Огляд тест-драйву: BMW X2

14 червня 2021

BMW X2 - висококласний кросовер. Це найспортивніший маленький позашляховик баварського бренду. Сміливий характер X2, безумовно, відповідає його унікальному стилю. Кросовер пропонує два бадьорих варіанти трансмісії та динамічне управління. Ви ні на хвилину не забудете, що знаходитеся за кермом BMW.

Купити новий автомобіль БМВ Х2 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua

Попри те, що у Х2 стильний дизайн інтер'єру і безліч технологій, поїздка часто буває жорсткою, а другий ряд здається затісним. 

Нове в 2021 році

BMW X2 перейшов в 2021 модельний рік без істотних змін.

Кому варто купити?

Вам сподобається X2, якщо вважаєте спортивний характер, продуктивність, індивідуальність і стиль позашляховика важливішими за практичність. А ще, якщо рідко возите пасажирів на задньому сидінні. Модель отримала пристойний список стандартних функцій, а разом з ним одну з найвищих цін в класі.

Нове або б/у авто? 

Нова модель мало чим відрізняється від торішньої. Тому навряд чи знайдуться вагомі причини купити БМВ Х2 2021 року. Перед візитом в автосалон подивіться варіанти б/у BMW. Цілком реально підібрати крутий компактний позашляховик та заощадити гроші.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

BMW X2 або BMW X1

BMW X1 - еталон преміальних малолітражних SUV частково завдяки своєму вантажному простору та місткому другому ряду. Ці кросовери BMW використовують одну й ту ж платформу, тому пропонують більшість однакових стандартних та доступних функцій, аналогічну якість інтер'єру та ідентичний базовий двигун. Але на відміну від X2, для X1 немає варіантів модернізації силового агрегату. Купіть БМВ X2, якщо вам подобається його манера поїздки. Якщо ви цінуєте внутрішній простір, виберіть Х1.

BMW X2 або Volvo XC40

Volvo XC40 коштує дешевше, ніж нова BMW X2 2021 року, але поставляється з такими функціями, як Android Auto й повністю цифровою приладовою панеллю. Все це недоступно в кросовері BMW. У Volvo більше місця для задніх пасажирів та помітно м'якша підвіска. Конкуренти пропонують два відмінних варіанти двигунів, належний дизайн салону та приблизно середній вантажний простір для свого класу. X2 кращий в керуванні, але це єдина причина віддати перевагу йому, в не XC40.

Салон

Позашляховик BMW X2 2021 року - п'ятимісний. Передні сидіння забезпечують комфорт протягом усього дня. Вони стандартно поставляються з широким діапазоном регулювань. Якщо хочете отримати найкращу функціональність, вибирайте опціональні передні сидіння M Sport.

Другий ряд так собі. Простору над головою явно не вистачає, тому високі пасажири не захочуть довго сидіти на задніх сидіння. 

У BMW X2 ефектний інтер'єр з м'якими на дотик поверхнями, відмінними матеріалами та першокласною якістю збірки. Якщо будете особливо прискіпливі (а за такі гроші ви будете прискіпливі), помітите вкраплення твердого пластика в царстві розкоші. В цілому, дизайн X2 стриманіший, ніж у деяких конкурентів в цьому класі.

Як ми вже говорили, BMW X2 не відрізняється ні просторим салоном, ні величезним багажником. Вантажний простір компактного позашляховика середній для класу: 610 л за заднім рядом і 1418 л зі складеними задніми сидіннями. Похила лінія даху кросовера в стилі купе "з'їдає" місце для перевезення речей і не дає такого великого об’єму, як BMW X1. Але простору все ж досить для декількох валіз.

X2 оснащений інформаційно-розважальною системою BMW iDrive. Вона дає можливість керувати функціями за допомогою сенсорного екрану або поворотної ручки та сенсорної панелі на центральній консолі. Розібратися у всьому легко. Ви точно оціните миттєвий відгук системи та чітку графіку. Інтеграція зі смартфоном Apple CarPlay входить в стандартну комплектацію, але X2 не підтримує Android Auto.

Відео тест-драйв BMW X2 2021 року

Технічні характеристики 

BMW пожертвувала практичністю, щоб створити X2, але продуктивність залишилася незмінною. Версії sDrive28i і xDrive28i поставляються з чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 228 к.с. За кермом цих базових моделей гріх скаржитися на брак потужності. І не має значення, чи ви стартуєте з місця, чи розганяєтеся на трасі. За даними BMW, моделі X2 28i набирають 100 км/год за 6,6 секунди.

X2 M35i оснащений тим самим чотирициліндровим двигуном потужністю 301 к.с. З ним кросовер поводиться набагато жвавіше стандартного X2 майже у всіх дорожніх ситуаціях, чому сприяють такі оновлення, як контроль запуску, диференціал M Sport та продуктивний вихлоп. X2 під маркою M розганяється з нуля до 100 км/год за 4,7 секунди.

Обидві моделі оснащені восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач, яка завжди вибирає правильну передачу і забезпечує плавні перемикання. Ви можете використовувати доступні підрульові перемикачі, щоб отримати більше задоволення від водіння.

Витрата палива BMW X2 мало чим відрізняється від більшості преміальних субкомпактних позашляховиків. Передньопривідний sDrive28i витрачає близько 8.4 л, повнопривідний xDrive28i - 8,7 л, M35i зі стандартним повним приводом - 10.7 л на сотню кілометрів в комбінованому циклі.

BMW X2 отримав не тільки вражаючі технічні характеристики. Він пропонує не менш захоплюючу поїздку.

Керованості та маневреності Х2 позаздрять найкращі гарячі хетчбеки. M35i підвищує ставки в порівнянні з базовою моделлю з модернізованою спортивною підвіскою, рульовим управлінням і гальмами. Ви можете додати підвіску M Sport до xDrive28i або поліпшити M35i за допомогою регульованої підвіски. Попередження: ці спортивні підвіски можуть додати поїздці жорсткості, яка межуватиме з дискомфортом.

Безпека

Страховий інститут дорожньої безпеки США дав BMW X2 2021 року найвищий рейтинг «Добре» у всіх шести тестах на ударостійкість.

Розміри і вага

BMW X2 має стандартні для класу габарити: довжину 4.38 м, ширину 1.82 м, висоту 1.52 м. Споряджена маса кросовера коливається від 1596 до 1797 кг.

Можливі комплектації 

BMW пропонує три варіанти комплектації Х2: sDrive28i, xDrive28i і M35i. Моделі 28i оснащені потужною трансмісією та довгим списком стандартного обладнання. За бажанням можете додати кілька пакетів і опцій. BMW X2 M35i має потужніший двигун, стандартний повний привід та інші покращення для захоплюючого водіння.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Silverado 2021
Купити новий автомобіль Chevrolet Silverado 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Вольво В60 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volvo V60 2021