Огляд тест-драйву: Jaguar I-Pace 2019

16 липня 2019

Новий Jaguar I-Pace 2019 це відкриття не тільки серед британських автомобілів, а й для всього ринку електричних транспортних засобів. Унікальності додає поєднання атлетичності позашляховика з найкращим втіленням електричного автомобіля, наділеного плавністю, затишком і продуктивністю. З такими характеристиками порівняння з Tesla Model X не уникнути. Для більшості потенційних покупців I-Pace постає у образі спортивного кросовера. Окрім того, що він виконує роль такого собі розвіювача парадигм, I-Pace втілює нову ідею Jaguar створення відмінних кросоверів, до яких належать F- і E-Pace. Приємно і те, що як завжди водія і пасажирів чекають вишуканість і комфорт. Технології електромобілю не тільки гарантують бажану продуктивність і хороший запас ходу, а й просторий салон і необхідну кількість вантажного простору. Якщо говорити в цілому, то мова йде про нове покоління електричних автомобілів, ряди якого скоро поповнять Audi e-Tron і Mercedes-Benz EQC. Перевагою Jaguar стало те, що він доступний вже зараз.

Огляд тест-драйву: Jaguar I-Pace 2019

Вам сподобається 

Володар нагороди «Світовий автомобіль 2019 року» новий I-Pace для тих, хто готовий до електричної революції, яка скоро захлесне індустрію. Турбуватися про запас ходу більше не потрібно з автомобілями, які здатні проїхати 470 км на одній зарядці. Бонусом стануть хороша здатність справлятися з примхами бездоріжжя, яка зазвичай не асоціюється з електричними транспортними засобами.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Шукаєте автомобіль з більш ніж хорошими буксирувальними можливостями і здатний вмістити більше п’ятьох пасажирів? Розгляньте інші варіанти. Електричний Jaguar I-Pace 2019 має тільки два ряди сидінь, і в першу чергу зосереджений на перевезенні людей, а не вантажу чи буксируванні.

Нове у 2019 році 

Абсолютно все! Сучасний I-Pace постачається з цілком новим електричним силовим агрегатом, повним приводом, покращеною підвіскою, яка гарантує необхідний рівень спритності при їзді по бездоріжжю, повним набором систем безпеки і допомоги і інформаційно-розважальною системою InControl Touch Pro Duo з 10.0-дюймовим екраном. Традиційна панель приладів прямо навпроти водія відображає всю інформацію на 12.0-дюймовому екрані. Два електричних мотори гарантують 400 коней і 696 Нм, що дозволяє досягати сотні за 4.8 секунди.

Враження від їзди 

Харизматичний I-Pace не схожий на жоден автомобіль, яким ви керували. Він дуже швидкий, вражаюче тихий і використовує регенеративні гальма не лише для зупинки, а й для покращенні точності управління. Передбачено два рівня регенерації, найвищий здатний повністю зупинити кросовер без використання гальм. Між тим, система трохи агресивна для використання при невимушеному управлінні на звивистих дорогах. Специфічна конструкція кабіни у поєднанні з високою позицією, яка зустрічається у традиційних позашляховиках, гарантує чудову фронтальну видимість. Батарея розміщена під підлогою, що дає I-Pace дуже низький центр тяжіння. У поєднанні з колесами, які посунуті у кути, Jaguar відчувається дуже стабільним. Пневматична підвіска і амортизатори тішить точною, контрольованою і комфортною їздою. Рульове управління точне, крім того, у режимі Sport зростає швидкість його реакції. Зважаючи на характеристики Jaguar I-Pace, стає видно, що ставка була зроблена саме на спортивну динаміку.

Найкращі характеристики 

Підвіска повністю підлаштовується під умови і дозволяє змінювати висоту дорожнього просвіту, що дає змогу автомобілю як злитися з дорогою при інтенсивній їзді, так і подолати майже 50 см води. Передбачені також система допомоги при підйомі і різні режими, які отримали круїз-контроль для автоматичного регулювання швидкості транспортного засобу без втручання водія. Є у наявності і система «Adaptive Surface Response» або AdSR, яка реагує на ковзання коліс і допомагає автомобілю при русі по слизьким поверхням. 

