Огляд тест-драйву: Lexus ES 2018

7 червня 2018

Серед люксових седанів середнього розміру Lexus ES 350 вважається одним з найуспішніших. З відмінними рейтингами надійності, довгим переліком вражаючих елементів і вишуканою стилізацією, важко знайти недоліки. У гібридній формі ES 300h витрачає не більше 5.0 л/100км без найменшої втрати в плані продуктивності. Зрозуміло, що більшість покупців прагнуть придбати автомобіль не за рівень управління або вражаюче прискорення, річ в самій ідеї елегантного і беззаперечно комфортного автомобіля класу люкс, яким новий lexus es 2018 року, без сумніву, є. Більше динаміки пропонують BMW 5 Series або Cadillac CTS, але відчуттів як у Lexus ви не знайдете більше ніде.

Огляд тест-драйву: Lexus ES 2018

Вам сподобається

Елегантні Lexus ES 350 і ES 300h апелюють до покупців, які прагнуть отримати седан преміум якості з наголосом на надійності, безпеці і комфорті пасажирів. Тим, хто захоче придбати гібрид, варто бути готовим до зменшеного об’єму багажника через батарею.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Передньопривідний  ES 350 не витримує конкуренції задньопривідних BMW 5 Series, Infiniti Q50 і Cadillac CTS, крім того, компанія не запропонувала системи повного приводу або дизельного двигуна.

Нове у 2018 році

У поточному році відбулися незначні зміни. Тим, хто хотів побачити lexus es 2018 у новому кузові, наприклад, доведеться зачекати. Замість цього доведеться вдовольнитися тим, що пакет «Premier» замінив минулорічний «Premium», а термін безкоштовного користування «Enform Safety» і «Service Connect» було подовжено до перших десяти років володіння.

Враження від їзди

Якщо плавність ходу і затишок салону складають основу вашого уявлення про люксовий автомобіль, Lexus ES 350 і ES 300h до ваших послуг. Седан поглинає нерівності дороги наче губка воду, гарантуючи, при цьому, далеко не м’яку динаміку. Розгін до сотні відбувається за 7.5 секунд. Технічні характеристики lexus es дозволять насолодитися їздою. Більш агресивний стиль можливий завдяки режиму Sport, з яким точки перемикання передач стають жорсткішими для кращої реакції автомобіля. У гібридній версії ця функція доставить ще більше задоволення. Як не дивно, але гібрид ES 300h має більш агресивну натуру, ніж його бензиновий брат, хоча у режимі Eco обидва седани стають трохи нудними.  

Найкращі характеристики

У той час, як деяким компаніям довелося зменшити оберти зі своїми гібридами в плані обіцяного рівня витрати, Lexus ES 300h гордо демонструє вражаючі показники. Навіть на межі своїх можливостей гібрид витрачає не більше 5.0 л/100км у змішаному циклі.

З аудіосистемою «Mark Levinson» на 835 Вт потужності і 15 динаміків, підігрівом керма і панорамним люком вишуканий ES має чим вразити. Опціями стали підігрів і вентиляція передніх сидінь, інтуїтивна система паркування і значний перелік систем безпеки і допомоги водієві.

Детально про автомобіль Lexus ES 350

Інтер’єр

Салон lexus es позиціонує матеріали найвищої якості і відмінне співвідношення деталей, очікуваних від бренду. Усі моделі пропонують центральний мультимедійний екран, розташований над вентиляційними отворами. Керувати ним можна системою, схожою на мишу комп’ютера «Remote Touch», яка, між тим, декому здається надміру чуттєвою. Селектор дозволяє водієві обирати Normal, Sport або Eco режим їзди одним натиском на кнопку. Сидіння зручні, а інтер’єр спокійно вміщує чотирьох дорослих.

Екстер’єр

Втілюючи колись саме поняття консервативності, нинішнє покоління ES взяло курс на сучасну стилізацію зі спокусливими лінями й агресивною решіткою радіатора. Між тим, седани ES і гібрид ES не позбавлені сімейної елегантності, притаманної спортивним IS і RC. Розширені крила і вузькі вікна додають масивності, а плавні лінії від носа до хвоста створюють цілісний образ. Багатьом припадуть до смаку спортивні вихлопні патрубки і можливість перейти від стандартних 17-дюймових коліс до опційних 18-дюймових.

Базова комплектація

Незалежно від комплектації лексус ес постачається з кнопковим запалюванням, двозонним клімат-контролем, люком даху, дзеркалом заднього виду з автозатемненням, відкривачем дверей гаража «HomeLink», пакетом безпеки «Safety System+» з системою перед аварійної безпеки, системою попередження про зміну смуги руху, інтелектуальним дальнім світлом та динамічним круїз-контролем з радаром. Підігрів бічних дзеркал, Bluetooth, 10 автоматичних режимів налаштування передніх сидінь, камера заднього виду, 10 подушок безпеки, система попередження про можливе зіткнення «Automatic Collision Notification» - також увійшли у базу.

Опційне обладнання

До чималого переліку опцій потрапили: навігаційна система, шкіряна обшивка сидінь, вентиляція і підігрів сидінь, панорамний скляний дах, задня завіса з електроприводом і аудіосистема «Mark Levinson». За окрему плату пропонуються: круїз-контроль з радаром, система слідкування за дорожньою розміткою, система допомоги при паркуванні і моніторинг сліпих зон. Бажаючим нашпигувати седан по повній пропонуються: кермо з дерева і шкіри з підігрівом, регуляцією по куту і вильоту, кришка багажника, яка відкривається одним дотиком, пам'ять сидінь і тримачі напоїв, виготовлені з дерева.

Відео тест-драйв Lexus ES 2018

Під капотом

З  277 кінськими силами і 346 Нм 3.5-літровий V6 двигун моделей 2018 року має вдосталь сили для динамічного пересування й азартного старту. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач, яка славиться плавністю. Сотні седан досягає за 7.5 секунд. Витрата пального становить 11.2 л/100км у міському, 7.9 л/100км у заміському і 9.8 л/100км у змішаному циклах. Гібридний ES 300h отримав 2.5-літровий чотирьохциліндровий двигун і електричний мотор, які забезпечують 205 кінськими силами. До 100 км/год автомобіль розганяється за 8.5 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 4.7 л/100км у місті, 5.1 л/100км за його межами і 4.8 л/100км у середньому. Привід у всіх седанів виключно на передні колеса.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Dodge Grand Caravan 2018
Огляд тест-драйву: Dodge Grand Caravan 2018
Огляд тест-драйву: Lexus GX 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lexus GX 2018