Огляд тест-драйву: Dodge Durango 2019

11 липня 2019

Нинішній Dodge Durango займає власне місце у автомобільному світі. Цей позашляховик середнього розміру пропонує потужний V8 двигун і буксирувальні можливості на рівні 3.900 кг. Всередині можуть розміститися семеро людей, включно з придатним для дорослих третім рядом. На даний момент не існує жодного варіанту, який би відповідав таким здібностям, особливо з урахуванням цінового діапазону. Дане покоління у продажу з 2011 року, що не мало, але Durango все ще здатний вражати. Так, у базу позашляховика входять інтеграція Apple CarPlay/Android Auto, зручна у використанні інформаційно-розважальна система, відмінні здібності до підкорення бездоріжжя, тут подякувати варто 20.3 см кліренсу і доступній системі повного приводу. 

Огляд тест-драйву: Dodge Durango 2019

Вам сподобається 

На Dodge Durango 2019 варто звернути уваги, якщо ви хочете отримати повний спектр можливостей класичного позашляховика, але у компактній упаковці. Чого тільки вартує V8 двигун. Не позбавлений автомобіль і зовнішньої привабливості. 

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо масивний V8 силовий агрегат, просторий салон, відмінні буксирувальні можливості і позашляхові здібності не настільки важливі, як, скажімо, економія пального, то варто пошукати інший варіант. Для тих, хто зосереджений на останньому пункті, є сенс поглянути в сторону Honda Pilot, Toyota Highlander чи Kia Sorento.

Нове у 2019 році 

Трохи переглянули перелік опцій. Модель GT може похвалитися свіжою передньою частиною. Доступними стали нові 20-дюймові колеса з легкого сплаву. Пакет буксирування доповнили гальмами причепа. Топовим моделям стала доступна аудіосистема «Harman Kardon» на 19 динаміків. Модель Citadel стандартно отримала капітанські крісла 2-го ряду.

Враження від їзди

Хоча V8 двигун, особливо з урахуванням розміру позашляховика, звучить приємніше, базовий V6 робить свою роботу добре, гарантуючи 292 кінських сили і 2.903 кг буксирувальної потужності. Пару йому складає восьмиступінчаста автоматична коробка, яка рідко помиляється з передачею. З іншого боку V8 двигун став ледь не візитівкою Durango. 5.7-літровий силовий агрегат гарантує 364 кінських сили, яких вистачає для відмінного показника розгону і рейтингу буксирування на рівні 3.357 кг. Потужна SRT модель з 6.4-літровим V8 двигуном вражає 475 конячками, яких вистачає на розгін за 4.6 секунди. Позашляховик з цим двигуном потягне всі 3.900 кг. Усі версії Durango вражають затишком салону і комфортом їзди. Характеристики Dodge Durango потішать любителів масивних автомобілів. 

Найкращі характеристики 

Масивна SRT стане особливою для тих, хто любить азарт ходу навіть з габаритами позашляховика. Він вміщує тільки шістьох людей, але кожного балує винятковим рівнем комфорту. Здібності моделі нічим не поступаються її вигляду. 

Інформаційно-розважальна система Uconnect 8.4 одна з найкращих установок з сенсорним екраном. Остання версія тішить лаконічною зовнішністю з простим у використанні інтерфейсом і здатністю підтримувати Apple CarPlay/Android Auto.

Детально про автомобіль Dodge Durango 

Інтер’єр 

Салон Dodge Durango це приємне місце для перебування з високоякісними матеріалами і увагою до деталей, особливо у моделі Citadel. Ця модель від початку постачається з підігрівом і вентиляцією передніх сидінь і підігрівом другого ряду. Більшість моделей пропонує капітанські крісла замість суцільного сидіння другого ряду, що полегшує доступ до третього ряду. З усіма сидіннями на місцях об’єм багажного відділення становить 481 літр, зростаючи до 1217 літрів зі складеним третім рядом і 2407 літрів зі складеним третім. На додачу є можливість скласти сидіння переднього пасажира, що дозволяє перевозити дуже довгі предмети. Версії Citadel і SRT можна доповнити штучною замшею стелі.

Відео тест-драйв Dodge Durango 2019 року

Екстер’єр 

Переглянута передня частина GT нині пропонує опцію капоту у стилі SRT з центральним вентиляційним отвором. Загалом, стилізація Durango гарантує необхідний рівень крутості, тільки в одних моделях він полягає у додатковій порції хрому, а в інших – у більш спортивному посилі. Гоночний дизайн задніх фар виглядає круто, але може стати перешкодою вночі для водіїв, які опиняться позаду Durango.

Базова комплектація 

Базова модель SXT вміщує п’ятьох людей і пропонує тризонний автоматичний клімат-контроль, 18-дюймові колеса з литого сплаву, задні амортизатори з вирівнюванням рівня підлоги, шкіряне кермо, функції доступу/запалювання без ключа і інформаційно-розважальну систему з AM/FM радіо, Bluetooth, 6 динаміками і 7.0-дюймовим сенсорним екраном. Переходячи до моделей вищої комплектації, можна розраховувати на електропривод багажника, люк даху, навігацію, шкіряні сидіння «Nappa» і більше. Версії з V8 двигунами отримали потужніші гальма. Варіант SRT має спортивно налаштовану, адаптивну підвіску. 

Опційне обладнання 

Опціями для Durango SXT стали люк даху, система повного приводу, багажник даху, косметичні додатки, 20-дюймові колеса з легкого сплаву, супутникове радіо, пакет буксирування і задні сенсори паркування. З моделями, які йдуть далі по списку, можна отримати аудіосистему «Harman Kardon» на 19 динаміків, 8.4-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи, навігацію, розважальну систему Blu-ray/DVD для задніх сидінь, адаптивний круїз-контроль, попередження про можливе зіткнення і систему допомоги руху по смузі. Моніторинг сліпих зон з попередженням про перехресний рух позаду опція для всіх моделей. 

Під капотом 

Базовим став 3.6-літровий V6 на 292 кінських сили і 353 Нм. Пару йому і решті двигунів складає восьмиступінчаста автоматична коробка передач. Привід стандартно на задні колеса. Витрата пального Dodge Durango перебуває на рівні 13.0 л/100км у міському, 9.4 л/100км у заміському і 11.2 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом показники змінюються на 13.8, 9.8 і 11.7 л/100км відповідно. 5.7-літровий V8 двигун пропонує 364 кінських сили і 529 Нм. З приводом на задні колеса позашляховик витрачає 16.8 л/100км у місті, 10.7 л/100км за його межами і 13.0 л/100км у середньому. З повним приводом показники мало чим відрізняються. Найпотужнішим став 6.4-літровий V8 двигун на 475 кінських сил і 640 Нм. Повний привід у даному випадку стандартний. Витрата пального становить 18.3 л/100км у міському, 12.2 л/100км у заміському і 15.2 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Blazer 2019
Огляд тест-драйву: Chevrolet Blazer 2019
Огляд тест-драйву: Porsche Macan 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Porsche Macan 2019