Огляд тест-драйву: Chevrolet Traverse 2020

5 листопада 2019

Сучасний Chevrolet Traverse - надійний позашляховик. Чудовий варіант повсякденного автомобіля. Салон пропонує три просторих ряди сидінь. Перевагою Chevrolet стала плавність ходу незалежно від поверхні. Згадки вартує хороший перелік стандартного оснащення, містке багажне відділення і легкі у використанні сучасні функції. Існує, між тим, декілька аспектів, у яких Traverse відстає від суперників. У сегменті представлені спритніші та енергійніші суперники. Окрім того, у класі неважко знайти конкурентів з більш вишуканим салоном і більшою кількістю стандартних систем. 

Огляд тест-драйву: Chevrolet Traverse 2020

Нове у 2020 році 

  • Відмова від чотирьохциліндрового турбодвигуна 

  • Інформаційно-розважальна система Infotainment 3 замінила MyLink

  • Система «Teen Driver» поповнилася новими функціями

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви шукаєте транспортний засіб у сегменті позашляховиків середнього розміру, творіння Chevrolet може стати непоганим варіантом. Між тим, клас переповнений варіантами, які нічим йому не поступаються, а в дечому навіть переважають. Так, на увагу заслуговують Toyota Highlander і Honda Pilot.

Нове або б/у авто? 

Нинішній Traverse це продовження покоління, яке з’явилося у 2018 році. На 2020 модельний рік Chevrolet відмовилися від чотирьохциліндрового турбодвигуна і замінили інформаційно-розважальну систему MyLink на Infotainment 3. Крім того, система «Teen Driver» поповнилася новими елементами. 2019 рік не відзначився якимись значними змінами, натомість редизайн 2018 освіжив позашляховик. V6 двигун став потужнішим на 29 конячок. Після оновлення трохи покращився рівень економії пального, щоправда зменшився вантажний об’єм. У базу автомобіля увійшли 7.0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи, Apple CarPlay, Android Auto і шість USB портів. Можна спробувати зекономити гроші, розглянувши вживані моделі, але варіанти 2017 року позбавлені багатьох бажаних і необхідних сьогодні систем і функцій. 

Порівняння з іншими авто 

Chevrolet Traverse чи Toyota Highlander?

На 2020 рік Toyota Highlander повністю оновили. Позашляховик оснастили V6 двигуном і наділили можливістю, так само як Traverse, вміщувати до вісьмох людей. Між тим, Chevrolet має помітно більше вантажного простору. На противагу цьому Toyota отримав більше функцій допомоги водію. Окрасою Highlander став 12.3-дюймовий сенсорний екран. 

Chevrolet Traverse чи Honda Pilot?

Поточні моделі Honda Pilot належать до числа тих, які обходять Traverse в плані простору. Незважаючи на те, що Chevrolet позиціонує легку і приємну у використанні інформаційно-розважальну систему, Honda гарантує більш класове відчуття. Між тим, Traverse стандартно пропонує Android Auto і Apple CarPlay, які доступні лише топовим Pilot. 

Салон 

Салон Chevrolet Traverse вміщує від семи до восьми людей. Залежить це від другого ряду, а точніше від наявності суцільного сидіння чи капітанських крісел. Сидіння, до речі, у Chevrolet дуже зручні, а перші два ряди тішать особистим простором. Третій ряд краще залишити дітям або дорослим але у нетривалих подорожах. На другому ряду передбачено два повних набори кріплень дитячого крісла LATCH, третій ряд має тільки верхні кріплення. Якщо з місцем у салоні проблем майже не виникає, то якість окремих оздоблювальних матеріалів залишає бажати кращого. Подекуди зустрічаються незрозумілі стилістичні прийоми. Якщо повернутися до позитиву, то варто згадати про систему Infotainment 3 з 7.0-дюймовим сенсорним екраном, шістьма USB портами, Bluetooth, точкою Wi-Fi, Apple CarPlay і Android Auto. Доступними є розважальна система для задніх рядів, бездротова зарядка, 8.0-дюймовий сенсорний екран, навігація, аудіосистема «Bose» на 10 динаміків і супутникове радіо. Багажник Chevrolet Traverse вміщує 651 літр з розкладеним останнім рядом. Склавши два ряди, можна отримати 2775 літрів.

