Огляд тест-драйву: BMW I3 2018

29 квітня 2020

Німецький бренд пропонує BMW i3 і більш потужний i3s у вигляді чистого та підключаємого гібриду. Обидва варіанти спортивні, швидкі і виразні. Вони готові вражати непересічною стилізацією та сучасними технологіями. Інтер’єр з концептом відкритого простору відділяє i3 від решти представників класу, так само як і цінник, до речі. Запас ходу на одній зарядці становить 200 км у чистого гібрида. Підключаємий гібрид, який поєднує електричний мотор з невеликим бензиновим двигуном, проїде 330 км, що перевершує показники Fiat 500e, VW eGolf і Nissan Leaf, але не дотягує до показників Chevy Volt and Bolt чи Toyota Prius.

Огляд тест-драйву: BMW I3 2018

Вам сподобається

Як міського завсідника чи повсякденного працівника BMW i3 2018 важко переоцінити. Якщо ви шукаєте зручний, просторий, динамічний і екологічний транспортний засіб з привабливим салоном і виразною стилізацією, нові i3 і i3s до ваших послуг.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Так, у BMW i3 четверо дверей, але задні відчиняються спереду назад як у маленького пікапа. Вони можуть стати проблемою на обмеженому паркувальному майданчику, крім того, їх неможливо відчинити до того, як будуть відчинені передні двері. Вартість творінь BMW традиційно вища, і це при тому, що Chevy Volt і the Chevy Bolt EV мають кращий запас ходу.

Нове у 2018 році

На 2018 модельний рік компанія представила новий BMW i3s, який є більш потужною і динамічною версією стандартного i3s. Як і базова версія, i3s доступний в якості чистого або підключаємого гібрида. Потужніша версія гарантує 183 кінських сили, має ширшу посадку, більші колеса та спортивно налаштовану підвіску.  

Враження від їзди

Досягаючи сотні за 7.3 секунди, новий BMW i3 є досить жвавим і швидким для того, щоб залишити більшість компактних автомобілів позаду. А нова спортивна модель i3s ще швидша, їй вистачить 6.8 секунд для досягнення сотні. Це швидше ніж у седана BMW 320i. Електричний мотор не зволікає з подачею крутного моменту, тому прискорення миттєве і безперервне. За відсутності механічної коробки імпульс не переривається змінами передач, що додає i3 постійного ефекту прискорення. Потужність розподіляється на задні колеса, за рахунок чого покращується керованість. Управління швидке, а широка посадка і коротка колісна база додають автомобілю спритності. Як тільки ви звикнете до унікального процесу подачі потужності, почнете отримувати задоволення від автомобіля.

Найкращі характеристики

Як частина пакету «Technology and Driving Assistant» пропонується інтелектуальна система «Driving Assistant». Технології під силу утримувати бажану дистанцію до транспортного засобу попереду на швидкості до 30 км/год.

Як тільки ви знаходите підходяще місце для парковки, натискаєте на кнопку, яка активує автономну систему, здатну припаркувати BMW i3 замість вас. Система «Parking Assistant» контролює рульове управління, гальма і момент прискорення. Система стала опцією для стандартних i3, але чомусь зовсім недоступна для i3s.

Детально про автомобіль BMW i3

Інтер’єр

Салон BMW i3, як з рештою і його зовнішність, це досвід не для всіх. Мінімалістичний, футуристичний і екологічний простір або зачепить за ноти душі, або відверне назавжди. Якість співвідношення матеріалів відмінна, а деякі матеріали виглядають так, наче взяті із дорогого меблевого салону. Приладова панель і широкоекранний дисплей апелюють до смаку водія. Сидіння зручні, а позаду простору більше, ніж можна очікувати, але стережіться високого порогу. Задля збільшення вантажного простору задні сидіння складаються.

Відео тест-драйв BMW I3 2019 року

Екстер’єр

Перед нами найменший автомобіль BMW. У довжину гібрид BMW i3 має майже 400 см. Сучасний i3 коротший за Honda Fit. Курносий ніс, короткі звіси і чорні стійки, які створюють враження завислого у повітрі даху, додають новому i3 футуристичної спрямованості. Посилений вуглецевим волокном пластик корпусу зменшує вагу, а більший діаметр коліс і шин зменшує кількість шуму. Дещо дивними у BMW i3 виявилися навіть двері. Задні двері відкриваються спереду назад, що може стати проблемою на паркувальних майданчиках.

Базова комплектація

Комплектації BMW i3 називаються «Mega», «Giga» і «Tera». Базова модель Mega постачається з навігаційною системою, світлодіодними фарами, 19-дюймовими колесами, системою «Comfort Access», швидким портом зарядки DC, підігрівом сидінь, обшивкою зі штучної шкіри та «ConnectedDrive», який синхронізується з вашим смартфоном і дозволяє всі додатки. Модель Giga потішить шкіряною обшивкою та акцентами з дерева. Топова модель Tera має повністю шкіряну обшивку та 19-дюймові легко сплавні диски коліс.

Опційне обладнання

На додачу до бензинового двигуна маленькі BMW можна доповнити іншими елементами, які роблять їх безпечнішими і зручнішими. Серед запропонованого ви знайдете аудіосистему «Harman/Kardon» на 12 динаміків і навігаційну систему з інформуванням про дорожній рух у режимі реального часу. Опціями також стали люк даху з електроприводом, система попередження про можливе зіткнення, виявлення пішоходів, автоматична система паркування та система попередження і зменшення наслідків зіткнення, яка самостійно активує гальма в разі аварії.

Під капотом

Базовим став електричний мотор з потужністю 170 кінських сил. Привід у BMW i3 на задні колеса. Замість ступінчастої коробки передач передбачений редуктор. Сотні автомобіль досягає за 7.3 секунд. Запас ходу при повністю зарядженій батареї складає 200 км. Як альтернатива пропонується силовий агрегат, який складається з двохциліндрового бензинового двигуна та електричного мотору. Вони разом гарантують 170 коней потужності. Пару їм складає той самий редуктор. Сотня досягається за 8.1 секунд. Запас ходу становить 330 км.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Subaru Impreza 2019
Огляд тест-драйву: Subaru Impreza 2019
Огляд тест-драйву: Kia Sorento 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Kia Sorento 2019