Огляд тест-драйву: Mercedes-Benz CLS-Class 2021

23 червня 2021

Вважаєте традиційні розкішні автомобілі занадто банальними? А як вам купеподібний седан зі спортивною лінією даху в стилі фастбек? Подобається? Mercedes-Benz CLS клас справив фурор майже два десятиліття тому і залишається чудовою альтернативою більш традиційним седанам. Заснований на Mercedes E-Class, CLS задає тренди серед в розкішних автомобілей. Крім яскравого зовнішнього вигляду Mercedes-Benz CLS пропонує вражаючі технічні характеристики та неймовірно комфортну поїздку. 

Купити новий автомобіль Мерседес-Бенц ЦЛС класу 2021 року на автобазарі AutoMoto.ua

Так, ви жертвуєте простором ззаду та загальною практичністю, але воно того варте, якщо вам подобається зовнішній вигляд авто. 

Нове в 2021 році

  • нова інформаційно-розважальна система MBUX замінює стару COMAND;
  • 12,3-дюймовий цифровий приладовий щиток тепер в стандартній комплектації.

Кому варто купити? 

Спортивний седан класу люкс виділяється потужністю та виключною вишуканістю. Навіть якщо ви просто їздите в справах по місту, CLS забезпечує спортивне та вишукане водіння. А якщо чекає довга подорож по трасі ... вам це сподобається. 

Мерседес ЦЛС класу - найдорожчий в класі, але він виправдовує свою вартість кожного разу, коли ви сідаєте в преміальний салон. Обов'язково познайомтесь з машиною на тест-драйві. 

Нове або б/у авто?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Mercedes-Benz CLS клас 2021 став останнім модельним роком перед появою оновленої версії 2022. Щоб зберегти актуальність поточної пропозиції, Mercedes-Benz оновив CLS. Виробник зробив стандартною чудову інформаційно-розважальну систему MBUX. Тепер у нього є перевага в мультимедіа над конкурентами.

Купити новий Мерседес ЦЛС 2021 року або торішню модель? Версія з оновленою системою мультимедіа однозначно краще.

Mercedes-Benz CLS або Mercedes-Benz E-Class

Mercedes-Benz E-Class - розкішний середньорозмірний автомобіль, який має багато спільного з родичем CLS. Обидва являються вишуканими та преміальними високошвидкісними круізерами, а також мають схожу якість інтер'єру та характеристики. Однак для більшості покупців E-Class стане кращим вибором. Він пропонується в широкому діапазоні стилів кузова, включаючи седан, універсал, купе та кабріолет, у нього більше варіантів двигуна на вибір, і він коштує набагато дешевше. Комплектації Mercedes-Benz CLS обмежені тільки кузовом седан з дахом типу «фастбек».

Mercedes-Benz CLS або Mercedes-Benz S-Class

Mercedes-Benz S-класу - супер преміальний автомобіль та справжня перлина в лінійці Mercedes. S-Клас перевершує CLS завдяки своїм високоякісним матеріалам, грандіозному стилю кабіни та потужній лінійці двигунів. S-Клас також має більше стандартних функцій безпеки та зручності, ніж CLS. При цьому S-Class значно дорожчий CLS. Що вибрати? Вирішує ваш гаманець.

Салон

Новий Мерседес ЦЛС вміщує п'ять чоловік. Передні крісла м'які, зручні і легко регулюються. CLS надзвичайно приємний в тривалих поїздках завдяки власному комфорту сидінь та відмінній системі клімат-контролю. На швидкостях шосе CLS забезпечує виняткову ізоляцію від шуму вітру. Двигуна не чути, якщо не враховувати приглушеного гарчання при різкому прискоренні. 

Задні сидіння такі ж зручні, хоча для дорослих явно не вистачає висоти стелі.

Усередині CLS виглядає саме так, як ви, ймовірно, уявляєте собі преміальний салон. Інтер'єр сучасний та стильний, кожен його квадратний сантиметр прикрашають високоякісні матеріали.

У більшості конкурентів по класу багажник більший, ніж у цього Mercedes. Седан пропонує всього 337 л вантажного простору. Цього місця вистачить приблизно на вісім-дев'ять сумок з покупками.

Інформаційно-розважальна система MBUX (Mercedes-Benz User Experience) має інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, для освоєння якого не потрібно багато практики. Органи управління зручні для користувача, а дисплей добре видно з місця водія. Безліч способів взаємодії з інформаційно-розважальним екраном (апаратні клавіші, ручка, тачпад, сенсорні кнопки на рульовому колесі, голос) спрощують використання.

Відео тест-драйв Mercedes-Benz CLS-Class 2021 року

Технічні характеристики

Mercedes CLS 450 оснащений 3,0-літровим шестициліндровим двигуном з турбонаддувом потужністю 362 к.с. У комплектації AMG CLS 53 під капотом модернізована версія цього силового агрегату, що видає 429 к.с. Обидві моделі працюють в парі з дев'ятиступеневою автоматичною коробкою передач. Трансмісії мають м'яку гібридну систему (EQ Boost), яка забезпечує додатковий крутний момент на низьких швидкостях. Це додає двигуну "жвавості", а також економить паливо.

Незалежно від вибору силового агрегату, CLS прискорюється швидко й плавно, впевнено обганяє автомобілі по шосе. CLS 450 розганяється до 100 км/год за 5 с. CLS 53 скорочує цей час до 4.3 с.

З заднім приводом CLS 450 витрачає 8.7 л/100 км. З повним приводом показник зростає до 9.0 л/100 км. Моделі AMG потрібно 9.8 л палива на 100 км “комбінованої” поїздки.

Велика потужність та вишукане водіння підкреслюють привабливість цього седана. Автомобіль демонструє спортивний характер навіть на високій швидкості, хоча і не допускає хуліганства. 

Безпека

Ні NHTSA, ні IIHS не проводили аварійних випробувань CLS 2021 року. Це звичайна справа для дорогих автомобілів класу люкс.

Розміри і вага 

Mercedes-Benz CLS має довжину 5.02 м, а його споряджена маса коливається від 1875 до 2021 кг.

Можливі комплектації 

Ви можете купити новий Мерседес ЦЛС 2021 однією з двох комплектацій: CLS 450 і AMG CLS 53. 

Обидві моделі пропонують 3,0-літровий шестициліндровий двигун з турбонаддувом, але версія AMG налаштована на продуктивність. Задній привід входить у стандартну комплектацію CLS 450, з опціональним повним приводом (Mercedes 4Matic). Повний привід входить у стандартну комплектацію AMG CLS 53.

Більшості покупців сподобається версія CLS 450. 

Щоб максимально використовувати стильний та потужний дух CLS, виберіть AMG CLS 53. Ця версія вищого рівня має серйозний приріст потужності в порівнянні з базовою моделлю, плюс спортивні оновлення та оздоблення салону AMG, щоб додати атмосферу ексклюзивності. Якщо ви вже роздумуєте над розкішним седаном з великою індивідуальністю, чому б не піти далі?

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Land Rover Range Rover 2021
Купити новий автомобіль Ленд Ровер Ренд Ровер 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Додж Челленджер 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Dodge Challenger 2021