Значним питання для власників електричних автомобілів є запас ходу і місця, де можна зарядитися. Кросовер Jaguar I-Pace оснащений розумною навігаційною системою, яка зчитує маршрут і манеру управління водія задля передбачення запасу заряду і надає точну виборку інформації щодо запасу ходу. Система бере до уваги не лише маршрут, а й стан поверхні і підказує, де знаходиться зарядний пункт. 

Детально про автомобіль Jaguar I-Pace

Інтер’єр 

Оскільки спереду немає двигуна, з’явився невеликий відсік для зберігання, або як його називають «frunk». Решта кузова зосереджена на особистому просторі п’ятьох людей. Відчуття простору додає скляний панорамний дах. Комфорт сидінь, висока якість матеріалів оздоблення і традиційне розміщення елементів з поєднанням високотехнологічних екранів і звичайних засобів управління створюють вишукану атмосферу атлетичного автомобіля. Загалом, видимість хороша, хоча А-подібні стійки даху трохи ускладнюють периферійний огляд. Місця як спереду, так і ззаду достатньо. Позаду другого ряду передбачено 707 літрів, склавши спинки задніх сидінь, ви отримуєте 1444 літри.   

Відео тест-драйв Jaguar I-Pace 2019 року

Екстер’єр 

Спортивний I-Pace зайняв своє місце між E- і F-Pace у лінійці. Але при більш детальному огляді, стає зрозуміло, що він відрізняється, загалом через електричні мотори. Лінії сповнені спортивної динаміки, крім того, у профілі проглядається більше схожості з купе, ніж з позашляховиком. Основною метою традиційної решітки радіатора є направлення повітря до великого вентиляційного отвору капоту, що сприяє аеродинаміці. Аналогічно, передні повітрозабірники у нижній частині допомагають подавати повітря навколо коліс, що гарантує коефіцієнт аеродинамічного супротиву на рівні 0.29. Верхня частина більше нагадує спортивний легковий автомобіль, а от нижня відповідає параметрам позашляховика з ступінчастими порогами і стандартними 18-дюймовими колесами, які повністю заповнюють колісні арки.  

Базова комплектація 

Електромобіль Jaguar I-Pace пропонується у S, SE, HSE і лімітованій First Edition комплектаціях. Стандартні моделі постачаються з 18-дюймовими колесами, замінником шкіри в обшивці, 8 режимами налаштування передніх сидінь, аудіосистемою «Meridian»,  Bluetooth, круїз-контролем, екстреним гальмуванням, моніторингом сліпих зон, розпізнаванням дорожніх знаків і точкою Wi-Fi. Моделі SE додають шкіряну обшивку, 20-дюймові колеса, світлодіодні фари, електропривод дверей багажника, допомогу при виявлення сліпих зон і адаптивний круїз-контроль. 

Опційне обладнання 

У моделях вищої комплектації потенційні покупці знайдуть камеру кругового огляду, підігрів передніх сидінь, функцію відкривання багажника жестом, потужнішу аудіосистему «Meridian», адаптивний круїз-контроль з допомогою управлінню. Моделі First Edition можуть похвалитися облицюванням з дерева, підігрівом керма, обшивкою стелі «Suedecloth», підсвічуванням салону, протитуманними вогнями, проекційною приладовою панеллю на вітровому склі, системою «Adaptive Dynamics» і системою адаптації до поверхні.

Під капотом 

Під підлогою I-Pace приховано два електричних мотори загальною потужністю 400 кінських сил і 696 Нм. Привід стандартно повний. Максимальна швидкість становить 200 км/год. Розгін до сотні відбувається за 4.8 секунди. Запас ходу складає 470 км. Витрата перебуває на рівні 24.8 кВт*ч/100км.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ford Transit Connect 2019
Огляд тест-драйву: Ford Transit Connect 2019
Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz G-Class 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz G-Class 2019