Огляд тест-драйву: Honda CR-V 2018

3 березня 2018

Свіженький після минулорічного перегляду, компактний Honda CR-V пропонує бажаний розмір, необхідні функції, гідний рівень економії пального та високу надійність. На ринку, де невеликі кросовери переманюють клієнтів у седанів, CR-V гарантує п’ять посадочних місць, просторий салон, містке багажне відділення на додачу із збільшеним кліренсом та опційним повним приводом. Не таке спритне на бездоріжжі як Jeep Cherokee або Subaru Forester, творіння Honda, між тим, може бути досить захоплюючим. Воно пропонує більший салон, ніж у Toyota RAV4, більше потужності, ніж у Nissan Rogue, та кращу ціну перепродажу, ніж у Ford Escape.

Огляд тест-драйву: Honda CR-V 2018

Вам сподобається

Honda CR-V 2018 року залишається основним варіантом для тих, хто шукає надійний, доступний, безпечний та простий кросовер. Добре оснащені моделі знімають необхідність докуповувати необхідні або бажані функції та елементи. Моделі EX і вище гарантують наявність системи утримання смуги руху та системи автономного екстреного гальмування.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви збираєтесь багато часу проводити на битих шляхах бездоріжжя або буксирувати щось важче за 680 кг, зверніть увагу на Jeep Cherokee з V6 двигуном. Тим, хто зосереджений на захоплюючому управлінні, підійде CX-5 або Ford Escape. А Toyota RAV4 пропонує стандартні системи безпеки і допомоги у кожній моделі.

Нове у 2018 році

Після повного оновлення минулого року, компактний CR-V не отримав жодних змін у цьому.

Враження від їзди

Нині Honda пропонує два двигуна для CR-V. 2.4-літровий силовий агрегат є стандартним для базової моделі LX, у той час, як під капотом решти розмістився 1.5-літровий турбодвигун. До того, як ви захопитесь приставкою «турбо», варто зазначити, що це не продуктивна версія двигуна, як ті, що передбачені у Ford Escape. Перевагою 1.5-літрового силового агрегату стала найменша кількість обертів, при яких досягається максимальний крутний момент, завдяки чому пришвидшилась реакція автомобіля. До того ж, покращилась економія пального. Турбодвигун гарантує плавну і лінійну динаміку без різких рухів під час набору швидкості. Обидва двигуна поєднуються з одним з найкращих варіаторів індустрії. Він здатний імітувати традиційну зміну передач при сильному навантаженні. Управління у CR-V хороше, але не виняткове, їзда комфортна, без надмірної м’якості, а салон залишається завжди затишним.

Найкращі характеристики

Стандартний для EX і моделей вищої комплектації набір систем і функцій безпеки «Sensing Safety» від Honda пропонує: систему автономного екстреного гальмування, адаптивний круїз-контроль, моніторинг сліпих зон та систему утримання смуги руху.

Хоча сучасний CR-V на набагато більший за покоління, яке він замінив, збільшення внутрішнього простору не помітити не можливо. При 1.1 м3 вантажного простору з розкладеними задніми сидіннями CR-V обходить Ford Escape, Toyota RAV4 і Hyundai Tucson.

Детально про автомобіль Honda CR-V

Інтер’єр

Як зазначалося, п’ятимісний салон CR-V збільшився, і це враховуючи той факт, що попереднє покоління вже було одним із найпросторіших у класі. На додачу до збільшення салон кросовера стало легше підлаштовувати під особисті потреби. Задні сидіння складаються одним натиском на важіль, а багажне відділення має дворівневу конфігурацію. Моделі EX і вище оснащені USB-портами позаду. Водієві пощастило отримати зручну позицію та хорошу видимість.

Екстер’єр

Не впізнати CR-V неможливо, але нинішнє покоління виглядає так, наче відвідало спортзал, ставши значно масивнішим. До уваги покупця пропонується автомобіль з довгою, широкою посадкою та більш агресивним дизайном коліс. Дорожній просвіт становить 19.8 см для моделей з переднім приводом і 20.8 см для моделей з повним. Ця інформація потішить тих, хто систематично має справу з сніговими заметами і несприятливими погодними умовами. Нинішня стилізація це те, чого CR-V бракувало, автомобіль став менш округлим позаду та більш пропорційним загалом.

Відео тест-драйв Хонда СРВ 2018

Базова комплектація

П’яте покоління Honda CR-V запропоноване у чотирьох комплектаціях: LX, EX, EX-L і Touring. Найменш дорога CR-V LX постачається з автоматичним клімат-контролем, камерою заднього виду, водійським сидінням з 6 механічними режимами налаштування, круїз-контролем, аудіосистемою на 4 динаміки з 5.0-дюймовим кольоровим екраном і Bluetooth. Ця модель стала єдиною, яка отримала 2.4-літровий двигун. Очікується, що більшість покупців спокусяться на модель EX з її електроприводом водійського сидіння, двозонним клімат-контролем, люком даху, кнопковим стартом, підігрівом передніх сидінь, 7.0-дюймовим дисплеєм аудіосистеми та Apple CarPlay/Android Auto. Особливої згадки заслуговує той факт, що EX стандартно оснащена набором Honda Sensing.

Опційне обладнання

Основні опції покупець отримує, переходячи з комплектації до комплектації. Так, Honda CR-V EX-L додасть: шкіряні сидіння, електропривод дверей багажника, сидіння переднього пасажира з 4 електроприводом, універсальну функцію відкривання дверей гаража HomeLink, дзеркало заднього виду з автозатемненням та аудіосистему на 8 динаміків. Топова Touring потішить: функцією відкривання багажного відділення без рук, світлодіодними головними фарами, склоочисниками з сенсорами дощу, рейлінгами даху, хромованими патрубками вихлопної системи та аудіосистемою на 9 динаміків. Система повного приводу є опцією для усіх моделей.

Технічні характеристики

Базовим для Хонда СРВ 2018 року став 2.4-літровий чотирьохциліндровий двигун на 184 кінських сили та 244 Нм. Моделі з переднім приводом витрачають 9.1 л/100км у міському, 7.4 л/100км у заміському та 8.4 л/100км у змішаному циклах. В 2018-му моделі Honda CR-V вищої комплектації отримали 1.5-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 190 кінських сил та 230 Нм. З приводом на передні колеса витрата пального становить 8.4 л/100км у місті, 6.9 л/100км за його межами та 7.9 л/100км у середньому. Обидва двигуна компонуються варіатором.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Nissan Sentra 2018
Огляд тест-драйву: Nissan Sentra 2018
Огляд тест-драйву: Chevrolet Spark 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Spark 2018