Огляд тест-драйву: Porsche Panamera 2021

10 червня 2021

Porsche Panamera 2021 року - суперкар класу люкс. Такий собі спортивний автомобіль на кожен день. На відміну від конкурентів, Панамера пропонує просторий салон зі зручними сидіннями навіть у другому ряду та великий багажник. Першокласні матеріали салону, елегантну інформаційно-розважальну систему, впевнену керованість і вражаючу лінійку двигунів ви отримуєте за замовчуванням, адже це Порше! 

Купити новий автомобіль Порше Панамера 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Нове в 2021 році 

Машина Porsche Panamera отримала багато помітних змін у 2021 році:

  • легке оновлення зовнішнього вигляду,
  • новий базовий двигун,
  • дебют комплектації 4S E-Hybrid і Turbo S,
  • збільшення ємності гібридної батареї.

Кому варто купити? 

Porsche Panamera 2021 - безпрограшний автомобіль. На відміну від багатьох супер-розкішних машин, Панамера не жертвує практичністю або паливною економічністю на користь продуктивності або вишуканості. Це дуже здібний повсякденний малолітражний автомобіль, незалежно від того, їдете ви на самоті, перевозите пасажирів або везете вантаж.

Panamera пропонується з запаморочливим вибором. Є три доступних стилі кузова плюс вісім рівнів оздоблення салону, які забезпечують різну ступінь продуктивності. 

Porsche Panamera 2021 року визначено варто розглянути, якщо ви купуєте елітний розкішний автомобіль. Він привабливий, приємний в управлінні і на диво практичний. Але це недешево.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нове або б/у авто? 

Між моделями Panamera 2021 і 2020 років багато відмінностей. У 2021 році Porsche оновив зовнішній вигляд автомобіля, злегка змінивши передню і задню панелі. Базова модель замінює двигун V6 з одним турбонаддувом на мотор з подвійним турбонаддувом, а гібридні версії отримують акумуляторну батарею з більшою на 27% ємністю. Porsche також додає в лінійку спортивніші моделі 4S E-Hybrid і Turbo S, а функції, як раніше входили в стандартну комплектацію (попередження про виїзд з смуги руху, допомога в утриманні смуги руху і розпізнавання дорожніх знаків) перетворює в стандартні. Новий Порше Панамера однозначно кращий попередника.

Porsche Panamera або Porsche Taycan

Porsche Taycan - новий електричний автомобіль бренду. Він володіє передовою трансмісією та космічним стилем, але в іншому має багато спільного зі своїм побратимом Panamera. Обидві машини скажено прискорюються, впевнено проходять повороти і з дивовижною маневреністю долають нерівності дороги. Обидва салони також дбають про комфортабельну й тиху поїздку. Якщо ви шукаєте електромобіль, виберіть Taycan. В іншому випадку Panamera - кращий варіант. Купити Порше Панамера 2021 дешевше, ніж Taycan. Крім того, у нього більший вантажний відсік, а інформаційно-розважальна система, хоча і не ідеальна, але вимагає набагато меншого навчання.

Porsche Panamera або Audi A7

Найвагоміша причина відмовитися від Panamera - це, можливо, Audi A7. Елегантний хетчбек багато в чому нагадує зовнішній вигляд Porsche, поряд з широким діапазоном характеристик двигуна, поліпшеними ходовими якостями та чітким управлінням. Обидві машини також високо цінуються за прогнозовану надійність. Найцікавіше в тому, що A7 коштує значно менше Panamera, має більше стандартних технологій і функцій безпеки та навіть може вмістити трохи більше вантажу. Перш ніж купувати Panamera, зробіть тест-драйв A7.

Салон

Porsche Panamera 2021 року пропонується в трьох варіантах кузова: хетчбек (Porsche називає його седаном), представницький з довгою колісною базою (Executive) та універсал Sport Turismo. У моделях Sedan і Executive чотири сидіння в стандартній комплектації, а в моделі Sport Turismo - п'ять.

