Огляд тест-драйву: Buick Encore 2021

13 січня 2021

Buick Encore - хороший субкомпактний позашляховик. Крім комфортної поїздки, він порадує висококласним салоном, достатнім внутрішнім простором і простою у використанні інформаційно-розважальною системою. Однак Buick поступається багатьом конкурентам по класу, які пропонують потужніші двигуни.

Buick Encore 2021 синій кузов на AutoMoto.ua

Нове в 2021 році 

Скорочено кількість комплектацій Бьюїк Енкор з 4 до 2.

Кому варто купити? 

Buick Encore - автомобіль для тих, хто шукає розкішний компактний кросовер. Його невеликі розміри і радіус повороту дозволяють легко маневрувати в обмеженому просторі, а вишуканий салон пропонує багато місця для пасажирів обох рядів. Автомобіль оснащений безліччю зручних інформаційно-розважальних технологій і має пристойний об’єм вантажного простору. 

Нове або б/у авто? 

В 2021 модельному році Бьюїк скорочує модельний ряд Encore з чотирьох до двох. Зникли комплектації Sport Touring і Essence, залишилися тільки базова і Preferred.

Buick Encore або Buick Encore GX

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Як і слід було очікувати, Buick Encore GX має кілька спільних рис з Encore. Обидва пропонують м'яку їзду і безліч стандартних інформаційно-розважальних функцій, таких як Android Auto і Apple CarPlay. Однак ви отримаєте більше пасажирського і вантажного простору, довгий список стандартних функцій безпеки і потужний доступний двигун з Encore GX. З іншого боку, Encore коштує приблизно на 1500 доларів менше, ніж Encore GX, і у нього зручна інформаційно-розважальна система. Якщо можете дозволити собі витратити трохи більше, розгляньте варіант Encore GX.

Buick Encore або Mazda CX-30

Малолітражний позашляховик Mazda CX-30 не тільки дешевший, ніж Encore, а й значною мірою його перевершує. Водіння CX-30 приносить задоволення завдяки чіткому рульовому управлінню. Ви отримаєте приблизно на 50 кінських сил більше з базовим двигуном Mazda, ніж з Buick, і майже на 115 кінських сил з доступним двигуном CX-30. Мазда відрізняється інтер'єром з високоякісних матеріалів і довгим списком стандартних функцій безпеки. Єдина причина вибрати Encore замість CX-30 - якщо вам потрібно трохи більше пасажирського і вантажного простору.

Салон

У Buick Encore можуть розміститися до п'яти чоловік. Тут достатньо місця для чотирьох дорослих, але посадити трьох дорослих на заднє сидіння - непросто. Стандартне крісло водія з регулюванням в шести напрямках допомагає легко знайти зручне положення, а висока посадка забезпечує хорошу оглядовість.

В автомобілі Buick є два повних комплекти роз'ємів LATCH для задніх бокових сидінь і анкера для кріплення на задньому центральному сидінні. 

Інтер'єр Encore виконаний в основному з висококласних матеріалів, хоча всередині салону знайдеться небагато пластика.

Цей кросовер-позашляховик має вантажний простір об'ємом 532 літри за другим рядом і 1370 літра за першим рядом. Це приблизно середній показник для класу. На додаток до сидінь другого ряду сидіння переднього пасажира можна скласти, щоб створити додатковий простір для перевезення довгих предметів.

Стандартна інформаційно-розважальна система проста у використанні і оснащена безліччю технологій, включаючи інтеграцію смартфонів Android Auto і Apple CarPlay. Вона має великий сенсорний екран, а також фізичні ручки для управління звуком і налаштуваннями клімату.

Buick - автомобіль з довгим списком стандартних інформаційно-розважальних функцій. У найпростішій комплектації є:

  • 8-дюймовий сенсорний екран, 
  • Apple CarPlay, Android Auto, 
  • шість динаміків, 
  • два порти USB, Bluetooth, 
  • розпізнавання голосу, 
  • супутникове радіо, 
  • точка доступу Wi-Fi,
  • Siri Eyes Free.

