Огляд тест-драйву: Ford Explorer 2020

4 листопада 2019

Перед нами точно непоганий позашляховик. Хорошою новиною стало те, що рестайлінг Ford Explorer 2020 року привніс значні зміни. Як результат маємо покращений позашляховик на три ряди сидінь. Побудований він на новій платформі, що позитивно відобразилося на управлінні, внутрішньому просторі і буксирувальних здібностях. Базовий турбодвигун вважається одним із самих потужних у сегменті, до того ж він тішить непоганим рівнем економії. Більшість комплектацій вміщує шістьох людей. Капітанські крісла другого ряду гарантують чимало особистого простору, високий рівень комфорту і полегшують доступ до третього ряду. Навіть базові моделі отримали хороший перелік стандартного оснащення. Незважаючи на явні переваги, Explorer важко конкурувати у настільки насиченому класі, де багато суперників гарантують просторіший третій ряд, продуману інформаційно-розважальну систему і більш стильний інтер’єр. 

Огляд тест-драйву: Ford Explorer 2020

Нове у 2020 році 

  • Позашляховик був повністю оновлений 

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Новий Ford Explorer 2020 вдовольнить бажання більшості покупців даного сегменту, але існує чимало кращих варіантів. Ледь не основний недолік це стартова ціна, яка є більшою, ніж у Mazda CX-9, Subaru Ascent, Kia Telluride чи Volkswagen Atlas. Усі зазначені позашляховики вміщують мінімум сімох людей.

Нове або б/у авто 

Один з найкраще продаваних позашляховиків Ford перейшов у нове покоління. Оновлення Ford Explorer неможливо не помітити, він став кращим за попередників. Платформа з передньоприводної стала задньопривідною, що позитивно відобразилося на буксирувальних здібностях та управлінні. Доступним став Explorer Hybrid. Стандартні моделі здебільшого вміщують шістьох людей. Вантажний об’єм збільшився з 1217 до 1330 літрів. Новинкою став набір «Co-Pilot360» з моніторингом сліпих зон, попередженням про перехресний рух позаду, камерою заднього виду, автоматичним дальнім світлом, попередженням про можливе зіткнення, екстреним автоматичним гальмуванням, виявленням пішоходів і гальмуванням після зіткнення. Моделі 2019 року мали лише камеру заднього виду. При бажанні зекономити, можна розглянути старші моделі, але їм бракуватиме чимало класних елементів.

Порівняння з іншими авто

Ford Explorer чи Ford Edge?

Як і Explorer сучасний Ford Edge  належить до сегменту позашляховиків середнього розміру, але вміщує лише п’ятьох людей на двох рядах. Хороший варіант при бажанні витратити менше коштів. Крім того, Edge  теж оснащений набором безпеки «Co-Pilot360». З іншого боку, Explorer привертає увагу наявністю третього ряду, більшим об’ємом багажника і потужними двигунами.

Ford Explorer чи Chevrolet Traverse?

Загалом, Chevrolet Traverse кращий за Explorer. Він має нижчу стартову ціну, більше вантажного простору, просторіші задні сидіння і можливість вмістити сімох людей. Новий Explorer є сенс обирати в разі бажання отримати потужніші силові агрегати і кращі буксирувальні можливості. 

Відео тест-драйв Ford Explorer 2020 року

Салон 

Салон Explorer розмістить шістьох людей на трьох рядах. Другий ряд представлений капітанськими кріслами, третій ряд це суцільне сидіння на двох пасажирів. Як опція пропонується суцільне сидіння другого ряду, завдяки чому кількість місць зростає до семи. Інтер’єр справляє позитивне враження загальним простором. Усі сидіння підходять для дорослих, щоправда, останній ряд - невдале місце для високих пасажирів. Другий і третій ряди мають по два повних набори кріплень дитячих крісел LATCH. Номінувати салон Explorer на якісь дизайнерські нагороди не варто, і все ж, він продуманий і має приємні на дотик матеріали оздоблення. Моделі початкового рівня не надто вишукані, а от версії вищої комплектації пропонують все, чого можна бажати. Як зазначалося вище, максимальний вантажний об’єм позашляховиків у 2020 році становитиме 1330 літрів. Нові Explorer постачаються або з 8.0-дюймовим сенсорним екраном, або з вертикальним 10.1-дюймовим екраном. Перед нами один з небагатьох випадків, коли базова система краща за опційну. Основна незручність більшого екрану полягає у тому, як він відображає Apple CarPlay і Android Auto. У теорії все мало бути інтуїтивним у використанні, але на практиці все навпаки, потрібен час для звикання. Крім того, більший екран краде простір для зберігання особистих речей. Нарікання може викликати недостатня кількість USB портів.