Передні крісла Panamera є підтримуючими й легко регульованими незалежно від типу кузова. Задні сидіння також зручні та просторі. Простір для ніг ззаду варіюється від достатнього в моделях Sedan і Sport Turismo до рівня лімузина в моделі Executive. 

Салон Panamera відрізняється елегантністю і простотою, що робить його одним з кращих в своєму класі. Він оформлений високоякісними матеріалами: шкірою, деревом, алюмінієм та м'яким пластиком. 

Porsche Panamera має близько 510 л вантажного простору. Складіть задні сидіння вниз, і отримаєте багажник об'ємом приблизно до 1415 л. Це більше, ніж у будь-якого іншого супер-розкішного автомобіля, і навіть перевершує кілька розкішних компактних позашляховиків.

Одним з небагатьох недоліків Panamera є інформаційно-розважальна система. Сенсорний екран з діагоналлю 12,3 дюйма має чітку графіку і швидко реагує на введення, але його меню іноді збиває з пантелику. У ньому є безліч сенсорних областей для налаштування звуку і клімату. Компонування виглядає гладким та футуристичним, але елементи управління відволікають більше, ніж звичайні кнопки.

Apple CarPlay є стандартною функцією, підтримка Android Auto відсутня.

Відео тест-драйв Porsche Panamera 2021 року

Технічні характеристики 

У Porsche Panamera 2021 року має сім варіантів двигунів на вибір, і всі вони наділені відмінною потужністю. Базова модель має 325-сильний V6 з подвійним турбонаддувом. Цей мотор плавно набирає обертів, миттєво зриває Panamera з місця і забезпечує високу прохідність на шосе. Розгін до 100 км/год займає близько 5.0 секунд. 

Porsche Panamera 4S має модернізовану версію цього двигуна з потужністю 443 "конячки", і він скорочує розгін з з 0 до 100 всього до 4 секунд.

У моделях Panamera 4 E-Hybrid і 4S E-Hybrid мотор V6 поєднується з електродвигуном, що в сукупності дає 455 і 552 к.с. відповідно. Ці гібриди можуть працювати виключно на електротязі для поїздок містом, але щоб розбудити мускулатуру V6 для швидких маневрів потрібно лише натиснути на педаль газу. 

Porsche Panamera GTS має 473-сильний двигун V8 з подвійним турбонаддувом. Panamera Turbo S розвиває цей V8 до 620 к.с., а Turbo S E-Hybrid додає до цього силовому агрегату електромотор загальною потужністю 689 к.с. Ці моделі V8 можуть розігнатися до 100 км/год менш ніж за 4.0 с. 

З кожним двигуном працює восьмиступінчаста автоматична коробка передач. Цей вузол з подвійним зчепленням PDK дуже вдосконалений і забезпечує швидке, але плавне перемикання передач. Водії можуть перемикати передачі вручну за допомогою підрульових перемикачів на рульовому колесі.

Початкова модель Panamera оснащена заднім приводом, всі інші - повним.

Базовий Porsche Panamera має витрату палива близько 11.0 л/100 км.

Безпека

Порше Панамера не проходив краш-тестів і це звичайна справа для елітної нової моделі. 

Розміри і вага

Розмір і вага Porsche Panamera залежить від комплектації. Моделі хетчбек і Sport Turismo мають довжину 5.05 м, а Executive - 5.21 м. Автомобіль важить від 1915 до 2454 кг.

Можливі комплектації 

Porsche Panamera 2021 року випускається в трьох варіантах кузова: звичайний седан Panamera з багажником в стилі хетчбека, модель Executive з подовженою колісною базою і додатковим простором для ніг на задньому сидінні, і Sport Turismo, який має профіль, що нагадує універсал, і додатковий вантажний простір. Ви можете зробити тюнінг Порше Панамера на свій смак, вибравши один з варіантів оформлення салону.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW 2 Series 2021
Купити новий автомобіль BMW 2 Series 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Chevrolet Silverado 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Silverado 2021