнорує водія. Людина, яке опиниться за кермом, зможе насолодитися потужним двигуном і хорошим управлінням.

Огляд тест-драйву: BMW 7 Series 2020

Нове у 2020 році 

  • Суттєві зміни екстер’єру

  • Покращення інформаційно-розважальної системи

  • Нова гібридна модель 745e замінила версію 740e

  • Моделі 740i та 750i стали потужнішими 

Кому варто придбати? 

Кожен автомобіль BMW 7 серії класу має власний характер. Зважаючи на чималу вартість, є сенс ознайомитися з топовими гравцями задля того, щоб знайти варіант, який ідеально відповідає смакам і уподобанням. Сучасний 7 Series гарантує розкішний салон і відносно жваву динаміку. Не менш відомий Mercedes-Benz S-Class пропонує дуже високий рівень елегантності і розкоші. Харизматичний Porsche Panamera  обходить 7 Series в плані атлетизму, але має менше стандартного оснащення.

Нове або б/у авто? 

На 2020 модельний рік 7 Series отримав ряд оновлень. Помітно збільшилася решітка радіатора, з’явилися нові фари, та й загалом передня частина значно відрізняється від того, що ми бачили у минулому році. На додачу окремі моделі BMW 7 серії стали потужнішими, а гібридну модель 740e замінили на 745e. Інформаційно-розважальна система нині розпізнає голосові команди. Якщо новий 7 Series не вражає настільки, як хотілося б, є сенс зекономити і обрати модель попередніх років або автомобіль, який був у використанні. В разі розглядання таких варіантів, варто детально ознайомитися з характеристиками попередників. 

Порівняння з іншими авто

BMW 7 Series чи Mercedes-Benz S-Class?

Новий Mercedes-Benz S-Class це один із самих очевидних варіантів у класі супер розкішних авто. На додачу до високоякісних матеріалів, Mercedes потішить покупця технологічними функціями. Так, можна розраховувати на 12.3-дюймовий дисплей, систему контролю температури салону, звукову систему і систему ароматизації повітря. Цей седан не звик пасти задніх, пропонуючи модель з 362 конячками під капотом і версію AMG S 65 з табуном на 621 коня. Але навіть з такими характеристиками є сенс поглянути в сторону BMW, хоча б для того, щоб насолодитися просторими задніми сидіннями. 

BMW 7 Series чи Audi A8?

Якщо ваше улюблене місце у салоні позаду, а не за кермом, варто подивитися в сторону Audi A8. Це єдиний суперник BMW, який здатний змагатися з ним в плані простору позаду. Можна розраховувати на функцію масажу і підніжки з електроприводом. Їздить седан виважено, нажаль, якщо хочеться хоч якогось натяку на азарт, це не про A8. Крім того, не такий значний перелік двигунів змусить покупців серйозно задуматися про 7 Series.

Салон 

У стандартній конфігурації 7 Series має п’ять місць. Певні варіації моделей не мають середнього заднього сидіння, а тому кількість місць зменшується до чотирьох. Передні сидіння дуже просторі і зручні, плюс оснащені 20 режимами налаштування. Вишукані задні крісла гарантують більше простору, ніж інші представники класу. Доповнити їх можна підніжками з електроприводом, функцією масажу, підігріву і охолодження. Моделі вищої комплектації отримали акустичне скло задля повної ізоляції від зовнішнього світу, хоча і базові, за мірками бренду, варіанти вразять затишком. Усі моделі оздоблені високоякісною шкірою і мають підсвічування. При бажанні салон доповнюється системою ароматизації повітря, стелею, обшитою «Anthracite Alcantara» і дерев’яними елементами. На 2020 рік інформаційно-розважальна система iDrive була доповнена функцією розпізнавання голосових команд. За допомогою звичайних команд можна задати маршрут навігаційної системи, змінити радіостанцію і дізнатися запас пального. Функція голосових команд покликана зробити життя водія простішим, нажаль, вона працює не настільки злагоджено, як хотілося б. Додаток Apple CarPlay присутній у якості підписного сервісу. Стандартний 10.2-дюймовий сенсорний екран розпізнає звичні жести. У базу автомобіля увійшли бездротова зарядка, люк даху, аудіосистема «Harman Kardon» з 16 динаміками і клімат-контроль чотирьох зон. Седан 7 Series дбає про безпеку малюків, гарантуючи два повних набори LATCH кріплень дитячого крісла. Об’єм багажного відділення становить 515 літрів, що є хорошим показником для класу. Стандартно пропонується функція відкривання кришки багажника без рук. Гібридна модель вміщує трохи менше, її об’єм обмежується 419 літрами.

