Огляд тест-драйву: Nissan Maxima 2020

18 грудня 2019

Новий Nissan Maxima 2020 це хороший, великий автомобіль. У класі йому допомагають виділитися потужний V6 двигун, солідний перелік активних систем допомоги водію і легкі у використанні інформаційно-розважальні технології. Усе це потрохи стає нормою, тим не менше, Maxima не збирається здавати позицій. Бренд позиціонує Maxima як спортивний седан, але його управління далеке від стандартів. Не надто тішить седан і в плані простору. Особистого і вантажного об’єму у нього менше, ніж у суперників. На додачу деякі матеріали оздоблення салону не вражають якістю.

Огляд тест-драйву: Nissan Maxima 2020

Нове у 2020 році 

  • Набір «Safety Shield 360» став стандартним 
  • Покращення підвіски і шасі
  • Панорамний люк і система камер навколишнього бачення увійшли у базу моделі SR

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Сучасний Nissan Maxima це достойний автомобіль, але він має одну з найвищих стартових цін у класі, тому навряд чи першим спаде на думку, як представник сегменту. В такому контексті заслуговує на увагу новий Toyota Avalon. Привабливим варіантом для деяких покупців стане Nissan Altima, у нього немає потужності Maxima, але він гарантує більше багажне відділення і просторіші задні сидіння.

Нове чи б/у авто? 

Поточні моделі Nissan Maxima належить до покоління, яке з’явилося  внаслідок повного редизайну 2016 року. На 2020 стандартним став набір безпеки «Safety Shield 360». До нього увійшли моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, попередження про виїзд за межі смуги руху, автоматичне дальнє світло, виявлення пішоходів та автоматичне екстрене гальмування. На наступний рік усі Maxima матимуть модуль «Integrated Dynamics Control», завдяки якому покращується робота шасі. Якщо зазначені зміни не важливі для вас, варто зупинитися на моделях 2019 року. 

Порівняння з іншими авто/комплектаціями

Nissan Maxima чи Toyota Avalon?

Автомобілі Toyota Avalon і Maxima мають схожі інформаційно-розважальні системи і функції допомоги водію. Між тим, Avalon обходить Maxima майже по всім аспектам. Представник Toyota отримав якісніші матеріали оздоблення салону, місткіше багажне відділення і більш просторий другий ряд сидінь. Обидва седана мають у розпорядженні V6 двигуни, але Toyota не страждає від невиразного рульового управління як Nissan.

Nissan Maxima чи Nissan Altima?

Нинішній Nissan Altima це автомобіль середнього розміру з містким багажним відділенням і просторим заднім рядом. У Altima не такий значний перелік стандартного оснащення, як у Maxima, але все можна надолужити з опціями. Продуманий Altima отримав декілька продуктивних двигунів, включно з турбодвигуном, це не робить його стовідсотково спортивним, але динаміка у нього жвавіша, ніж у Maxima. До того ж, Altima можна доповнити системою повного приводу, про яку Maxima залишається мріяти. 

Салон 

Салон Nissan Maxima вміщує п’ятьох людей. Сидіння першого і другого рядів гарантують надійну підтримку. Але через похилу лінію даху місця зверху не так багато. Загальний об’єм не поганий, але точно не найкращий у класі. Передні сидіння стандартно оснащені електроприводом, завдяки якому легко знайти зручну позицію. Доступними покращеннями стали підігрів і вентиляція передніх сидінь, функція пам’яті водійського сидіння, підігрів задніх сидінь та кермо, яке налаштовується по куту і вильоту. Позаду передбачено два повних набори кріплень дитячих крісел LATCH. Загалом, Maxima отримав приємний інтер’єр з м’якими матеріалами. Між тим, якість окремих поверхонь сильно залежить від комплектації. Найкраще оздоблення, зрозуміло, у топових версій. Багажник Nissan Maxima вміщує 396 літрів, що точно не є хорошим показником для класу. Як би там не було, але з Maxima можна стандартно розраховувати на легкий у використанні 8.0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи та Android Auto з Apple CarPlay. 

