Огляд тест-драйву: Honda Accord 2021

26 травня 2021

У невеликому сегменті сімейних седанів все ще залишилося кілька відмінних моделей. Одна з них стоїть вище інших завдяки бездоганній динаміці водіння, практичному інтер'єру і вартості: нова Honda Accord 2021 року. 

Купити новий автомобіль Хонда Аккорд 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

У Акорд є два варіанти енергійного двигуна, відмінне управління і м'яка поїздка. Салон - один з найкрасивіших в класі середньорозмірних авто, в ньому є два ряди просторих сидінь з підтримкою. Accord також має великий багажник і зручну інформаційно-розважальну систему. 

Але чи дійсно все так ідеально і на цьому сонці немає плям?

Нове в 2021 році 

  • комплектація EX знята з виробництва;
  • варіант МКПП виключений;
  • комплектація Sport Special Edition додана;
  • з'явилися додаткові стандартні і доступні функції інформаційно-розважальної системи.

Кому варто купити? 

Ось уже кілька десятиліть Honda Accord є зразком сімейного седана середнього розміру. Якщо ви шукаєте безпеку, економію палива, продуктивність і надійну репутацію, Accord є що запропонувати. У цього седана практично немає слабких місць, і він входить в число лідерів класу по декількох напрямках. Він також має розумну ціну і поставляється з пристойною кількістю стандартного обладнання, що робить його ще привабливішим. 

Accord нагадує вам про те, що ви зробили мудрий вибір, сідаючи на низьке сидіння. Ви можете зручно влаштуватися в автомобілі з відчуттям, що перебуваєте в дорожчій машині. Якби рульове управління було гострішим, ця Хонда з легкістю стала б навіть спортивним седаном. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нове або б/у авто? 

Honda Accord 2021 року одержала деякі серйозні зміни в порівнянні з моделлю 2020 року. Для початку, Honda змінила лінійку оформлення салону, відмовилась від версії EX і представила комплектацію Sport Special Edition. Honda також прибрала з доступних технічних характеристик механічну коробку передач Accord. Нарешті, модель 2021 року отримала нові стандартні функції: включаючи 8-дюймовий сенсорний екран, Android Auto і Apple CarPlay. Вибір очевидний: чи варто купити Honda Accord 2021.

Honda Accord або Toyota Camry

Toyota Camry і Accord - постійні суперники за перше місце в класі середньорозмірних седанів майже щороку, тому що обидва чудові. Як і Accord, Camry відрізняється пристойною економією палива, оснащена безліччю функцій активної безпеки і має гарний інтер'єр. Toyota поставляється з великою кількістю технічних функцій і доступним двигуном V6, але Honda може похвалитися двома чотирициліндровими варіантами з турбонаддувом та більшим багажником. У обох седанів спортивний, але комфортний хід.

Honda Accord або Acura TLX

Acura TLX - розкішний автомобіль середнього розміру, але він поступається Honda Accord в декількох моментах. Accord коштує значно менше, але у нього просторі задні сидіння, багато місця в багажнику, а також чудова керованість і економія палива. Салон Хонда Акорд виглядає преміально. TLX дійсно має більше функцій, але ви можете отримати багато з них в топових комплектаціях Accord і при цьому заощадите кошти.

Салон

Accord вміщує п'ять чоловік. Обидва ряди сидінь зручні, є багато місця для пасажирів спереду і ззаду. 

Хонда Акорд 2021 має один з кращих салонів у своєму класі. Інтер'єр стильний і просторий, а якість матеріалів відмінна для свого сегменту. Honda Accord в топових комплектаціях мало чим поступається люксовим автомобілям.

У цієї Хонди один з найбільших багажників в класі. Він забезпечує вантажний простір об'ємом 470 л.

Седан Honda оснащений великим сенсорним екраном, який легко бачити і зчитати з місця водія. До того ж, тачпад швидко реагує на введення. Інтерфейс також зручний для користувача і для його освоєння не потрібно багато практики. Є додатковий бонус - фізичні елементи управління кліматом і налаштуваннями звуку. Приладова панель Хонда Акорд чітка і без проблем читається.

Відео тест-драйв Honda Accord 2021 року

Технічні характеристики 

Технічні характеристики Хонда Акорд повністю відповідають зовнішньому вигляду та інтер'єру - вони відмінні. Для седана є кілька варіантів силових агрегатів. Незалежно від того, який двигун оберете, ви отримаєте Accord, який володіє достатньою потужністю для більшості дорожніх ситуацій. Ви побачите першу "сотню" на спідометрі через 7.2 с після старту. 

Ось як виглядає гамма моторів:

  • базовий 1,5-літровий чотирициліндровий з турбонаддувом потужністю 192 к.с.; 
  • доступний 2,0-літровий чотирициліндровий з турбонаддувом потужністю 252 к.с. Він є опціональним в Sport і стандартним в Touring.

У стандартній версії автомобіль оснащений безступінчатою автоматичною трансмісією (варіатором), в опціях - 10-ступінчаста автоматична.  

За умови комплектації базовим двигуном Accord витрачає 6.9 л/100 км.

Більшість автомобілів середнього розміру не такі спортивні, як Акорд. Маневреність на поворотах і відмінне зчеплення з дорогою, як правило, приносить задоволення від водіння Honda Accord. Підвіска трохи жорстка, але в цілому поїздка комфортна. 

Седан недоступний з повним приводом, але для цього класу це не рідкість.

Безпека

Honda Accord 2021 року успішно впоралася з усіма краш-тестами на лобове і бокове зіткнення, перекидання. Седан отримав загальний рейтинг безпеки 5/5.

Багато засобів активної безпеки і допомоги водієві входять в стандартну комплектацію Accord, але моніторинг сліпих зон не є стандартним. Система адаптивного круїз-контролю в основному працює добре, але іноді вона “ловить” сусідні смуги на поворотах. Попередження про пряме зіткненні не дає помилкових попереджень, але дуже відчутно.

Розміри і вага

Honda Accord має стандартні для седана габарити: довжину 4.8 м, висоту 1.45 м ширину 1.86 м. Споряджена маса становить 1420-1555 кг.

Можливі комплектації

Honda Accord 2021 року випускається в п'яти комплектаціях: LX, Sport, Sport Special Edition, EX-L і Touring. Хоча навіть базова обробка оснащена безліччю технологій, абсолютно новий Sport Special Edition - варіант в лінійці.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota RAV4 2021
Купити новий автомобіль Тойота РАВ4 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Кіа Соренто на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Kia Sorento 2021