Відео тест-драйв BMW 7 Series 2020 року

Технічні характеристики 

Кожна модель має власний двигун, який здатний швидко розігнати великий і важкий седан. Пару усім двигунам складає плавна восьмиступінчаста автоматична коробка передач. Базовий силовий агрегат отримав декілька додаткових коней на 2020 рік. 3.0-літровий шестициліндровий турбодвигун гарантує 335 кінських сил. Потужнішою стала модель 750i, нині під її капотом приховано 530 кінських сил 4.4-літрового V8 двигуна. Новинкою став гібрид 745e, який замінив модель 740e. Силова установка складається з 3.0-літрового шестициліндрового двигуна і електричного мотору, які пропонують 394 кінських сил. При бажанні отримати ракету у вигляді автомобіля, є сенс поглянути в сторону моделі Alpina B7 чи M760i. Версія 740i має один з найкращих рівнів економії пального у класі, витрачаючи 10.7 л/100 км у місті і 8.2 л/100 км за його межами. Витрата  моделі 750i BMW 7 серії становить 13.2 л/100 км у міському і 7.4 л/100 км у заміському циклах. Гібридна модель 745e має запас ходу 50 км і витрачає 2.3 л/100 км у середньому. Що стосується манери ходу, то завдяки стандартній адаптивній підвісці зникають всі нерівності дороги. Великий седан на диво спритний і маневрений. Хоча із меншим і більш атлетичним 5 Series габаритному 7 Series не зрівнятися. Стандартно привід на задні колеса, за бажанням можна отримати систему повного приводу xDrive.

Безпека 

Рейтинг надійності автомобілів BMW завжди, як мінімум, вище середнього. Седан має чотири роки або 80467 км пробігу повної гарантії. Задля безпеки водія і пасажирів автомобіль стандартно оснастили системою камер навколишнього огляду, сенсорами паркування, адаптивним круїз-контролем, адаптивними світлодіодними фарами з автоматичним дальнім світлом і склоочисниками з сенсорами дощу. Стандартний набір «Active Driving Assistant» складається з попередження про можливе зіткнення, автоматичного екстреного гальмування, попередження про виїзд за межі смуги руху, інформування про обмеження швидкості, моніторингу сліпих зон і попередження про перехресний рух позаду. До переліку просунутих опцій безпеки потрапили проекційна приладова панель на вітровому склі, попередження про перехресний рух попереду, нічне бачення, система контрольованого, дистанційного паркування і автомобільний реєстратор.

Розміри 

У довжину 7 Series майже 527 см. Загальна маса автомобіля становить від 1925 до 2340 кг. 

Можливі комплектації 

У 2020 році 7 Series буде доступний у 740i, 745e, 750i, Alpina B7 і M760i моделях. Кожна модель отримала потужний двигун у парі з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Стандартно привід на задні колеса, як опція пропонується система повного приводу. Модель початкового рівня, за мірками BMW, 740i постачається з шкіряною обшивкою «Dakota», 20 режимами налаштування передніх сидінь, підігрівом передніх сидінь і керма, панорамним люком і автоматичним клімат-контролем. Стандартна інформаційно-розважальна система включає 12.3-дюймовий цифровий дисплей водія, 10.2-дюймовий сенсорний екран, Apple CarPlay, Bluetooth, два USB порти, аудіосистему «Harman Kardon» на 16 динаміків з функцією оточення звуком, супутникове і HD радіо, функцію контролю жестів, точку Wi-Fi і бездротову зарядку. Функція відкривання багажника без рук, неконтактний електронний ключ, кнопкове запалювання, 18-дюймові колеса з легкого сплаву теж увійшли у базу. Елементами безпеки стали адаптивний круїз-контроль, система камер кругового огляду, попередження про можливе зіткнення і виявлення пішоходів.

Нова модель BMW 7 серії 745e xDrive iPerformance це гібридна пропозиція прийдешнього року. Її перелік оснащення це здебільшого повторення того, що пропонує 740i. 

Модель 750i xDrive стандартно постачається з системою повного приводу і 4.4-літровим V8 двигуном. Салон автомобіля оздоблений шкірою «Nappa», він має проекційну приладову панель на вітровому склі і їздить на 19-дюймових колесах з легкого сплаву. 

Як динамічна альтернатива пропонується модель Alpina B7 xDrive з 4.4-літровим V8 двигуном на 600 кінських сил. Вона вирізняється додатковим режимом «Sport+», спортивною підвіскою, 20-дюймовими колесами і спеціальною вихлопною системою. Вона також отримала шкіру «Nappa», функцію масажу і вентиляцію передніх сидінь, підігрів передніх і задніх сидінь. 

Моделі M760i і Alpina B7 це найпотужніші представниці лінійки 7 Series. Неймовірна M760i пропонує 6.6-літровий V12 двигун на 600 коней. Вона отримала вихлопну систему «M Sport», режим «Sport+», аеродинамічний обвіс і задній спойлер. Салон оздоблений шкірою «Nappa», стеля вкрита «Alcantara», усі сидіння мають підігрів і вентиляцію, плюс попереду передбачена масажна функція.

 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Alfa Romeo Stelvio 2019
Огляд тест-драйву: Alfa Romeo Stelvio 2019
Огляд тест-драйву: Toyota Corolla 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Toyota Corolla 2020