Огляд тест-драйву: Hyundai Elantra 2020

7 листопада 2019

Якщо брати загалом, то Hyundai Elantra 2020 - хороший компактний автомобіль. Седан гарантує бажану плавність ходу і містке багажне відділення. Салон вирізняється якістю збірки і зручністю сидінь. Крім того, автомобіль має хороший рейтинг надійності. Основними недоліками можна вважати далеко не захопливий водійський досвід. 

Огляд тест-драйву: Hyundai Elantra 2020

Нове у 2020 році 

  • Варіатор став стандартним для стандартної моделі 
  • Механічна коробка передач більше не доступна 
  • База моделей поповнилися новими елементами 

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Сучасний Elantra має багато переваг. З урахуванням збалансованої стартової ціни седан став хорошим варіантом. Між тим, у класі представлено багато вартих уваги конкурентів. Так, Honda Civic тішить спритністю і енергійними двигунами. Нинішній Toyota Corolla вражає переліком оснащення і дуже високим рейтингом надійності.  

Нове чи б/у авто? 

Востаннє Hyundai повноцінно оновлювали Elantra у 2017 році. На 2019 модельний рік автомобіль трохи освіжили, змінивши дизайн салону і додавши стандартного оснащення. У 2020 році потенційних покупців очікує ще більше змін. Пару базовому двигуну складе варіатор. Від механічної коробки навпаки відмовилися. Нові моделі Hyundai Elantra матимуть кращий рівень економії пального. У базу увійдуть двозонний автоматичний клімат-контроль і моніторинг стану водія. При бажанні зекономити можна розглянути старіші моделі з майже ідентичним переліком елементів. 

Порівняння з іншими авто 

Hyundai Elantra чи Honda Civic?

Сучасний Honda Civic це один з самих відомих і дійсно хороших автомобілів. Він доступний у трьох варіантах кузова: седан, купе і хетчбек. Незалежно від комплектації Civic тішить продуктивним двигуном і енергійним управлінням, доставляючи задоволення від їзди. Витрачає він приблизно стільки ж, скільки новий Hyundai. Крім того, Honda має довший перелік стандартного оснащення і якісніші матеріали оздоблення салону. 

Hyundai Elantra чи Hyundai Veloster?

Ще один вартий уваги автомобіль це Hyundai Veloster. Хетчбек отримав дещо незвичну конфігурацію на три двері, з одними дверима зі сторони водія і двома зі сторони пасажира. Салон Veloster вміщує тільки чотирьох людей, на відміну від п’ятьох у Elantra, але він має більше стандартних елементів і спритне управління. Базовий двигун у автомобілів той самий, але як опцію Veloster пропонує продуктивний турбодвигун на 275 коней.  

Відео тест-драйв Hyundai Elantra 2020 року

Салон 

Салон Elantra вміщує п’ятьох людей. Стандартно сидіння вкриті тканиною, в якості опції пропонується справжня шкіра, так само як підігрів обох передніх сидінь і електропривод водійського сидіння. Приємно вражає високий рівень комфорту сидінь та кількість особистого простору. Позаду передбачені два повних набори кріплень LATCH для дитячих крісел. Загалом, салон виглядає привабливо, хоча якість матеріалів не така висока, як у суперників. Багажник Hyundai Elantra вміщує 396 літрів. Стандартними елементами стали 5.0-дюймовий екран, USB порт, Bluetooth і шість динаміків стерео. Сенсорний екран на 7.0 і 8.0 дюймів доступний як опція. Окремо пропонуються Apple CarPlay, Android Auto, навігація, бездротова зарядка, стереосистема «Infinity» на вісім динаміків, супутникове радіо, HD радіо і система зв’язку «Blue Link». 

Технічні характеристики 

2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун пропонує 152 кінських сили і 192 Нм. У наступному році пару йому складе варіатор, до цього він компонувався шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Розгін відбувається за 8.8 секунд, витрата пального перебуває на рівні 9.8 л/100км у міському, 5.6 л/100км у заміському і 7.1 л/100км у змішаному циклах. Модель Elantra Sport постачається з 2.0-літровим чотирьохциліндровим турбодвигуном на 204 кінських сили. Йому у пару дісталася семиступінчаста автоматична коробка. До сотні автомобіль домчить за 7.7 секунд. Витрата Hyundai Elantra становить 9.5 л/100км у місті, 5.8 л/100км за його межами і 7.2 л/100км у середньому. Якщо говорити про манеру ходу, то в першу чергу варто відмітити плавністю і здатність поглинати нерівності дороги. Зі збалансованим управлінням і потужними гальмами Elantra чудово підходить для повсякденної їзди, хоча він далеко не такий спритний як Mazda3. 

Безпека 

Моделі 2020 отримали п’ять років або 96.560 км пробігу повної гарантії і 10 років або 160934 км пробігу гарантії на силовий агрегат. Седан має дуже непогані результати краш-тестів. Про безпеку людей дбають попередження про можливе зіткнення з допомогою при гальмуванні, система допомоги руху по смузі, моніторинг стану водія і камера заднього виду. Доступними елементами безпеки стали попередження про виїзд за межі смуги руху, попередження про перехресний рух позаду, попередження про появу сліпих зон, адаптивний круїз-контроль, автоматичне дальнє світло і функція виявлення пішоходів.

Розміри 

У довжину Elantra 2020 має 457 см. Важить автомобіль від 1290 до 1431 кг.

Можливі комплектації 

Комплектації Hyundai Elantra 2020 називаються «SE», «SEL», «Value Edition», «Limited», «Eco» і «Sport». Базова модель SE отримала 5.0-дюймовий дисплей, стерео на шість динаміків, Bluetooth, USB порт, тканинну обшивку, автоматичний клімат-контроль, камеру заднього виду, моніторинг стану водія, утримання смуги руху, автоматичне екстрене гальмування і попередження про можливе зіткнення. Модель SEL постачається з 7.0-дюймовим сенсорним екраном, Apple CarPlay, Android Auto, супутниковим радіо, попередженням про появу сліпих зон, попередженням про перехресний рух позаду і попередженням про виїзд за межі смуги руху. Модель Elantra Value Edition потішить наявністю люку даху, неконтактного електронного ключа, підігріву передніх сидінь, тримачів напоїв позаду і системи «Blue Link». Модель Elantra Eco має майже ідентичний перелік оснащення, що і Value Edition, від себе додаючи семиступінчасту автоматичну коробку передач і шини з низьким опором коченню. Усі елементи покликані покращити економію пального. У цієї моделі немає люку даху, натомість є другий USB порт. Модель Limited гарантує бездротову зарядку, систему «Infinity» на вісім динаміків і електропривод водійського сидіння. Аспект безпеки у даному випадку підсилено за рахунок функції виявлення пішоходів і адаптивного круїз-контролю. Топова Elantra Sport готова вражати самим потужним двигуном, люком даху, автоматичним дальнім світлом і шкіряною обшивкою. Доступними стали система «Blue Link», 8.0-дюймовий сенсорний екран, навігаційна система і стерео «Infinity» на вісім динаміків.  

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Dodge Durango 2020
Огляд тест-драйву: Dodge Durango 2020
Огляд тест-драйву: BMW X2 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW X2 2020