Технічні характеристики 

За потужність Explorer 2020 відповідає три двигуна, два бензинових і одна гібридна силова установка. Базовий 2.3-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун гарантує 304 кінських сили і 420 Нм. Він помітно потужніший, ніж будь-який інший середній двигун класу. Автомобіль Ford Explorer легко справляється з міським рухом і виїжджає на шосе. Як альтернатива пропонується 3.0-літровий V6 турбодвигун на 370 коней і 515 Нм. Пару обом двигунам складає десятиступінчаста автоматична коробка передач. Гібридному Explorer дісталися 3.3-літровий двигун V6 і електричний мотор, загальна потужність становить 324 кінських сили. Запас ходу на електриці становить 800 км. Стандартні моделі вважаються одними з самих економних у класі. З базовим двигуном позашляховик витрачає 11.2 л/100км у міському і 8.4 л/100 км у заміському циклах. Доступний V6 турбодвигун витрачає 13.1 л/100 км у місті і 9.8 л/100 км за його межами. В результаті нещодавніх покращень управління у Explorer стало легким, а їзда ще комфортнішою. Як і у випадку багатьох позашляховиків на три ряди у поворотах відчувається крен корпусу, між тим, чимало експертів відмічали помітно більшу атлетичність. Задньопривідний Explorer став стабільнішим і впевненішим. 

Безпека 

Моделі 2020 року отримали три роки чи 57936 км пробігу повної гарантії і п’ять років чи 96560 км пробігу гарантії на силовий агрегат. Майже усі елементи безпеки Ford упакували у набір «Co-Pilot360». Тому позашляховики прийдешнього року стандартно постачаються з моніторингом сліпих зон, попередженням про перехресний рух позаду, камерою заднього виду, автоматичним дальнім світлом, попередженням про можливе зіткнення, екстреним автоматичним гальмуванням, виявленням пішоходів і гальмуванням після зіткнення. Система «Ford MyKey» теж стандартна. Вона включає додаткове нагадування про ремені безпеки і дозволяє встановити обмеження швидкості і гучності аудіо. Доступними стали адаптивний круїз-контроль і функція стоп/старт. До переліку опцій безпеки потрапили функція розпізнавання знаків швидкості, підсилення управління, допомога у паркуванні, функція гальмування при здаванні назад, камера на 360о, система інформування про сліпі зони та склоочисники з сенсорами дощу. 

Розміри 

У довжину Explorer має 488 см. Маса Ford Explorer становить від 1970 до 2253 кг. 

Можливі комплектації 

Позашляховик доступний у XLT, Limited, ST і Platinum комплектаціях. Окремо представлений гібрид. Основна відмінність полягає у силовому агрегаті. Стандартно моделі 2020 року мають привід на задні колеса, як опція пропонується система повного приводу. Базова XLT модель отримала тканинну обшивку, капітанські крісла другого ряду, задній ряд, який складається у співвідношенні 50/50, автоматичний клімат-контроль трьох зон, кнопкове запалювання, дистанційний старт і електропривод дверей багажника. Плюс у базу цього Explorer увійшли інформаційно-розважальна система SYNC з 8.0-дюймовим сенсорним екраном, Apple CarPlay, Android Auto, два USB порти на першому і два на другому рядах, супутникове радіо і точка Wi-Fi. Елементами безпеки стали набір «Co-Pilot360», система «MyKey» і задні сенсори паркування. 

Модель Explorer Limited постачається з шкіряною обшивкою, підігрівом і вентиляцією передніх сидінь, 10 режимами налаштування сидіння переднього пасажира, підігрівом другого ряду, електроприводом третього ряду, підігрівом керма, аудіосистемою «Bang & Olufsen» на 12 динаміків, розеткою і бездротовою зарядкою. Додатковими елементами безпеки стали камера огляду на 360о, передні сенсори паркування, склоочисники з сенсорами дощу і покращений набір «Co-Pilot360 Assist+» з адаптивним круїз-контролем, функцією стоп/старт, функцією розпізнавання знаків швидкості, підсиленням управління і навігацією з активацією голосом. Функція відкривання багажника без рук і автоматичне складання бічних дзеркал також увійшли у базу. 

Модель Ford Explorer ST вирізняється чорними елементами екстер’єру, спортивно налаштованою підвіскою, повним приводом і буксирувальним пакетом. Модель отримала спортивні сидіння, перфоровану, шкіряну обшивку і активну допомогу при паркуванні.  

Топова модель Platinum додає по особливому перфоровані, шкіряні сидіння, повністю шкіряну обшивку салону, люк даху на дві панелі, адаптивні передні фари, функцію гальмування при здаванні назад і активну допомогу у паралельному і перпендикулярному паркуванні. Цей Ford Explorer має виключно повний привід. У базу увійшли передні і задні захисні пластини та буксирувальний пакет.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Corolla 2020
Огляд тест-драйву: Toyota Corolla 2020
Огляд тест-драйву: Chevrolet Traverse 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Traverse 2020