Огляд тест-драйву: Cadillac CTS 2018

9 липня 2018

Нинішній Cadillac CTS нічим не поступається люксовим суперникам з Німеччини та Японії. Між тим, він не копіює їх. Натомість, седан поєднує найкращі компоненти, а саме потужні двигуни, точне управління, вишуканий салон з американським характером.  Завдяки такій комбінації американець випереджає Audi A6 і Lexus GS. Починаючи базовою моделлю з чотирьохциліндровим двигуном, закінчуючи потужним CTS-V, лінійка CTS вражає вишуканістю і технологічністю, пропонуючи приємний баланс оснащення, потужності, економічності і ціни. Топова версія CTS-V конкурує з BMW M5 і Mercedes-AMG E 63.

Огляд тест-драйву: Cadillac CTS 2018

Вам сподобається

Третє покоління CTS нічим не поступається, а іноді і перевершує, європейським і японським суперникам. Якщо ви прагнете отримати унікальний транспортний засіб, Cadillac CTS 2018  до ваших послуг.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Компанії вдалося зменшити розрив, але такого статусу як у BMW, Mercedes-Benz і Lexus вона поки не отримала. Якщо ви перебуваєте у пошуку купе або універсалу, варто розглянути інші варіанти. Бажаючим отримати більше плавності ходу, до смаку можуть припасти Lexus ES або Lincoln MKZ.

Нове у 2018 році

Значних змін у поточному році не відбулося. З’явився новий колір, панорамний люк став доступний моделі V-Sport, до переліку опційних елементів приєднався автоматичний підігрів керма.

Враження від їзди

Седан CTS створений на основі значно меншого ATS, але додаткові розмір і вага не відчуваються. Точність керування посилює впевненість і справляє враження, що CTS важить менше за багатьох суперників. Обравши доступні магнітні стійки й амортизатори, водій зможе обирати рівень плавності ходу і зчеплення з дорогою. Привід на задні колеса сподобається автомобільним шибайголовам, у той час, як система повного приводу дозволить уникнути стресу під час зимової негоди. Ті, хто вважають, що базовий 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун не здатний впоратися з вагою автомобіля, будуть вражені показником розгону й економічністю. Восьмиступінчаста акпп Cadillac CTS потішить плавністю.

Найкращі характеристики

Компанія не економила на технологіях. На додачу до інформаційно-розважальної системи CUE, представлені Apple CarPlay і Android Auto. Седан також має точку Wi-Fi, функцію бездротової зарядки і, навіть, систему, яка контролює стиль пересування молодих водіїв.

Повернувшись у 2002 рік, варто згадати про той факт, що Cadillac CTS поклав на лопатки відомих європейських суперників в плані стилю. Компанія, відчувши смак перемоги, чітко дотримується і добре знається на тому, що таке автомобіль класу люкс.

Детально про автомобіль Cadillac CTS

Інтер’єр

Салон Cadillac CTS тішить матеріалами преміум якості, надзвичайною точністю співвідношення елементів і високотехнологічними штрихами. Поверхні вкриті м’якою шкірою, хоча базові моделі отримали замінник. Приємно вражає простір, це стосується як передніх, так і задніх сидінь, хоча місця для ніг позаду трохи менше, ніж у суперників. Інформаційно-розважальна система CUE весь час покращується, а її швидкість реакції і простота використання не мають собі рівних.

Екстер’єр

Різкі лінії, рифлений капот і геометрична форма решітки радіатора різко контрастують з тим, що пропонують європейські суперники. Седан дійсно виділяється, виглядаючи масивно і вишукано водночас. Класними елементами екстер’єру стали затвори решітки радіатора, які своєчасно реагують для покращення аеродинаміки і економії пального. Алюмінієве обрамлення вікон додає шарму. Позаду передбачені два вихлопних патрубки.

Базова комплектація

Седан доступний у п’яти комплектаціях: базовій, Luxury, Premium Luxury, V-Sport і V-Sport Premium Luxury. Базові моделі отримали: функція доступу без ключа, кнопкове запалювання, Apple CarPlay і Android Auto, аудіосистему «Bose» на 11 динаміків і три USB-порти. Екран інформаційно-розважальної системи відображає навігацію, передбачений двозонний клімат-контроль, постійна точка Wi-Fi і бездротова зарядка телефону.

Опційне обладнання

Комплектацію CTS можна доповнити: навігацією, шкіряною обшивкою, підігрівом і вентиляцією передніх сидінь, адаптивним круїз-контролем і повністю електронним дисплеєм, який заміщує стандартні прилади. Також передбачені автоматичний клімат-контроль на три зони, різні варіанти деревини в оздобленні, адаптивний круїз-контроль і монітор на 360о. Магнітні стійки й амортизатори покращують керованість, а дзеркало заднього огляду з камерою гарантує набагато кращу видимість.

Під капотом

Базовий двигун Cadillac CTS на 2.0-літра і чотири циліндри пропонує 276 кінських сил і 400 Нм. З приводом на задні колеса розгін відбувається за 6.6 секунд. Витрата пального становить 10.8 л/100км у міському, 6.2 л/100км у заміському та 7.8 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом сотні седан досягає за 6.9 секунд. Витрата Cadillac CTS підвищується до 11.3, 6.8 і 8.4 л/100км відповідно. Більше потужності, а саме 335 кінських сил і 385 Нм, пропонує 3.6-літровий V6 двигун. Розгін з ним, у разі заднього приводу, відбувається за 6.7 секунд, витрата пального становить 10.2 л/100км у змішаному циклі. З повним приводом автомобіль розженеться за тих самих 6.7 секунд, витративши 10.7 л/100км у змішаному циклі.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Cruze 2018
Огляд тест-драйву: Chevrolet Cruze 2018
Огляд тест-драйву: Subaru WRX 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Subaru WRX 2018