Огляд тест-драйву: Jeep Renegade 2021

6 вересня 2021

Jeep Renegade 2021 - середньорозмірний кросовер. Зараз Ренегат є найменшим з позашляховиків в лінійці Джип. Модель володіє, мабуть, найбільшою індивідуальністю серед конкурентів. 

Купити новий автомобіль Джип Ренегат 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

У Jeep Renegade відносно просторий салон і зручний сенсорний екран. Незважаючи на свої мініатюрні розміри, Renegade - дивовижно відважний позашляховик, особливо в оснащенні Trailhawk. 

Проте маленький Джип має "темну" сторону з недоліками: високою для класу витратою палива, шумним салоном і безладним перемиканням трансмісії. 

Нове в 2021 році 

  • розширено список стандартних функцій безпеки;
  • доданий 7-дюймовий сенсорний екран, Apple CarPlay і Android Auto в стандартне оснащення;
  • представлені нові комплектації 80th Anniversary Edition, Islander Edition і Jeepster Edition.

Кому варто купити? 

Якщо вам потрібен яскравий компактний кросовер, який підійде для активного відпочинку на вихідні, розгляньте новий Джип Ренегат 2021 року. Харизматичний зовнішній вигляд привертає увагу в міському потоці, а відмінні технічні характеристики Jeep Renegade 2021 дають впевненість за межами галасливого мегаполісу. 

Протестуйте новий Jeep Renegade, якщо вам потрібен невеликий кросовер з характером.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нове або б/у авто? 

Jeep вніс кілька оновлень в модельний ряд Renegade на 2021. Тепер кожна версія оснащена стандартними технологіями безпеки, такими як моніторинг сліпих зон, попередження про виїзд з смуги руху і допомогу в утриманні смуги руху. Також були внесені численні поліпшення в мультимедіа. Версія Sport отримала інформаційно-розважальну систему Uconnect 4 з семидюймовим дисплеєм і радіо SiriusXM. Trailhawk може похвалитися передніми сидіннями з електроприводом, регульованими в восьми напрямках, дистанційним запуском, GPS-навігацією і багато чим іншим.

Jeep, відомий своєю безліччю спортивних і унікальних спеціальних моделей, продовжив їх випуск і в 2021 році. Деякі зі старих версій відпали (Orange Edition, North Edition, Altitude і High Altitude), а їх місце зайняли нові. Новий ювілейний випуск 80th Anniversary Edition заснований на Latitude може похвалитися такими особливостями, як 19-дюймові колеса Granite Crystal, унікальні елементи інтер'єру та багато іншого. Islander Edition також створений на базі Latitude і поставляється з двокамерним панорамним люком на даху, декоративною прострочкою Surf Blue та іншим. Нарешті, нова модифікація Freedom отримала ексклюзивні вишиті емблеми в салоні.

Рестайлинг стандартної версії Jeep Renegade 2021 однозначно заслуговує на увагу. Виберіть нову модель, щоб отримати найактуальніший компактний позашляховик. Проте в цілях економії, на автобазарі можна пошукати Renegade минулих років випуску в топовій комплектації. Тим більше, що Джип Ренегат отримав новий кузов і значні оновлення всього 2 роки тому, в 2019 році.

Jeep Renegade або Jeep Compass

Великий Compass - наступна модель в лінійці американського бренду. Дві моделі також мають спільну платформу, дев'ятиступеневу автоматичну коробку передач (хоча моделі Compass 4x2 використовують шестиступінчасту автоматичну коробку передач) і досить слабкий 2,4-літровий двигун. Основна відмінність, крім їх зовнішнього вигляду, зводиться до загального розміру: Compass довший, ніж Renegade. Відповідно, у Компаса більше внутрішнього простору і більший багажник. Однак важкий Compass не оснащується турбованим двигуном, на відміну від Renegade. Якщо вам потрібно більше місця, Compass - кращий варіант, але Renegade теж заслуговує на тест-драйв. 

Jeep Renegade або Jeep Cherokee

Jeep Cherokee - ще один компактний позашляховик в лінійці виробника. Обидві моделі отримали зручні системи мультимедіа та довгий перелік помічників водія. Чероккі комплектується точно таким же 2,4-літровим двигуном, який поставляється в базових моделях Renegade. Але, на відміну від молодшого "брата", він має в лінійці шестициліндрові силові агрегати. З ними Черокі поводиться в рази енергійніше. Відповідно, Cherokee пропонує велику вантажопідйомність і кращі позашляхові здібності. Компроміс - ціна. За Черокі ви заплатите дорожче. 

Салон

Jeep Renegade - дворядний п'ятимісний позашляховик. Салон Renegade відкритий і місткий, з великим простором під ногами і достатньою висотою стелі, навіть з опціональним панорамним дахом. Однак місця для ніг на задніх сидіннях мало для цього класу.

