Огляд тест-драйву: BMW X7 2020

21 лютого 2020

При бажанні отримати великий, розкішний позашляховик, чудовим варіантом стане BMW X7 2020 року. У автомобіля елегантний салон з вишуканою стилізацією та топовими матеріалами. Передбачено багато сучасних технологій і широкий вибір активних систем допомоги водію. Одночасно комфорт і бажану динаміку гарантують пневматична підвіска та потужні двигуни. Потішить він містким багажним відділенням та хорошими буксирувальними можливостями. 

Огляд тест-драйву: BMW X7 2020

Нове у 2020 році 

  • Модель M50i з V8 двигуном на 530 коней

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Варто хоча б поглянути на X7. Приємне поєднання динаміки руху, якості салону і практичності робить його відмінним представником сегменту. Між тим, він такий не один. Так, Mercedes-Benz GLS вражає не менше при більш збалансованій стартовій ціні. Гідним варіантом є Lincoln Navigator з винятковим салоном і вантажним об’ємом. 

Нове чи б/у авто? 

Повністю оновили BMW свій X7 на 2019 модельний рік. Представили його у моделях xDrive40i і xDrive50i. На 2020 рік вони не змінилися. Тому точно є сенс розглянути минулорічні варіанти. Єдина причина обрати X7 2020 це бажання отримати високопродуктивну M50i. Вона може похвалитися потужним V8 двигуном, масивними гальмами, більшими колесами, орієнтованою на динаміку вихлопною системою та покращеним диференціалом. 

Порівняння з іншими авто/комплектаціями 

BMW X7 чи Mercedes-Benz GLS?

Існує багато причин, щоб уподобати новий BMW X7, не менше їх у Mercedes-Benz GLS. Позашляховики пропонують три ряди сидінь, ідентичний вантажний об’єм та дуже подібні буксирувальні можливості. Під капотом обох приховані потужні двигуни. Бонусом стане не надто високий рівень споживання пального. Поточні моделі GLS це переглянуті GL 2013 року, тому їм бракує технологічної і стилістичної свіжості. Але цей Mercedes коштує менше, ніж BMW. 

BMW X7 чи Lincoln Navigator?

Якщо X7 не достатньо просторий або місткий, до ваших послуг Lincoln Navigator. Салон останнього вміщує до восьми людей, багажник поглинає до 3398 літрів у найбільшій з конфігурацій. Буксирувати теж може більше саме Navigator. Салон Lincoln готовий вражати рівнем оздоблення та елегантності.  

BMW X7 чи BMW X5?

У BMW X5 і X7 багато спільного, починаючи двигунами і закінчуючи стилізацією. Перелік оснащення теж мало чим відрізняється. Основна відмінність полягає у кількості сидінь, у X7 є три повноцінних ряди, в той час як X5 пропонує третій ряд, але він дійсно тісний. З іншого боку у X5 краще виходить економити бюджет, коштує він помітно менше. 

Салон 

Стандартно салон BMW X7 розрахований на сімох людей. Кількість зменшиться до шести, якщо замість суцільного сидіння другого ряду обрати два капітанських крісла. Перший і другий ряди дуже просторі і зручні. У жодного з дорослих пасажирів не має виникнути претензій. Третій ряд теж придатний для дорослих, але у нетривалих подорожах. Традиційно, його краще залишити дітям. Передні сидіння стандартно обладнані 16 режимами налаштування та підігрівом. На розсуд власника пропонуються 20 режимів налаштування передніх сидінь з вентиляцією і масажною функцією. Як опція представлений підігрів задніх сидінь. Передбачено чотири повних набори кріплень дитячого крісла LATCH. Сегмент, у якому перебуває X7, відомий розкішшю. Інтер’єр у BMW без сумніву привабливий, але стриманий. Матеріали виключно найвищої якості. Скрупульозна увага до деталей. Стандартно сидіння оздоблені штучною шкірою, справжня пропонується як опція. За будь-яких обставин всередині позашляховик залишається тихим і затишним, ізолюючи водія і пасажирів від зовнішнього шуму. Багажник BMW X7 з розкладеним останнім рядом вміщує 340 літрів, склавши його, можна розраховувати на 1359 літрів. Об’єм збільшується до 2548 літрів, якщо скласти і другий ряд. Автомобіль переповнений новітніми технологіями і системами, більшість з яких тішить простотою використання. Навіть базова модель постачається з 12.3-дюймовим сенсорним екраном інформаційно-розважальної системи iDrive, Apple CarPlay, навігаційною системою, HD і супутниковим радіо, 10 динаміками, Bluetooth і трьома USB портами. Екран вражає чистотою графіки і швидкістю реакції. Не доведеться доплачувати за 12.3-дюймовий цифровий екран приладів, неконтактний електронний ключ, кнопку запалювання, автоматичний клімат-контроль чотирьох зон, панорамний люк, точку Wi-Fi, бездротову зарядку і USB порти для задніх сидінь. Опціями є функція дистанційного старту, автоматичний клімат-контроль п’яти зон, підігрів і охолодження тримачів напоїв, розважальна система для задніх сидінь, стерео «Harman Kardon» з 13 або 16 динаміками та система «Bowers & Wilkins» з 20 динаміками і функцією оточення звуком. 

