Огляд тест-драйву: Nissan Sentra 2021

11 січня 2021

Новий Nissan Sentra - компактний седан. Автомобіль має безліч функцій безпеки і плавність ходу, але цього недостатньо, щоб компенсувати його в'ялість та повільність, тісні задні сидіння і низький прогнозований рейтинг надійності. 

Червоний Nissan Sentra 2021 року на AutoMoto.ua

Нове в 2021 році 

  • Android Auto і Apple CarPlay стали стандартними,
  • з'явилася точка доступу Wi-Fi в якості опції. 

Кому варто купити? 

Купити новий Nissan Sentra варто тим, хто шукає седан з багатим списком функцій безпеки та допомоги водієві вже в базовій версії. 

Нове або б/у авто? 

Nissan зробив Android Auto і Apple CarPlay стандартними для Sentra в 2021 році. Обидві функції були раніше доступні. Крім того, точка доступу Wi-Fi - нова опція для модельного ряду Ніссан Сентра. Якщо для вас це не дуже важливо, можете вибрати авто минулого року випуску. Ніссан Сентра не змінив у 2021 році технічні характеристики. 

Nissan Sentra або Toyota

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Toyota Corolla, доступний як хетчбек або седан, має такі ж проблеми, як Sentra від Nissan. Наприклад, недостатньо потужний базовий двигун. Обидві машини продаються за майже однаковою ціною. Однак у Toyota вищий прогнозований рейтинг надійності, інтуїтивно зрозуміла інформаційно-розважальна система і потужніший двигун. Мало причин вибрати Nissan замість Toyota.

Nissan Sentra або Honda Civic

Civic - популярний компактний автомобіль, який багато в чому кращий, ніж Sentra. Honda випускається в кузовах седан і хетчбек, обидва з яких мають більше вантажного простору, ніж Nissan. Хонда виграє в порівнянні завдяки лінійці надійних двигунів і енергійній керованості. 

Салон

У цьому Nissan можуть розміститися до п'яти чоловік. Тканинна оббивка салону стандартна. Доступні поліпшена тканина, синтетична шкіра і оздоблення з натуральної шкіри, а також передні сидіння з підігрівом, сидіння водія з регулюванням в шести напрямках і рульове колесо з підігрівом.

Передні крісла м'які і зручні. Задні сидіння комфортні і досить просторі, хоча високі пасажири можуть зачепити головою стелю.

У салоні Nissan Sentra є два повних набору роз'ємів LATCH для задніх бокових сидінь, а також фіксатор страхувального троса для заднього середнього сидіння.

Поєднання м'якого і твердого пластика, плюс спортивне кермо і закруглені вентиляційні отвори, що нагадують дизайн дорожчих автомобілів, роблять салон Nissan Sentra привабливим.

Седан Nissan Sentra має дуже маленький для класу багажник - всього - 404 літри.

Інформаційно-розважальна система Sentra проста і зрозуміла, з легкодоступними фізичними елементами управління і зручно розташованим сенсорним екраном. Однак графіка дисплея не вражає якістю, а сенсор не завжди швидко реагує. Крім того, деякі елементи управління кліматом вимагають натискання кнопок, а не просто налаштування на дисплеї.

Стандартні інформаційно-розважальні функції:

  • 7-дюймовий сенсорний екран, 
  • Android Auto, Apple CarPlay, 
  • стереосистема з чотирма динаміками, 
  • Bluetooth,
  • порт USB.

Доступні інформаційно-розважальні функції: 8-дюймовий сенсорний екран, точка доступу Wi-Fi, ще два порти USB, супутникове радіо і стереосистема з шістьма або вісьмома динаміками.

Додаткові стандартні функції: запуск кнопкою.

Інші доступні функції: доступ без ключа, дистанційний запуск, панорамний дах і двозонний автоматичний клімат-контроль.

Відео тест-драйв Nissan Sentra 2021 року 

Технічні характеристики 

Кожен Nissan Sentra оснащений 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном потужністю 149 кінських сил. Цього достатньо для пересування по місту. Двигун насилу справляється з завданнями на трасі і дуже шумить при різкому прискоренні.

Єдина трансмісія - безступінчаста автоматична (CVT). 

Паливна економічність седана середня для класу. Sentra витрачає 8.1 л/100 км в місті і 6.0 л/100 км на трасі. Витрата бензину спортивної версії Nissan Sentra SR становить 8.4 л/100 км в місті і 6.4 л/100 км на трасі. Об'єм паливного бака Ніссан Сентра - 50 літрів. 

Як їде Ніссан Сентра 2021? Адекватно. Це слово найкраще описує плавність ходу і керованість цього седана. Його підвіска ковзає по дрібних нерівностях і вибоїнах. Рульове управління достатньо чітке, щоб Nissan був зібраним, але цього недостатньо для того, щоб седан був маневреним. Гальма сильні. Передній привід входить в стандартну комплектацію, повний привід відсутній. 

Безпека

Національна адміністрація безпеки дорожнього руху США дала Sentra 2021 року загальну оцінку безпеки п'ять з п'яти зірок: п'ять зірок в тестах на бічний удар і перекидання і чотири зірки в лобових краш-тестах.

Страховий інститут дорожньої безпеки дав цьому седану найвищу оцінку «Добре» у всіх шести краш-тестах. 

IIHS використовує іншу шкалу для оцінки функцій запобігання лобового зіткнення. Він дав Sentra найвищий рейтинг Superior за стандартну технологію запобігання зіткнень між транспортними засобами.

Стандартні розширені функції безпеки Nissan Sentra 2021:

  • попередження про виїзд з смуги руху,
  • попередження про лобове зіткнення,
  • автоматичне екстрене гальмування переднім і заднім ходом,
  • виявлення пішоходів,
  • камера заднього виду,
  • контроль уваги водія,
  • моніторинг сліпих зон,
  • автоматичний дальнє світло фар.

Поліпшити безпеку седана допоможуть додаткові опції: адаптивний круїз-контроль і система паркувальних камер кругового огляду.

Розміри і вага 

Кузов Nissan Sentra має стандартний для седана розмір - 4,6 м в довжину. Його споряджена маса коливається від тисяча триста сімдесят сім до 1398 кг.

Можливі комплектації 

Nissan випускає Sentra 2021 року в трьох комплектаціях: S, SV і SR. Всі три мають однаковий 2,0-літровий двигун. Ніссан Сентра комплектується безступінчатою автоматичною коробкою передач (CVT) і переднім приводом.

Базова версія має здорову порцію технічних функцій і функцій допомоги водієві. Покупців, які прагнуть комфорту, або тих, хто часто їздить з дітьми, може зацікавити SV. Комплектація додає такі приємності, як центральний підлокітник на задньому сидінні з підсклянниками і двозонний автоматичний клімат-контроль.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Acura RDX 2021
Новий позашляховик Acura RDX 2021 на AutoMoto.ua
Subaru Impreza 2021 синього кольору
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Subaru Impreza 2021