Відео тест-драйв Chevrolet Traverse 2020 року

Технічні характеристики 

Усі Traverse оснащені 3.6-літровим V6 двигуном на 310 кінських сил і 360 Нм. У пару йому дісталася автоматична коробка передач на дев’ять ступенів. Зрозуміло, що позашляховик не стане зіркою гоночного треку, але з потужністю у нього проблем немає. Витрата пального перебуває на рівні 15.7 л/100 км у міському і 10.5 л/100 км у заміському циклах з приводом на передні колеса. З опційним повним приводом показник витрати зростає до 16.6 і 11.3 л/100 км відповідно. В плані якості ходу Chevrolet порадує шанувальників м’якою і плавною їздою. Керувати позашляховиком легко, не стане проблемою жоден маневр. Між тим, йому бракує чіткості і азартності управління суперників. Загалом, технічні характеристики Chevrolet Traverse порадують тих, хто цінує повсякденний комфорт і практичність. 

Безпека 

Нові моделі Traverse постачаються з трьома роками чи 57936 км пробігу повної гарантії і п’ятьма роками чи 96560 км пробігу гарантії на силовий агрегат. Автомобіль отримав високі рейтинги надійності за результатами краш-тестів. Про безпеку дбають функція нагадування про перевірку задніх сидінь, камера заднього виду, система «Teen Drive», яка дозволяє встановити ліміт швидкості і гучності та контролювати динаміку. Новинкою 2020 року стала функція нагадування про ремені. Доступними елементами безпеки стали адаптивний круїз-контроль, система камер кругового огляду, попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, виявлення пішоходів, попередження про виїзд за межі смуги руху, моніторинг сліпих зон, допомога руху по смузі, задні сенсори паркування і попередження про перехресний рух позаду.

Розміри 

У довжину Traverse має 518 см. Важить позашляховик 1978 кг.

Можливі комплектації 

У 2020 році Traverse доступний у L, LS, LT Cloth, LT Leather, RS, Premier і High Country моделях. Базова L модель постачається з приводом на передні колеса, автоматичним клімат-контролем трьох зон, системою «Teen Driver», камерою заднього виду і інформаційно-розважальною системою Infotainment 3 з 7.0-дюймовим сенсорним екраном, Apple CarPlay, Android Auto, точкою Wi-Fi, Bluetooth і шістьма USB портами. На жаль, цій моделі недоступний повний привід. Модель Traverse LS отримала усі елементи моделі L з можливістю додати систему повного приводу і розважальну систему для задніх сидінь.  

Модель Traverse LT Cloth стандартно отримала електропривод водійського сидіння, капітанські крісла другого ряду, 8.0-дюймовий сенсорний екран, супутникове радіо, електропривод дверей багажника, сенсори паркування, попередження про перехресний рух позаду і моніторинг сліпих зон. Пакет «Driver Confidence II» розширить її комплектацію за рахунок автоматичного екстреного гальмування, попередження про можливе зіткнення, допомоги руху по смузі, попередження про виїзд за межі смуги руху, функції гальмування в разі виявлення пішохода і підігріву керма. 

Модель Traverse LT Leather вирізняється електроприводом сидіння переднього пасажира і шкіряною обшивкою. Як опція пропонується система повного приводу. Пакет «LT Premium» пропонує камеру у дзеркалі заднього виду, систему камер навколишнього бачення і аудіосистему «Bose» на 10 динаміків. 

Модель Traverse RS отримала всі елементи попередніх комплектацій, від себе додавши шкіряну обшивку, навігацію, систему «Bose» на 10 динаміків, камеру у дзеркалі заднього виду і систему камер навколишнього бачення. Доступною стала розважальна система для задніх сидінь. 

Модель Traverse Premier потішить функцією відкривання багажника без рук,шкіряною обшивкою, бездротовою зарядкою, вентиляцією передніх сидінь, підігрівом другого ряду і підігрівом керма. 

Топова High Country гарантує усі елементи, які тільки можна отримати з Traverse, включно з адаптивним круїз-контролем, електроприводом третього ряду і додатковим оснащенням для буксирування причепу. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ford Explorer 2020
Огляд тест-драйву: Ford Explorer 2020
Огляд тест-драйву: Dodge Durango 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Dodge Durango 2020