Огляд тест-драйву: Nissan Versa 2019

28 лютого 2019

Нинішній Nissan Versa є втіленням дуже рідкого поєднання,  а саме надійного і досить непогано оснащеного автомобіля зі збалансованою стартовою ціною. Не витрачаючи багато пального, седан тішить містким салоном і багажником. Базові моделі нічим особливим не вразять, але свою роботу виконують добре. Суперники типу Toyota Yaris iA, Kia Rio і Hyundai Accent помітно переважають творіння Nissan по вартості, але і пропонують кращий перелік оснащення. Ситуація змінюється як тільки покупець переходить від моделі початкового рівня до моделі, яка йде наступною у черзі, адже тут можна розраховувати на круїз-контроль, розумний ключ та кнопкове запалювання. Єдине, що не зміниться разом з моделлю, це двигун, він лише один і пропонує 110 кінських сил, не вражає, але загалом вистачає.

Огляд тест-драйву: Nissan Versa 2019

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте простий, зручний і надійний автомобіль за дуже збалансованою ціною, який обов’язково має бути новим, Nissan Versa 2019 до ваших послуг. Незважаючи на компактні габарити, седан гарантує просторий салон і місткий багажник.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

На відміну від Chevy Sonic, Versa доступний виключно в кузові седан, версія хетчбек представлена під назвою Versa Note, але коштує вона дорожче. Крім того, низька, як для класу, ціна Ніссан Верса означає, що вам доведеться вручну закривати/відкривати вікна і замки.

Нове у 2019 році

Десь у середині минулого року седан трохи освіжили, додавши камеру заднього виду, 7.0-дюймовий сенсорний екран, Bluetooth та сполучення з iPod. У поточному році переглянута версія SV Special Edition отримала Apple CarPlay і Android Auto.

Враження від їзди

Ви не помилитися, якщо вважатимете більшість автомобілів з невеликим цінником незручними, недостатньо потужними і небезпечними, на щастя, це не про Nissan Versa. Більший і просторіший ніж Chevy Sonic, Versa пропонує впевнене управління, але звісно це не рівень Honda Fit чи Toyota Yaris iA. Виглядає і відчувається седан масивно, що добре на дорогах, переповнених позашляховиками. Бонусом стане тихий, приємний салон. На жаль, вражаючого розгону очікувати не варто, але рухається автомобіль досить спритно, принаймні поки не потрібно буде виконувати маневри на високій швидкості. Незначний радіус розвороту спрощує процес паркування. Характеристики Ніссан Верса типові для автомобіля з такою вартістю. Автомобільні пуристи мають можливість насолодитися п’ятиступінчастою механічною коробкою передач, яка є стандартною у даному випадку.

Найкращі характеристики

Завдяки 259 см колісної бази компактний Versa пропонує більше простору позаду, ніж Hyundai Accent, Chevy Sonic, Kia Rio чи Toyota Yaris iA. Моделі SV потішать заднім сидінням, яке складається у співвідношенні 60/40, завдяки чому об’єм багажного відділення складає 229 літрів.

Досі існують седани, які не пропонують Android Auto і Apple CarPlay, натомість компактний і недорогий Versa у версії SV Special Edition пропонує їх стандартно.

Детально про автомобіль Nissan Versa

Інтер’єр

Седан Versa має просторий, добре деталізований і ретельно зібраний салон, хоча кольорова гама досить похмура. Один з самих просторих у компактному класі Versa гарантує 94 см простору на задньому сидінні, обходячи Chevy Sonic. Прилади і елементи управління прості і зрозумілі. Сюрпризом у цьому ціновому діапазоні стане 7.0-дюймовий кольоровий сенсорний екран та кондиціонер. Зайняти зручні позицію допомагають налаштування водійського сидіння та кермо, яке налаштовується по куту і вильоту.

Відео тест-драйв Nissan Versa 2019 року

Екстер’єр

З певних кутів Nissan Versa можна переплутати з більшими і дорожчими Sentra і Altima. Нинішній Versa, між тим, гарантує 259 см колісної бази та 444 см загальної довжини, що не так і мало для компактного класу. Привабливості образу додає хромоване оточення решітки радіатора, до того ж хрому можна додати на ручки дверей. Процес посадки і висадки полегшується за рахунок високих дверей. Моделі SV Special Edition отримали диски з легкого сплаву і протитуманні вогні.

Базова комплектація

Комплектація у Versa доволі проста, але покупець отримує кондиціонер, електропривод дзеркал, AM/FM/CD систему на 4 динаміки, 7.0-дюймовий сенсорний екран, монітор заднього виду, кермо, яке налаштовується по куту і вильоту, бортовий комп’ютер, Bluetooth, передні дискові і задні барабанні гальма, 15-дюймові сталеві диски коліс, аксесуарне дзеркало та задній дефростер. На жаль, вікна підіймати і опускати доведеться вручну. При бажанні отримати електропривод вікон і дверних замків, круїз-контроль, водійське сидіння, яке налаштовується по висоті та, навіть функцію дистанційного відкривання багажника, варто перейти до моделі вищого рівня.

Опційне обладнання

Піднятися по модельному ряду це найкращий спосіб отримати бажані елементи. Модель середнього рівня S Plus постачається з заднім спойлером, круїз-контролем та автоматичною коробкою. Топова модель SV отримала покращену тканинну обшивку сидінь, заднє сидіння, яке складається у співвідношенні 60/40, 6 механічних режимів налаштування водійського сидіння, електропривод дверних замків та функцію доступу без ключа. Модель SV Special Edition додає 15-дюймові диски коліс з легкого сплаву, шкіряне рульове колесо, розумний ключ, кнопкове запалювання та Apple CarPlay з Android Auto.

Під капотом

Єдиним для седана Versa став 1.6-літровий чотирьохциліндровий двигун на 110 кінських сил і 153 Нм. Стандартно компонується він п’ятиступінчастою механічною коробкою передач. Привід виключно на передні колеса. Розгін відбувається за 11.1 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 8.9 л/100км у міському, 5.7 л/100км у заміському та 6.9 л/100км у змішаному циклах. Як опція пропонується чотирьохступінчаста автоматична коробка передач. З нею розгін відбувається за 12.6 секунд. Витрата пального складає 10.0 л/100км у місті, 5.9 л/100км за його межами і 7.4 л/100км у середньому.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Lexus LS 2019
Огляд тест-драйву: Lexus LS 2019
Огляд тест-драйву: Ford Escape 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Ford Escape 2019