Двері квадратної форми широко відкриваються, а сидіння досить високі, щоб входити і виходити було легко. Товсті стійки даху вітрового скла погіршують оглядовість спереду, але великі бічні та задні вікна в поєднанні з великими зовнішніми дзеркалами покращують оглядовість з боків і ззаду.

Якість матеріалів в інтер'єрі Jeep Renegade знаходиться на рівні субкомпактного сегмента. Присутня суміш твердого та приємного на дотик пластику. Твердий пластик зазвичай має сатиновий фініш і доступний в різних кольорах, так що ви можете підібрати центральну консоль до кольору кузова.

Що стосується оббивки інтер'єру, комплектація Sport починається з тканини в чорному кольорі. Моделі Latitude мають аналогічний текстиль, але з додаванням нового відтінку Ski Grey. Першокласний Trailhawk зберігає тканину чорного кольору, але додає дизайн топографічної карти, щоб підкреслити авантюрний характер. Цю комплектацію Джип Ренегат можна обрати з шкіряним салоном з прострочкою Ruby Red. У Limited використовується шкіра, на вибір чорна або Ski Grey. Подальші підмоделі отримали свої власні особливі елементи оздоблення, такі як внутрішні акценти в Islander Surf Blue і чорні сидіння в Jeepster з акцентним швом Ski Grey.

З задніми сидіннями в нормальному положенні Renegade має вантажний простір об'ємом 525 л. Це було б добре для седана, але для позашляховика - середній показник. Те ж саме і за умови складених крісел, що звільняє нічим не примітні 1438 л. Нижні комплектації мають заднє сидіння з поділом 60/40, і тільки топові моделі отримують більш практичний дизайн заднього сидіння - 40/20/40.

Інформаційно-розважальні функції Renegade представлені двома доступними системами. Стандартно в початкових комплектаціях представлений семидюймовий сенсорний дисплей під керуванням Uconnect 4. Він пропонує підключення по Bluetooth, Apple CarPlay, Android Auto і AM/FM-радіо. На Trailhawk і Limited ви отримуєте більш досконалу систему Uconnect 4C NAV з 8,4-дюймовим сенсорним дисплеєм, а також HD Radio, GPS-навігацію і SiriusXM Traffic Plus.

Відео тест-драйв Jeep Renegade 2021 року

Технічні характеристики 

Jeep Renegade 2021 року може комплектуватися двома варіантами двигунів: 180-сильним 2,4-літровим чотирициліндровим атмосферним або 177-сильним і 1,3-літровим турбованим чотирициліндровим. Обидва стандартно агрегатуються девятишвидкісним автоматом і переднім приводом. Повний привід доступний.

Жоден двигун Jeep Renegade не вражає продуктивністю. 2,4-літровий грубо звучить на високих обертах. Опціональний силовий агрегат з турбонаддувом покращує прискорення після зупинки, але в повсякденних поїздках він все одно слабкий. Цей мотор розганяє Джип Ренегат до першої сотні за 9.1 с. Проблема криється в коробці передач. Перемикання виконується повільно і часто хаотично, тому кросовер не отримує потужності, коли вона необхідна. 

Середня витрата палива Jeep Renegade варіюється 8.4 л/100 км в моделі з 1,3-літровим турбомотором до 9.0 л/100 км у версії з 2,4-літровим двигуном.

Через квадратні пропорції та вертикальне положення вітрового скла у Ренегат з'являється проблема не тільки в дорожньому шумі, але і в динаміці руху. Крім трансмісій з обмеженими можливостями ви зустрінете мертве рульове управління з невизначеним зворотним зв'язком. Пружини підвіски м'які - ідеальні для комфорту, але амортизатори не здатні пом'якшити більшість нерівностей дороги. Врешті решт Renegade - це автомобіль, який крениться в поворотах та не забезпечує справжнього комфорту. Гальма м'які, але все ж відмінно виконують свою роботу. 

Renegade заслуговує на увагу як єдиний малолітражний позашляховик на ринку зі справжніми позашляховими якостями. Trailhawk з роздавальною коробкою малого радіусу дії, декількома режимами для бездоріжжя і міцними всюдихідними шинами - дійсно здібна машина для прогулянок на свіжому повітрі. Особливо, якщо у вас малолітражний бюджет з амбіціями розміру Wrangler.

Безпека

NHTSA присвоїла Jeep Renegade 2021 року загальний рейтинг безпеки 4/5.

Розміри і вага 

Renegade 4.2 м в довжину. Споряджена маса коливається від 1433 кг до 1500 кг.

Можливі комплектації 

Jeep Renegade 2021 року доступний в восьми комплектаціях: Sport, Jeepster, Latitude, Upland, 80th Anniversary, Islander, Limited і Trailhawk.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Land Cruiser 2021
Купити новий автомобіль Тойота Ленд Крузер 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Вольво С60 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volvo S60 2021