Огляд тест-драйву: BMW M2 2019

2 квітня 2019

Нинішній BMW M2 Competition отримав нове ім’я, ціну і дуже агресивну стилізацію. Оскільки і попередня версія була дуже вдалою, BMW найменший зі своїх автомобілів покращили, збільшивши кількість конячок під капотом. У порівнянні з 2 Series, на основі якого купе було створено, сучасний M2 Competition коштує помітно більше, але разом з тим, це один з найдоступніших «M» автомобілів. Крім того, знаходиться у верхній частині рейтингу самого BMW в плані динаміки. Це правда, що Audi RS 3 і Mercedes-AMG CLA 45 мають ідентичну кількість коней, але жоден не пропонує таку унікальну стилізацію і привід на задні колеса. Приємним бонусом для автомобільних пуристів стане коробка передач, адже механіка у випадку BMW M2 жива.  

Огляд тест-драйву: BMW M2 2019

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте невеликий, продуктивний автомобіль, здатний затьмарити інших як на звичайній дорозі, так і на треку, BMW M2 Competition 2019 до ваших послуг. Не є проблемою для нього і крутий, гірський спуск. Ціна, збалансована за мірками «M» автомобілів, ніяким чином не відображається на потужності чи престижності.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

При лише двох дверях і приводі на задні колеса M2 Competition навряд чи є самим практичним продуктивним автомобілем серед BMW. А ті, кому потрібна стабільність і додаткова безпека системи повного приводу, знайдуть її з M240i xDrive.

Нове у 2019 році

У поточному модельному році зросла кількість кінських сил. Трохи змінилася назва з просто «M» на «M2 Competition». Новинками також стали переглянуті задні сидіння, покращені гальма, відкалібрований контроль стабільності та покращена трансмісія.

Враження від їзди

До слова, нинішній M2 Competition навіть більш динамічний, ніж раніше. Більшість часу, звісно, автомобіль проводитиме за межами гоночного треку, але і при повсякденному використанні він є надійним і приємним компаньйоном. Салон залишається вражаюче тихим навіть при значному навантаженні. Не менше задоволення водій отримає на відкритих, шосейних дорогах. Загалом, M2 Competition по праву вважається одним з найкращих продуктивних купе нашого часу. Це справжній спортивний автомобіль з двома сторонами особистості. У межах міста двигун BMW M2 з 410 кіньми поводиться цивілізовано. Шестиступінчаста механічна коробка передач варта найвищих похвал. Сотні купе досягає за 4.4 секунди. Семиступінчаста автоматична коробка доступна, але як і у випадку M3 і M4, вона не така продумана як у Audi чи навіть Cadillac V-Series. Якщо ж вивести M2 Competition на трек, автоматична коробка покаже себе зовсім по іншому, доставивши масу задоволення.

Найкращі характеристики

Доказом того, що BMW створює сучасні і технологічно довершені автомобілі, стала доступність додатку «M Laptimer». Він фіксує швидкість, кут повороту керма, позицію акселератора, витрату пального та бокову складову прискорення. Отримані дані можна порівняти з інформацією у інших водіїв, поділитися у соціальних мережах.

Детально про автомобіль  BMW M2

Інтер’єр

Створений на основі 2 Series, салон BMW M2 Competition пропонує місця на чотирьох людей, але заднє сидіння майже не придатне для використання дорослими, особливо на тривалий період. Нові, агресивні, спортивні сидіння M вражають зручністю, високим рівнем підтримки та надійності фіксації. Контролер «iDrive» на місті, але нині доповнений додатком «GoPro». Ряд перемикачів центральної консолі дозволяє контролювати налаштування двигуна, управління та систему динамічної стабілізації. Обрані налаштування можна зберегти, вимкнувши систему і користуючись кнопками на кермі.  

Відео тест-драйв BMW M2 2019 року

Екстер’єр

Якщо 2 Series виглядає привабливо, то M2 Competition – загрозливо. Це наче, 2 Series побував у спортивному залі і набрав м’язової маси. Незважаючи на спільну колісну базу, M2 Competition ширший і трохи довший. Унікальна стилізація передньої і задньої частин додала зовнішності масивності і, навіть, агресивності. Впізнати купе, дивлячись на нього ззаду, легко, беручи до уваги широкі риси та фірмові чорні, хромовані вихлопні патрубки. Це привабливий, маленький монстр з кращими, ніж у попередніх версій, пропорціями. Стандартно він їздить на 19-дюймових колесах, загорнутих у продуктивні шини.

Базова комплектація

Націлене на трек купе постачається з активним заднім M диференціалом, охолоджуючою системою та покращеними гальмами. Але навіть якщо ви ніколи не виведе його на справжній трек, він не перестане бути спортивним автомобілем класу люкс. З урахуванням цього, логічно бачити серед його оснащення шкіряну обшивку «Dakota», 14 автоматичних режимів налаштування передніх сидінь, двозонний клімат-контроль, склоочисники з сенсорами дощу, три етапний підігрів передніх сидінь та універсальний відкривач гаражних дверей. Інформаційно-розважальна система складається з 8.8-дюймового центрального екрана, навігації з відображенням руху в режимі реального часу, аудіосистеми «Harman/Kardon» на 12 динаміків, AM/FM/USB/HD Radio/CD програвача та Bluetooth.

Опційне обладнання

Якщо не брати до уваги автоматичної коробки передач, то більшість опцій об’єднана у пакеті «Executive». Так, покупець може отримати адаптивне освітлення, підігрів керма, бездротову зарядку, точку Wi-Fi, задні сенсори паркування, систему «Active Driving Assistant», систему попередження про виїзд за межі смуги руху, попередження про можливе зіткнення та автономне екстрене гальмування. Окремо доступні Apple CarPlay і люк даху.

Під капотом

За потужність купе відповідає 3.0-літровий шестициліндровий турбодвигун на 410 кінських сил і 550 Нм. Стандартно пару йому складає шестиступінчаста механічна коробка передач. Привід на задні колеса. Розгін до сотні відбувається за 4.4 секунди. Витрата пального перебуває на рівні 12.7 л/100км у міському, 8.4 л/100км у заміському та 10.0 л/100км у змішаному циклах. Як опція пропонується семиступінчаста автоматична коробка. З нею купе розганяється за 4.2 секунди. Витрата пального сягає рівня 11.5 л/100км у місті, 7.8 л/100км за його межами та 9.2 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi A4 2019
Огляд тест-драйву: Audi A4 2019
Огляд тест-драйву: Volkswagen Beetle 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volkswagen Beetle 2019