Огляд тест-драйву: Renault Arkana 2020

16 листопада 2020

Новий Renault Arkana 2020 року - купе-кросовер, що поєднує в собі плавність, елегантність і надійність. Він сміливо кидає виклик традиційним правилам ринку позашляховиків. Вперше бюджетна модель отримала дизайн як у преміум-класу. Renault Arkana гармонійно доповнює лінійку компактних автомобілів Renault (Megane, Kadjar і Scenic) і є частиною динамічного світового ринку позашляховиків.

Renault Arkana 2020 року червоний колір

Нове в 2020 році 

Renault Arkana 2020 року - абсолютна новинка. Купе-кросовер вперше з'явився в лінійці французького бренду. Аркана - перший автомобіль, в який Renault встановив медіасистему Easy Link з восьмидюймовим екраном. 

Кому варто купити? 

Новий Рено Аркана 2020 орієнтований на сім'ю, як з точки зору місткості, так і технологій безпеки. Renault Arkana оснащений одним з найбільших дисплеїв в своїй категорії, має високотехнологічне місце водія та найекономічнішу витрату палива. 

Якщо ви вирішите купити Рено Аркана 2020 року випуску, отримаєте практичність великого позашляховика за ціною бюджетного седана. Ця модель Renault - приваблива пропозиція для покупців з обмеженим бюджетом, що піклуються про стиль.

Нове або б/у авто? 

Однозначно варто купити новий купе-кросовер Renault Arkana, адже він тільки з'явився на ринку України. Придбати модель минулих років просто не вийде - їх немає. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Салон

П'ятимісний п'ятидверний Renault Arkana 2020 отримав інтер'єр з претензією на преміальність.

У салоні базової версії Аркана сидіння обшиті тканиною, в топових - комбінацією текстилю та екошкіри або тільки екошкірою. Оздоблення керма шкірою доступне тільки в вищих комплектаціях. 

Творці Renault подбали про практичність салону. У купе-кроссовера заднє сидіння складається в рівну підлогу, є підсвічування багажника, великі кишені на передніх дверях, в яких можна розмістити 1,5-літрові пляшки з водою. Попільничка і прикурювач опційні у всіх комплектаціях.

При цьому налаштування водійського крісла обмежені і високим людям буде не дуже комфортно водити авто. 

Renault Arkana має 508 літрів багажного відділення. Складені задні крісла збільшують вантажний простір до 1 333 літрів. 

Виражена центральна консоль з трьома регуляторами обігріву та вентиляції перед перемикачем передач і цифровий дисплей водія. Цей екран доповнюється центральним сенсорним монітором діагоналлю 7,0 або 9,3 дюйма. Аркана стала першою моделлю в лінійці Рено, в якій використовується медіасистеми Easy Link з восьмидюймовим екраном. 

Сенсорний дисплей зручний у використанні, з налаштуваннями легко розібратися. Всі потрібні віджети можна вивести на головний екран. Графіка дисплея чітка, картинка - яскрава. Є українська локалізація для безпроблемної навігації. 

В цілому, Рено Аркана 2020 має непогані характеристики інтер'єру, але він явно не дотягує до яскравого екстер'єру. 

Відео тест-драйв Renault Arkana 2020 року

Технічні характеристики 

Renault Arkana пропонує покупцям два варіанти двигуна: 1,3-літровий з турбонаддувом на 150 к.с. і 1,6-літровий на 114 к.с. Обидві силові установки бензинові. 

Турбований двигун 1.3 поєднується з трансмісією нового покоління CVT X-Tronic. Аркана з таким оснащенням доступна в передньо-і повноприводному варіанті. 

Мотор 1.6 може бути скомбінований з трансмісією на вибір покупця. Це:

  • пятишидкісна "механіка",
  • CVT X-Tronic,
  • шестидіапазонна "механіка". 

З першими двома кросовер Renault Arkana тільки повнопривідний, з 6-ступінчастою МКПП - повнопривідний. 

До позначки "100" на спідометрі автомобіль розганяється за 10,5 секунд. 

Покупцям Рено Аркана в топових комплектаціях доступна система Renault Multi-Sense, що дозволяє персоналізувати налаштування водіння. Ви можете вибрати один з трьох режимів водіння: Sport, Eco, My Sense. Управління налаштуваннями їзди здійснюється через сенсорний дисплей.  

Витрата палива базового купе-кроссовера - 7 л/100 км в змішаному циклі. Повного бака автомобілю вистачить на 700 км. 

Виробник створив Аркану для ринку України і врахував всі особливості експлуатації. Автомобіль отримав пристосований до запуску при низьких температурах двигун, збільшений до 5 л бачок омивача, захист двигуна і паливопроводу, антигравійне днище і кліренс 205 мм. 

Безпека

Характеристики безпеки Arkana не поступаються однокласникам. Кузов Рено Аркана має запрограмовані зони деформації для зниження ризику травмування. 

Покупцям Рено Аркана запропоновано адаптивний круїз-контроль, активна система екстреного гальмування, система допомоги при утриманні смуги руху, система розпізнавання дорожніх знаків, обігрів всієї площі лобового скла, камери на 360°, до 6 подушок безпеки.  

Розміри і вага 

Довжина Рено Аркана - 4 545 мм, ширина - 1 820 мм, висота - 1 565 мм. Маса спорядженого автомобіля - 1370-1395 кг, залежить від комплектації. 

Можливі комплектації 

Кросовер Аркана представлений в чотирьох комплектаціях: Life, Zen, Intense, Intense +. Ви можете вибрати для свого Renault Arkana 2020 двигун, трансмісію, необхідні функції комфорту і безпеки, а також персоналізувати інтер'єр і екстер'єр.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Peugeot 208 2020
Хетчбек Peugeot 208 синього кольору
Новий білий Porsche Cayman 2020 року на дорозі
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Porsche Cayman 2020