Огляд тест-драйву: Chevrolet Sonic 2020

10 лютого 2020

Сучасний Chevrolet Sonic це непоганий автомобіль. Дорослі зможуть зручно розміститися на обох рядах сидінь і вмістити весь необхідний багаж. Інформаційно-розважальна система легка у використанні. Що стосується динаміки, то турбодвигун досить непогано справляється з навантаженнями, а управління у Sonic краще, ніж у багатьох суперників. Щоправда, цей Chevrolet відстає від суперників, коли мова заходить за витрату пального, плюс не завжди гарантує бажану плавність ходу. На додачу, деякі суперники мають вищу якість оздоблювальних матеріалів салону.

Огляд тест-драйву: Chevrolet Sonic 2020

Нове у 2020 році 

  • Механічна коробка передач Chevrolet Sonic більше не доступна 
  • Оновлення інформаційно-розважальної системи

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

У Sonic помітно більше переваг ніж недоліків, він точно заслуговує уваги. Але у автомобіля помітна стартова ціна, тому, незважаючи на гарну пропозицію, цей Chevrolet не має бути єдиним у списку бажаних автомобілів. Уваги в такому випадку вартують Honda Fit і Mazda3.

Нове чи б/у авто? 

Нинішні моделі Sonic належать до покоління, яке було представлено на 2012 рік. Автомобілі 2020 матимуть оновлену інформаційно-розважальну систему, але не матимуть шестиступінчастої механічної коробки передач. У 2019 стандартним став чотирьохциліндровий турбодвигун. 2018 не відзначився помітними змінами, натомість у 2017 Chevrolet освіжили Sonic, почаклувавши над стилізацією і додавши Apple CarPlay і Android Auto. У базу також потрапила камера заднього виду, доступними стали задні сенсори паркування і підігрів керма. Якщо вас не турбує статус б/у автомобіля, версії 2017 року варті уваги. 

Порівняння з іншими авто/комплектаціями 

Chevrolet Sonic чи Honda Fit?

Сучасний Honda Fit є одним з найкращих представників класу. Його салон більш вишуканий і високоякісний, ніж у Sonic, до того ж, він гарантує багато особистого і вантажного простору. Цей представник Honda пропонує активні системи безпеки, яких у Chevrolet просто немає. Плюс Fit споживає менше пального. У базу Sonic стандартно входить сенсорний екран, який є опцією для Fit, за винятком цього аспекту, Honda помітно випереджає Chevrolet.

Chevrolet Sonic чи Mazda3?

Одним з самих динамічних і привабливих представників класу є Mazda3. Він гарантує швидкий розгін і спритне управління у поєднанні з плавністю ходу. На додачу, він споживає менше пального, ніж Sonic. Салон Mazda3 дуже приємний і має якісні матеріали оздоблення, сидіння зручні, а інформаційно-розважальна система легка у використанні. Як і Sonic, новий Mazda3 доступний у кузові седан і хетчбек. Стартова ціна менша у Sonic, але за додаткові кошти Mazda пропонує більше.

Салон

Салон Sonic розрахований на п’ятьох людей. Як перший, так і другий ряд сидінь гарантують вдосталь особистого простору, навіть високі пасажири зможуть зручно розміститися. Передбачено два повних набори кріплень дитячих крісел LATCH. Загалом, інтер’єр у Sonic приємний з продуманою стилізацією. Його недоліком є не надто високоякісні матеріали. З седаном Sonic можна розраховувати на 396 літрів вантажного простору, що є хорошим показником для класу. У хетчбека простору ще більше, з розкладеними задніми сидіннями об’єм становить 538 літрів, склавши їх, отримуємо 1330 літрів. У базу автомобіля входить інформаційно-розважальна система з 7.0-дюймовим екраном, 4 динаміками стерео, Bluetooth, USB портами,  Android Auto, Apple CarPlay і точкою Wi-Fi. Доступними є електропривод вікон, круїз-контроль, супутникове радіо, аудіосистема на 6 динаміків та люк даху.

Відео тест-драйв Chevrolet Sonic 2020 року

Технічні характеристики 

За потужність відповідає 1.4-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 138 кінських сил і 201 Нм. У наступному році Chevrolet Sonic це виключно шестиступінчастий автомат. Привід тільки на передні колеса. Витрата пального перебуває на рівні 8.3 л/100км у міському, 6.4 л/100км у заміському і 7.6 л/100км у змішаному циклах. Що стосується особливостей динаміки, то Sonic вирізняється точним управління, спритністю і стабільністю ходу навіть на звивистих дорогах. Представник Chevrolet гарантує одне з найкращих управлінь у класі. А от манера ходу залишає дещо змішані враження. З базовою підвіскою автомобіль їздить загалом непогано. З доступною спортивною підвіскою, яка сама по собі є жорсткішою, манера ходу втрачає звичну для компактних автомобілів м’якість. 

Безпека 

Моделі Chevrolet 2020 постачаються з трьома роками або 57.936 км пробігу базової гарантії та п’ятьма роками або 96.560 км пробігу гарантії на силовий агрегат. За підсумками краш-тестів «Національне агентство управління безпекою руху на трасах» дає Sonic 2020 п’ять з п’яти зірок. У базу автомобіля входить камера заднього виду. Доступними є задні сенсори паркування, попередження про можливе зіткнення і попередження про виїзд за межі смуги руху.

Розміри 

Седан Sonic у довжину має 426.7 см, хетчбек – 396 см. Вага варіює від 1.296 до 1.323 кг.

Можливі комплектації 

На наступний рік комплектації Chevrolet Sonic це LS, LT і Premier. Обрати можна кузов седан або хетчбек. Базова модель Sonic LS пропонуються виключно як седан. У її базу входять тканинна обшивка, камера заднього виду, інформаційно-розважальна система з 7.0-дюймовим сенсорним екраном, 4 динаміки стерео, Bluetooth, USB порти, Android Auto, Apple CarPlay і точка Wi-Fi. Модель Sonic LT можна обрати як у кузові седан, так і у кузові хетчбек. На додачу до оснащення базової моделі вона отримала електропривод вікон, круїз-контроль, покращену тканинну обшивку, супутникове радіо і 6 динаміків аудіосистеми. У даному випадку доступні декілька пакетів. Пакет «Performance» пропонує занижену підвіску і спеціальну, динамічну систему вихлопу. Пакет «Convenience» додає підігрів передніх сидінь, 6 режимів налаштування водійського сидіння, підігрів керма, електронний неконтактний ключ і функцію дистанційного старту. У складі пакету «Driver Confidence» пропонуються активні елементи безпеки типу задніх сенсорів паркування, попередження про виїзд за межі смуги руху і попередження про можливе зіткнення. Додати можна люк даху. Модель Sonic Premier також можна обрати як седан і хетчбек. Дана комплектація вирізняється спортивними елементами зовнішності типу спойлера позаду і чорних коліс. Вона гарантує електронний неконтактний ключ, кнопкове запалювання, підігрів передніх сидінь, електропривод водійського сидіння і штучну шкіру обшивки. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota 4Runner 2020
Огляд тест-драйву: Toyota 4Runner 2020
Огляд тест-драйву: Volkswagen Jetta 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volkswagen Jetta 2020