Огляд тест-драйву: Ford Escape 2019

1 березня 2019

Хоча і не такий великий як Honda CR-V, Subaru Forester чи Toyota RAV4, але Ford Escape 2019 залишається бажаним варіантом з чималим переліком стандартного оснащення, привабливою стилізацією та непоганим рівнем продуктивності. Можливо, Escape це єдиний компактний кросовер, який здатний обійти Mazda CX-5 в плані оснащення та спритності підкорення поворотів. Доступний турбодвигун на 424 кінських сили можна вважати раритетом в класі, особливо після того, як Subaru позбувся турбоверсії XT. Великим внутрішнім об’ємом творіння Ford не потішить, але всередині спокійно розміщуються четверо дорослих.

Огляд тест-драйву: Ford Escape 2019

Вам сподобається

Сучасний Ford Escape вважається одним з самих практичних компактних кросоверів ринку. Широкий перелік моделей, двигунів, опцій та варіантів коліс дозволять кожному підібрати щось для себе. Володіючи посереднім внутрішнім простором, новий Форд Escape 2019 вражає здатністю буксирувати до 1.588 кг.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Тим, хто шукає місткий салон, об’ємний багажник, або здатність справлятися з незначними перешкодами бездоріжжя, Subaru Forester, Toyota RAV4 чи Jeep Cherokee підійдуть краще. Спритний Mazda CX-5 пропонує майже ідентичне управління, але при вищій якості їзди.

Нове у 2019 році

У поточному році кросовер втрачає перемикачі на кермі, CD програвач та світлодіодні задні фари. Модель SEL, натомість, отримує нову тканинну обшивку. У базу моделей SE і SEL входять дистанційний запуск, електропривод вікон з функцією одного дотику, система «Intelligent Access» та кнопкове запалювання.

Враження від їзди

Нинішній Escape є одним з самих спритних і азартних компактних кросоверів, займаючи позицію між атлетичним Mazda CX-5 і більше спрямованим на комфорт Honda CR-V. Висока передня частина, виразні А-подібні стійки даху та не самий малий радіус розвороту звісно не сприяють спритності в обмеженому просторі, але на загальну динамку по місту не сильно впливають. Повний набір доступних систем допомоги, починаючи моніторингом сліпих зон, закінчуючи адаптивним круїз-контролем, робить процес безпечнішим. Силовий перелік починається 2.5-літровим чотирьохциліндровим двигуном, а закінчується 2.0-літровим турбодвигуном. Останній варіант змушує Форд Ескейп 2019 рухатися дійсно швидко. Тим, хто спокуситься на потужніший варіант, варто до пари обрати систему повного приводу, яка сприяє кращому розподілу потужності. При бажанні отримати золоту середину, є сенс поглянути в сторону 1.5-літрового турбодвигуна з 182 конячками.

Найкращі характеристики

В той час як базова інформаційно-розважальна система має певні недоліки, поточна версія доступної «Sync 3» тішить швидкість і легкістю роботи. Вона є стандартною для всіх моделей окрім базової. Для зручності використовується 8.0-дюймовий сенсорний екран, який підтримує Apple CarPlay і Android Auto.

Власники більшості компактних кросоверів щасливі, якщо їх автомобілі здатні впоратися з вагою до 680 кг. Оснащений пакетом «Class II» невеликий Escape здатний буксирувати до 1.588 кг.

Детально про автомобіль Ford Escape

Інтер’єр

Дизайн інтер’єру Escape залишається свіжим здебільшого завдяки нещодавньому перегляду, після якого з’явилися м’які, приємні на дотик матеріали, нове рульове колесо та покращені прилади з елементами управління. Великий, центральний сенсорний екран посаджений глибоко, що ускладнює доступ зі сторони водія, але більшістю його функція можна керувати за допомогою елементів управління на кермі або голосових команд. Заднім пасажирам пощастить отримати трохи більше особистого простору зважаючи на нову форму спинок передніх крісел. Об’єм багажного відділення становить 557 літрів з розкладеним заднім сидінням та 1.114 літрів зі складеним.

Відео тест-драйв Ford Escape 2019 року

Екстер’єр

Оновлений у 2017 році, екстер’єр Escape залишається свіжим. Особливо вигідно виглядають нова естетика передньої частини, шестикутна решітка радіатора з активними затворами радіатора, фари зі світлодіодними вставками, більші повітрозабірники та переглянутий алюмінієвий капот. Пакет «Sport Appearance», доступний моделі SE, пропонує затемнені акценти, галогенові фари та 19-дюймові диски.

Базова комплектація

Кросовер доступний у чотирьох комплектаціях: S, SE, SEL і Titanium. Найдешевший Escape пропонує круїз-контроль, камеру заднього виду, шість автоматичних режимів налаштування водійського сидіння та автоматичні фари. Базова інформаційно-розважальна система складається з AM/FM стерео на 6 динаміків з USB портом, 4.2-дюймового екрану і базової версії системи «Sync» з Bluetooth і функцією розпізнавання голосу. Модель SE додасть турбодвигун, двозонний клімат-контроль, 10 автоматичних режимів налаштування водійського сидіння, підігрів передніх сидінь та систему «Sync 3» з постійною точкою Wi-Fi.

Опційне обладнання

Модель SEL потішить електроприводом дверей багажника, шкіряною обшивкою та системою «Reverse Sensing». Топова модель Titanium оснащена найпотужнішим двигуном, функцією відкривання багажника без рук, підігрівом керма, навігацією та аудіосистемою «Sony» на 10 динаміків з HD радіо. Опції стають доступними, починаючи з моделі SE, так за додаткову плату можна отримати моніторинг сліпих зон, адаптивний круїз-контроль, систему попередження можливого зіткнення, систему допомоги руху по смузі і систему паркування.

Під капотом

Базовим для Escape 2019 став 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун на 171 кінську силу та 232 Нм. Компонується він, як і решта двигунів шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно на передні колеса. Витрата пального при цьому перебуває на рівні 11.2 л/100км у міському, 8.1 л/100км у заміському та 9.8 л/100км у змішаному циклах. Наступним у списку йде 1.5-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 182 кінських сили і 240 Нм. З приводом на передні колеса кросовер витрачає 10.2 л/100км у місті, 7.9 л/100км за його межами та 9.1 л/100км у середньому. З повним приводом показники змінюються на 10.8, 8.5 і 9.9 л/100км відповідно. Найпотужнішим є 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 242 кінських сили і 349 Нм. З переднім приводом витрата сягає рівня 12.0 л/100км у міському, 8.5 л/100км у заміському та 9.8 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом показники змінюються на 11.8, 8.7 і 10.3 л/100км відповідно.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Nissan Versa 2019
Огляд тест-драйву: Nissan Versa 2019
Огляд тест-драйву: Ford Edge 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Ford Edge 2019