Огляд тест-драйву: Honda CR-V 2019

15 квітня 2019

Сучасний Honda CR-V залишається одним з найкращих представників класу, хоча і позбутися конкурентів в обличчі Hyundai Santa Fe, Toyota RAV4 і Subaru Forester не вдається. На такий спритний на бездоріжжі, як Jeep Cherokee, нинішній CR-V з доступною системою повного приводу здатний впоратися з глибокими, сніговими заметами та поганими дорожніми умовами. А хороша вартість перепродажу змушує нервувати Ford Escape, Chevy Equinox і VW Tiguan. Здатність вміщати п’ятьох пасажирів, хороший вантажний простір і доступний турбодвигун теж грають на користь автомобіля. Якщо і бажати покращень, то варто захотіти, щоб наступні моделі стандартно постачалися з набором систем допомоги «Honda Sensing».

Огляд тест-драйву: Honda CR-V 2019

Вам сподобається

Якщо ви хочете солідний, надійний кросовер компактних розмірів, який здатний вдовольнити більшість основних вимог без надмірностей в плані дизайну, Honda CR-V 2019 року до ваших послуг. Бренд подбав, щоб процес отримання бажаних опцій не обтяжував, пропонуючи найпопулярніші з них у моделях вищих комплектацій. Так, модель EX і вище стандартно постачаються з набором «Honda Sensing».

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо для вас важливо, щоб кросовер справлявся з перешкодами бездоріжжя, буксирував більше 680 кг чи поводився як невеликий, спортивний автомобіль, краще розглянути варіанти Jeep Cherokee чи Ford Escape. Сучасний Mazda CX-5 гарантує краще управління, а Subaru Forester і Nissan Rogue стандартно йдуть з бажаними системами допомоги.

Нове у 2019 році

Єдиною зміною, вартою згадки, стала поява кольору «Platinum White Pearl».

Враження від їзди

Моделі 2019 року доступні з двома двигунами, базовим варіантам дістався 2.4-літровий чотирьохциліндровий двигун на 186 кінських сил, в той час як моделі вищої комплектації можуть похвалитися 1.5-літровим чотирьохциліндровим турбодвигуном на 190 коней. Турбодвигун не змусить CR-V рухатися як Ford Escape, натомість він гарантує кращий момент прискорення. Перевагою потужнішого силового варіанту є ще й плавність роботи без недостачі або раптових ривків потужності, які часом зустрічаються у двигунів з турбонаддувом. Замість традиційної коробки автомат Honda CR-V 2019 пропонує класний варіатор. Рухається кросовер плавно і стабільно. У поворотах рухи корпуса не викликають значних нарікань, але і близько не такі точні як у Mazda CX-5 чи Ford Escape.

Найкращі характеристики

Вищезгаданий набір допомоги «Honda Sensing» включає допомогу паркуванню, допомогу руху по смузі, моніторинг сліпих зон, адаптивний круїз контроль, систему гальмування задля уникнення зіткнення, попередження можливого зіткнення та виявлення пішоходів. Набір увійшов у базу моделі EX і вище.

Компанія знається на створенні продуманих салонів і CR-V не виняток. Кількість місця позаду більша, ніж у Ford Escape і Mazda CX-5, в той час як 1132 літрів вантажного простору це більше, ніж майже у всіх компактних кросоверів.

Детально про автомобіль Honda CR-V

Інтер’єр

Як зазначалося, п’ятимісний салон Honda CR-V 2019 є одним з найкращих у сегменті, чимала перевага, яка дала змогу обійти багатьох суперників. Окрім подальшого збільшення внутрішнього простору нинішнього покоління, зріс і рівень практичності. Заднє сидіння складається одним натиском на важіль. Вантажний простір складається з двох рівнів, підлогу можна залишити у первинному стані або понизити задля убезпечення об’єктів. Моделі EX і вище отримали пару USB портів позаду. Попереду очікує традиційна зручна позиція сидінь, завдяки якій водій отримує відмінну видимість.

Відео тест-драйв Honda CR-V 2019 року

Екстер’єр

Перед нами точно CR-V, але складається враження, що найкраще продаваний кросовер Honda отримав власного стиліста, який зробив посадку довшою і ширшою, через що загальна стилізація вийшла більш агресивною. Дорожній просвіт складає 17.8 см для моделей з переднім приводом і 20.3 см – для моделей з повним приводом. Особливо хорошою новиною це стане для водіїв, які  регулярно мають справу зі сніжними заметами та дуже поганими дорожніми умовами. Усі зміни пішли автомобілю на користь, зробивши його менш округлим і кумедним.

Базова комплектація

Нинішній Honda CR-V постачається у чотирьох комплектаціях: LX, EX, EX-L і Touring. Найдешевший CR-V LX постачається з автоматичним клімат-контролем, камерою заднього виду, 6 механічними режимами налаштування водійського сидіння, круїз контролем, аудіосистемою на 160 Вт потужності, 5.0-дюймовим, кольоровим екраном та Bluetooth. Модель EX додасть електропривод водійського сидіння, двозонний клімат-контроль, люк даху, кнопкове запалювання, підігрів передніх сидінь, 7.0-дюймовий дисплей інформаційно-розважальної системи з Apple CarPlay/Android Auto. Окрім того саме ця модель стандартно постачається з набором «Honda Sensing».

Опційне обладнання

Більшість опцій з’являться при переході до моделей вищої комплектації. Вподобавши модель EX-L ви отримуєте шкіряну обшивку, електропривод дверей багажного відділення, 4 автоматичних режими налаштування пасажирського сидіння, універсальний відкривач гаражних дверей, автоматичне затемнення дзеркала заднього виду та аудіосистему на 8 динаміків. Топова Touring може похвалитися функцією відкривання багажника без рук, навігацією, світлодіодними фарами, склоочисниками з сенсорами дощу, багажником на даху, двома хромованими вихлопними патрубками та аудіосистемою на 9 динаміків. Система повного приводу залишилися опцією для всіх моделей.

Під капотом

Базовим для моделей 2019 року став 2.4-літровий чотирьохциліндровий двигун на 186 кінських сил і 244 Нм. Компонується він варіатором. Стандартно привід на передні колеса, як опція пропонується повний. Розгін до сотні відбувається за 10.2 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 10.3 л/100км у міському, 6.3 л/100км у заміському та 7.8 л/100км у змішаному циклах. Доступний 1.5-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун пропонує 190 кінських сил і 243 Нм. Пару йому складає той самий варіатор. Витрачає кросовер з ним 8.4 л/100км у місті, 6.9 л/100км за його межами та 7.8 л/100км у середньому. Нажаль, Honda CR-V 2019 як дизель не доступний.   

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota C-HR 2019
Огляд тест-драйву: Toyota C-HR 2019
Огляд тест-драйву: Honda Accord 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Honda Accord 2019