Технічні характеристики 

Моделі xDrive40i дістався 3.0-літровий шестициліндровий турбодвигун на 340 кінських сил і 450 Нм. Пару йому і решті двигунів складає восьмиступінчаста автоматична коробка передач. Привід стандартно повний. До ста позашляховик BMW X7 розганяється за 6.1 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 10.6 л/100км у міському, 8.2 л/100км у заміському та 9.0 л/100км у змішаному циклах.  Модель xDrive50i отримала 4.4-літровий V8 турбодвигун на 462 кінських сил і 620 Нм. Розгін відбувається за 5.4 секунд. Витрачає X7 з ним 11.4 л/100км у змішаному циклі. Найпотужнішою стала модель X7 M50i з 4.4-літровим V8 турбодвигуном на 530 кінських сил і 750 Нм. До 100 км/год розгін відбувається за 4.7 секунди при витраті пального на рівні 11.1 л/100км у змішаному циклі. Як альтернатива пропонуються дизельні варіанти, ці двигуни BMW X7 нічим не поступаються бензиновим опціям. Перший це 3.0-літровий шестициліндровий турбодвигун на 265 кінських сил і 620 Нм. До сотні BMW з ним добереться за 7.0 секунд, витративши 6.8 л/100км у середньому. Ще один 3.0-літровий турбодвигун пропонує 400 коней і 760 Нм. З ним для розгону вистачить 5.4 секунд, витрата пального обмежиться 7.4 л/100км у змішаному циклі. Як зазначалося X7 один з тих автомобілів, який гарантує бажаний баланс комфорту руху і азарту динаміки. За плавність ходу, перш за все, треба дякувати пневматичній підвісці. Система постійно підлаштовується під дорожні умови. Позашляховику пощастило отримати потужні і передбачувані гальма, що дуже добре, зважаючи на його вагу. Що правда, рульове управління деяким водіям може видатися занадто легким. Буксирувальні можливості обмежуються 3.400 кг. 

Безпека 

Моделі X7 2020 мають чотири роки або 80.467 км пробігу базової гарантії. У базу позашляховика увійшло багато систем і функцій безпеки. Так, до переліку потрапили камера заднього виду, передні/задні сенсори паркування, адаптивні фари з автоматичним дальнім світлом, система контролю стану водія і пакет «Active Driving Assistant». До складу пакету входять попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, адаптивний круїз-контроль, попередження про виїзд за межі смуги руху, моніторинг сліпих зон та попередження про перехресний рух позаду. Додатково пропонуються система камер навколишнього огляду, допомога при паралельному паркуванні, проекційна приладова панель на вітровому склі, система допомоги руху по смузі та система автоматичного керування у заторах «Traffic jam assist».

Розміри 

Довжина автомобіля становить 518 см. Вага знаходиться в межах від 2.435 до 2.567 кг.

Можливі комплектації 

На наступний рік основними моделями стали xDrive40i, xDrive50i і M50i. Модель xDrive40i постачається з штучною шкірою обшивки, підігрівом і 16 автоматичними режимами налаштування передніх сидінь, шкіряним кермом, автоматичним клімат-контролем чотирьох зон, підігрівом бічних дзеркал, електронним неконтактним ключем, панорамним люком, електроприводом керма, пневматичною підвіскою та 21-дюймовими колесами з легкого сплаву. Технічними складовими стали 12.3-дюймовий сенсорний екран, Apple CarPlay, навігаційна система, стерео на 10 динаміків, HD і супутникове радіо, Bluetooth, п’ять USB портів, точка Wi-Fi і бездротова зарядка. Аспект безпеки підсилюють камера заднього виду, сенсори паркування, система контролю стану водія, склоочисники з сенсорами дощу, адаптивні фари з автоматичним дальнім світлом, попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, адаптивний круїз-контроль, попередження про виїзд за межі смуги руху, моніторинг сліпих зон та попередження про перехресний рух позаду. В якості додатків пропонуються справжня шкіра, розважальна система для задніх сидінь, камера нічного бачення, гак для буксирування та 22-дюймові колеса. Пакет «Premium» розширює комплектацію за рахунок функції дистанційного старту, стерео «Harman Kardon» на 12 динаміків, проекційної приладової панелі на вітровому склі та функції контролю жестів для інформаційно-розважальної системи. Пакет «Executive» гарантує тримачі напоїв з підігрівом і охолодженням та світлодіодне підсвічування даху. Пакет «Cold Weather» подбає про наявність підігріву керма, підігріву переднього підлокітника, підігріву сидінь другого ряду та автоматичного клімат-контролю п’яти зон. До складу пакету «Dynamic Handling» входять гальма «M Sport», управління задніми колесами та адаптивна підвіска, яка «сканує» стан дороги і підлаштовується під нього. З пакетом «Driving Assistance Professional» можна розраховувати на систему допомоги руху по смузі та систему автоматичного керування у заторах «Traffic jam assist». Багатоконтурні передні сидіння з вентиляцією та функцією масажу входять до складу пакету «Luxury Seating». Система камер навколишнього огляду і допомога при паралельному паркуванні стали частинами пакету «Parking Assistance». Ще один доступний пакет «Off-Road» пропонує захисні пластини, диференціал з блокуванням та режими їзди по бездоріжжю. Додавати пакети можна майже до безкінечності, варто лише пам’ятати, що повна комплектація BMW X7 обійдеться у велику суму. Модель xDrive50i отримала потужніший двигун, вміст пакету «Parking Assistance», шкіряну обшивку, 20 режимів налаштування передніх сидінь, стерео «Harman Kardon» на 16 динаміків та функцію «м’якого» закривання дверей. Більшість пакетів попередньої моделі доступні і для xDrive50i. Окремо пропонується система «Bowers & Wilkins» з 20 динаміками та функцією оточення звуком. Модель X7 M50i мало чим відрізняється від xDrive50i. Винятком стали V8 турбодвигун на 530 коней, система вихлопу «M Sport», диференціал з обмеженим проковзуванням «M Sport», 22-дюймові колеса та більші гальма «M Sport». 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Tundra 2020
Огляд тест-драйву: Toyota Tundra 2020
Огляд тест-драйву: Subaru WRX 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Subaru WRX 2020