Зробити машину Buick ще комфортнішою допоможуть додаткові опції: безключовий доступ, запуск кнопкою або віддалений запуск.

Відео тест-драйв Buick Encore 2021 року 

Технічні характеристики 

Buick Encore в 2021 році не вражає технічними характеристиками. Позашляховик поставляється з 1,4-літровим чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 138 кінських сил, який здається недостатньо потужним і забезпечує слабке прискорення - цілих 9.3 с до сотні. Він працює в парі з шестиступінчастою автоматичною коробкою передач.

Encore витрачає 9.4 л/100 км в місті і 7.8 л/100 км на шосе, що типово для субкомпактный позашляховика. Моделі з повним приводом отримують трохи гірші оцінки витрати палива: до 9.8 л/100 км в місті і 8.1 л/100 км на шосе.

Encore - комфортний в водінні автомобіль, навіть коли дорога стає нерівною. Крім того, його невеликий розмір дозволяє легко маневрувати на поворотах та тісних парковках. Передній привід є стандартним, а комплектація Preferred доступна з повним приводом.

Безпека

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху привласнила Buick Encore 2021 року загальний рейтинг безпеки п'ять з п'яти зірок, п'ять зірок в лобових і бічних краш-тестах і чотири зірки в тестах на перекидання.

Страховий інститут дорожньої безпеки дав Encore найвищу оцінку Good в п'яти з шести тестів на ударостійкість. Він отримав другу за величиною оцінку «Задовільно» в краш-тесті переднього пасажира з невеликим перекриттям. 

IIHS дав Encore найнижчу оцінку Basic за опціональну систему запобігання лобовому зіткненню.

У стандартні розширені функції безпеки Buick Encore 2021 входить тільки камера заднього виду.

Машина стане безпечнішою з додатковими розширеними функціями. Ви можете додати до оснащення Buick:

  • моніторинг сліпих зон,
  • попередження про перехресний рух ззаду,
  • склоочисники з датчиком дощу,
  • передній і задній парктронік,
  • попередження про лобове зіткнення, 
  • попередження про виїзд з смуги руху.

Розміри і вага 

Encore має довжину 4,26 м. Споряджена маса коливається від 1468 до 1523 кг.

Можливі комплектації 

У 2021 році ви можете вибрати одну з двох комплектацій Бьюїк Енкор: базову або Preferred. Базова версія отримала довгий список стандартних інформаційно-розважальних технологій і функцій комфорту, що робить її надійним варіантом для багатьох покупців. Однак в початковій версії машина не має багатьох додаткових функцій безпеки. Щоб отримати моніторинг сліпих зон і попередження про перехресний рух ззаду, вам потрібно перейти до Buick Encore Preferred і додати пакет поліпшень. Обидві моделі мають однакову трансмісію, але повний привід доступний тільки в топової комплектації.

Базова комплектація пропонує 8-дюймовий сенсорний екран, Apple CarPlay, Android Auto, шість динаміків, два порти USB, Bluetooth, розпізнавання голосу, супутникове радіо, точку доступу Wi-Fi і Siri Eyes Free. Інші стандартні функції включають тканинну і синтетичну шкіряну оббивку, безключовий доступ, запуск за допомогою кнопки, регульоване в шести напрямках сидіння водія, сидіння переднього пасажира, яке плоско складається, і камеру заднього виду. Він також має QuietTuning - систему активного шумозаглушення.

Комплектація Preferred Бьюїк Енкор оснащена одним з двох пакетів безпеки. Дистанційний запуск і AWD доступні за додаткову плату.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Subaru Impreza 2021
Subaru Impreza 2021 синього кольору
Седан Acura ILX червоного кольору на AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Acura ILX 2021