Відео тест-драйв Nissan Maxima 2020 року

Технічні характеристики 

За потужність седана відповідає 3.5-літровий V6 двигун на 300 кінських сил і 354 Нм. Компонується він варіатором. Загалом, претензій до його роботи немає, але протестувати силову установку все ж варто, так як одні критики визначають її роботу як дуже хорошу, а інші, як таку, що перешкоджає природним відчуттям і залученості водія у процес управління. Потужності двигуна вистачає для легкого і стабільного пересування навіть на високих швидкостях. Привід у Nissan Maxima тільки на передні колеса. Витрата пального перебуває на рівні 10.7 л/100км у міському, 7.8 л/100км у заміському і 9.4 л/100км у змішаному циклах. Якщо брати  в цілому, то седан тішить комфортом і стабільністю ходу. Частково дякувати за це треба новій системі управління шасі. На жаль, незначний зворотній зв'язок і банальне рульове управління не дають назвати Maxima дійсно спортивним седаном, хоча у повороти він входить впевнено. 

Безпека

На наступний рік моделі отримали три роки або 57.639 км пробігу базової гарантії та п’ять років або 96.560 км пробігу гарантії на силовий агрегат. За результатами краштестів седан отримав п’ять з п’яти зірок. У базу автомобіля увійшов набір безпеки «Safety Shield 360» з моніторингом сліпих зон, попередженням про перехресний рух позаду, попередженням про виїзд за межі смуги руху, автоматичним дальнім світлом, виявленням пішоходів та автоматичним екстреним гальмуванням. Іншими стандартними елементами безпеки стали попередження про можливе зіткнення, контроль стану водія та камера заднього виду.  В якості опцій пропонуються адаптивний круїз-контроль, функція розпізнавання дорожніх знаків, передні і задні сенсори паркування, система камер навколишнього бачення та склоочисники з сенсорами дощу. 

Розміри 

У довжину Maxima має 487.6 см. Важить автомобіль від 1.614 до 1.668 кг. 

Можливі комплектації 

На 2020 рік Nissan Maxima буде доступний у п’яти моделях: S, SV, SL, SR і Platinum. Модель Maxima S отримала тканинну обшивку, вісім режимів налаштування водійського сидіння, чотири режими налаштування сидіння переднього пасажира, шкіряне кермо, двозонний автоматичний клімат-контроль, 7.0-дюймову цифрову панель приладів, неконтактний електронний ключ та світлодіодне освітлення. Стандартна інформаційно-розважальна система включає 8.0-дюймовий сенсорний екран, 8 динаміків стерео, супутникове радіо, Bluetooth, функцію розпізнавання голосу, два USB порти і Android Auto з Apple CarPlay. Водію покликані допомогти автоматичне дальнє світло, камера заднього виду, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, попередження про можливе зіткнення, виявлення пішоходів, автоматичне екстрене гальмування, попередження про виїзд за межі смуги руху і контроль стану водія. Модель SV може похвалитися шкіряною обшивкою, підігрівом передніх сидінь, підігрівом бічних дзеркал, HD радіо, навігацією, адаптивним круїз-контролем та функцією розпізнавання дорожніх знаків. У базу моделі SL увійшли шість режимів налаштування сидіння переднього пасажира, підігрів керма, люк даху на дві панелі, два USB порти позаду, аудіосистема «Bose» на 11 динаміків, універсальний відкривач гаражних дверей і передні/задні сенсори паркування. Модель SR виділяється за рахунок вентиляції передніх сидінь, функції пам’яті водійського сидіння і системи камер навколишнього бачення. Елементами, які можна отримати тільки з SR, стали перемикачі на кермі, спортивно налаштована підвіска, обшивка зі шкіри «Ascot» та алюмінієві, спортивні педалі. Топова модель Platinum гарантує шкіряну обшивку «Ascot», кермо, яке налаштовується по куту і вильоту з електроприводом, склоочисники з сенсорами дощу та інформаційно-розважальну систему NissanConnect. Пакет «Reserve» розширить перелік її оснащення за рахунок підігріву задніх сидінь, унікального оздоблення салону, фарбованих коліс та спеціальної обшивки стелі. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Honda Civic 2020
Огляд тест-драйву: Honda Civic 2020
Огляд тест-драйву: Audi A6 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi A6 2020