Огляд тест-драйву: BMW M3 2018

10 серпня 2018

Сучасний M3 є одним з найважливіших гравців ринку. Десятиліттями ентузіасти мріють про автомобіль, асоціюючи його з гоночною версією BMW 3 Series. Седан M3 надихає автомобільних пуристів. Перед нами задньопривідний, потужний і вишуканий представник сімейства BMW, з яким можна насолодитися динамікою та відчути заздрість знайомих і незнайомих людей. Компактна ракета конкурує з Mercedes-AMG C 63, Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, Audi RS 5 і Cadillac ATS-V. Між тим, баварець продовжує тримати марку.

Огляд тест-драйву: BMW M3 2018

Вам сподобається

Ви можете належати до переліку бажаючих потішити себе більш продуктивною версією традиційних BMW 3 Series, або просто отримати миттєву насолоду від авто ікони, у будь-якому випадку M3 втілить вашу мрію. Проста прогулянка у седані продемонструє ваш смак, позицію і любов до динаміки.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Новий BMW M3 не єдиний гравець класу. Сучасні Mercedes-AMG C 63, Cadillac ATS-V і Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio пропонують більше потужності і більш плавну автоматичну коробку передач. А очікуваний Audi RS 5 готовий вражати стандартним повним приводом і неймовірним дизайном.

Нове у 2018 році

Поточний рік не відзначився значними змінами. Між тим, покращена інформаційно-розважальна система iDrive 6.0 з сенсорним екраном увійшла у базу всіх моделей. На зміну ксеноновим головним фарам прийшли світлодіодні. Спеціальне видання BMW M3 CS запропонувало більше потужності, меншу вагу і обмежене виробництво у кількості 1.200 копій.

Враження від їзди

Отримати специфічний водійський досвід і мати змогу витиснути з автомобіля максимум це все про M3. Седан не звик розчаровувати. При 431 кінській силі задньоприводні моделі сотні досягають за 4.3 секунди. Це ідентичний показник з більш потужним Mercedes-AMG C 63 S і лише трохи менше, ніж у Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio з двигуном від Ferrari. Але M3 знається не лише на прямолінійній динаміці. Для більшого задоволення варто виїхати на звивисту дорогу, або, якщо вистачить сміливості, на трек. Це саме ті ситуації, де M3 вражає неймовірним балансом, рульовим управлінням і парадоксальною точністю. Єдине, що може розчарувати, це семиступінчаста автоматична коробка передач, якій бракує плавності суперників. Уникнути неприємних вражень можна зі стандартною шестиступінчастою механічною коробкою. Технічні характеристики BMW M3 2018 року потішать як автомобільних пуристів, так і шибайголів.

Найкращі характеристики

Завдяки пакету «Competition» потужність BMW M3 зростає до 450 кінських сил, а час розгону до сотні зменшується до 4.2 секунд. Пакет також гарантує більш прямолінійне управління, адаптивну підвіску та 20-дюймові колеса.

Пакет «Executive», у свою чергу, дбає про комфорт, підсилюючи поняття вишуканого автомобіля. До нього увійшли підігрів керма, система огляду згори, віртуальна приладова панель на вітровому склі, автоматичне дальнє світло і сенсори паркування.

Відео тест-драйв BMW M3 2018 року 

Детально про автомобіль BMW M3

Інтер’єр

У порівнянні з суперниками п’ятимісний салон M3 виглядає більш стримано і серйозно. Якщо Mercedes огортає комфортом, а Audi вражає технологіями, то BMW зосереджений на справі. Цією справою є управління, відповідно пощастить тим, хто отримує від нього задоволення. Про комфорт, звісно, ніхто не забув. Шкіряні сидіння з хорошою підтримкою і відмінне співвідношення деталей дають про себе знати. Інформаційно-розважальна система нині використовує сенсорний екран над приладовою панеллю на додачу до роторного контролера під важелем перемикання передач.

Екстер’єр

Приголомшливий M3 виглядає як повноцінний представник 3 Series. Про те, що перед нами серйозний гравець свідчать масивний капот попереду і квадратні вихлопні патрубки позаду. У порівнянні з представниками родини, M3 має трохи ширшу і довшу основу, до того ж сидить нижче. Задля зменшення ваги капот виконано з алюмінію, а дах з карбон-вуглецевого волокна. Доступна затемнена версія двокомпонентної решітки радіатора, а пакет «Competition» додасть більше чорних елементів. Модель BMW M3 CS вразить сплітерами з карбон-вуглецевого волокна та опційними карбон-керамічними гальмами.

Базова комплектація

На додачу до потужного двигуна і готовності у будь-яку мить виїхати на трек, M3 отримали передні сидіння з 14 автоматичними режимами налаштування з три етапним підігрівом, шкіряне і тканинне оздоблення, універсальний відмикач гаражу, двозонний автоматичний клімат-контроль, склоочисники з сенсорами дощу і автоматичне затемнення бічних дзеркал. Інформаційно-розважальна система пропонує навігацію, аудіосистему «Harman/Kardon» на 16 динаміків з AM/FM/CD/HD радіо та жорсткий диск для аудіо файлів.

Опційне обладнання

Опціями для седанів стали семиступінчаста автоматична коробка передач, пакети «Competition» і «Executive» та пакет «Driving Assistance Plus», який додасть систему попередження про виїзд за межі смуги руху, систему попередження про можливе зіткнення і автоматичне екстрене гальмування. Також доступні люк даху, задня завіса з електроприводом і більш продуктивна підвіска. Як опції пропонуються бездротова зарядка і постійна точка Wi-Fi.

Під капотом

Базовим для M3 став 3.0-літровий шестициліндровий турбодвигун на 431 кінську силу і 550 Нм. Стандартно він компонується шестиступінчастою механічною коробкою передач. Розгін до сотні відбувається за 4.3 секунди. Витрата пального перебуває на рівні 12.0 л/100км у міському, 6.9 л/100км у заміському та 8.8 л/100км у змішаному циклах. З автоматичною коробкою передач показник розгону змінюється на 4.1 секунди, а витрат пального на 8.3 л/100км у змішаному циклі. З M3 Competition покупець отримує 3.0-літровий шестициліндровий турбодвигун на 450 кінських сил і 550 Нм. З механічною коробкою розгін відбувається за 4.2 секунди, з автоматичною за 4.0 секунди. Найпотужнішим став 3.0-літровий шестициліндровий турбодвигун на 460 кінських сил і 600 Нм. Пару йому складає автоматична коробка. До відмітки у 100 км/год седан розганяється за 3.9 секунди.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Camaro 2018
Огляд тест-драйву: Chevrolet Camaro 2018
Огляд тест-драйву: Infiniti Q60 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Infiniti Q60 2018