Огляд тест-драйву: Fiat 124 2019

5 липня 2019

Розділяючи платформу з Mazda MX-5, Fiat 124 Spider 2019 від себе додає дозу італійського шику в дизайні, потужності і специфіки управління, що дає право гідно наслідувати спадщину легендарних моделей 124. На місці звичайного двигуна Mazda Fiat розмістив 1.4-літровий турбодвигун, що додало компактному 124 потужності без шкоди для майже ідеального розподілу ваги 50:50. Салон оздоблений високоякісними матеріалами, по рівню навіть вищими, ніж у Mazda. Найкраще те, що загалом перебуваючи в одному ряду з кабріолетом Mini Cooper, 124 Spider гарантує зовнішній вигляд і харизму, які більше асоціюються з дорожчими Porsche Boxster і Audi TT.

Огляд тест-драйву: Fiat 124 2019

Вам сподобається 

Якщо ви шукаєте азартний, доступний і компактний кабріолет з відчуттям стилю, Fiat 124 Spider готовий дивувати по кожному з пунктів. Турбодвигун гарантує неймовірний водійський досвід, він відрізняється від того, що пропонує Mazda MX-5. 

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Сучасний Fiat 124 Spider не такий швидкий і спритний як дорожчий Porsche Boxster, не може він змагатися і з більш маневреним Mazda MX-5 Miata. А водіїв зі зростом вище середнього не дуже потішить салон, особливо у тривалих подорожах. 

Нове у 2019 році 

У поточному році моделі 124 розжилися камерою заднього виду і 7.0-дюймовим сенсорним екраном з системою Connect 7.0. Версія 124 Abarth нині пропонує вихлоп «Record Monza», а Technology Group додає SiriusXM і дистанційний доступ. Перелік опцій поповнили декілька нових кольорів і елементів екстер’єру. 

Враження від їзди 

У світі ентузіастів вага автомобіля це природній ворог продуктивності. Сучасний 124 Spider важчий на 45 кг за Miata, але загалом це ніяк не вплинуло на керованість автомобіля. З точним управлінням у водія є все необхідне розуміння ситуації і повний контроль. Автомобіль стає більш грайливим з підвищенням швидкості і виконанням різних маневрів. 1.4-літровий турбодвигун гарантує 140 кінських сил, які гідно протистоять 180 конячкам Mazda MX-5. На жаль, силовий агрегат Fiat страждає від турбоям, що дає MX-5 з його плавною манерою набору швидкості перевагу. Як би там не було, але керувати 124 Spider це задоволення з мінімальним опором вітру і максимально тихим салоном. З піднятим дахом в салоні можна спокійно розмовляти через Bluetooth. 

Найкращі характеристики 

Вам не потрібно прикладати значних зусиль для опущення даху Fiat 124. Конструкція настільки грамотна, що вистачить легкого руху однієї руки як для опускання, так і для піднімання. 

Розробники подбали про затишок салону, додавши порцію звукоізоляційних матеріалів. Класна штука, особливо на високих швидкостях. Пару ізоляційному матеріалу складає потовщене скло і акустичне вітрове скло.

Детально про автомобіль FIAT 124

Інтер’єр 

Базовий 124 Spider не сильно відрізняється від MX-5, але обравши модель Lusso, можна розраховувати на шкіряні сидіння, чорні акценти і оздоблення панелі замінником шкіри. Салон Spider не великий з компактними сидіннями і обмеженим простором для ніг навіть зі сторони пасажира. Низька позиція сидінь змушує тримати ноги в одній позиції, що спричиняє втому. Простору для голови навіть з піднятим дахом не так вже і мало, але для високих водіїв все одно варто було б передбачити більше. А основним недоліком можна відсутність телескопічного керма.

Відео тест-драйв Fiat 124 2019 року

Екстер’єр 

Нинішній Fiat 124 2019 ретельно продумувався, щоб відповідати класичним формам 60-х років. Задля досягнення такого результату дизайнерська команда Fiat продумали ущільнений кузов, квадратні задні фари і круглі передні, посадивши все на  платформу Mazda. Ще однією відмінною рисою, яка допомагає ідентифікувати творіння Fiat, як виключно італійське, стала фарба, а саме два її кольори «Brillante White» і «Magnetico Bronze Metallic». Водії, які полюбляють масивні автомобілі, будуть задоволені 124 Spider Abarth з унікальним облицюванням, 17-дюймовими колесами і доступними червоними капюшонами бічних дзеркал.

Базова комплектація 

Обравши базову модель, ви отримуєте кнопкове запалювання, тканинну обшивку, 16-дюймові колеса, кондиціонер, аудіосистему на 4 динаміки з Bluetooth, камеру заднього виду і чотири подушки безпеки. Модель Lusso додає 17-дюймові колеса, шкіряні сидіння з підігрівом, приладову панель обшиту замінником шкіри, автоматичний клімат-контроль і функцію доступу без ключа. Модель Abarth потішить спортивною підвіскою, диференціалом з обмеженим проковзуванням і більш агресивними елементами екстер’єру. 

Опційне обладнання 

Опцією для моделі Classica став набір Technology Group, який додає SiriusXM і функцію доступу без ключа. Дорожчі моделі Lusso і Abarth можна доповнити задніми сенсорами паркування, навігацією, адаптивними фарами, системою виявлення перехресного руху позаду, попередженням про сліпі зони і аудіосистемою «Bose» на 9 динаміків. Покупцям Abarth доступні сидіння Recaro, оздоблені шкірою або «Alcantara» і високопродуктивні гальма «Brembo». 

Під капотом

За потужність відповідає 1.4-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 140 кінських сил і 230 Нм. Стандартно компонується він шестиступінчастою механічною коробкою передач. Привід на задні колеса. Сотні автомобіль досягає за 7.5 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 8.5 л/100км у міському, 5.1 л/100км у заміському і 6.4 л/100км у змішаному циклах. Доступною є шестиступінчаста автоматична коробка передач. З нею кабріолет Fiat 124 розганяється за 7.6 секунд. Витрата пального сягає рівня 9.1 л/100км у місті, 5.2 л/100км за його межами і 6.6 л/100км у середньому. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Fiat 500 X 2019
Огляд тест-драйву: Fiat 500 X 2019
Огляд тест-драйву: BMW 8 Series 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW 8 Series 2019