Огляд тест-драйву: Toyota Corolla 2020

1 листопада 2019

Сучасний Corolla це пристойний компактний автомобіль. Він отримав чудовий попередній рейтинг надійності. Очікується також, що рівень економії пального теж приємно вразить. На додачу він має багато функцій допомоги водію і легку у використанні інформаційно-розважальну систему. На жаль, не обійшлося без недоліків. Базовий двигун не гарантує достатньої потужності, а водійський досвід не можна назвати захоплюючим. Що стосується простору салону, вантажного об’єму і якості оздоблювальних матеріалів, то все це знаходиться на середньому, або і трохи нижче, рівні.

Огляд тест-драйву: Toyota Corolla 2020

Нове у 2020 році 

  • Седан був повністю оновлений

Кому варто придбати? 

Базова ціна автомобіля досить збалансована, до того ж, він постачається з хорошим переліком функцій і продуманою інформаційно-розважальною системою. Хоча, рекомендувати модель початкового рівня важко через далеко не потужний двигун. Заплативши більше, можна розраховувати на потужніший силовий агрегат. Для порівняння можна поглянути на основних гравців класу Mazda3 і Honda Civic. Японські творіння гарантують більше динаміки і більш вишуканий салон.

Нове чи б/у авто? 

Компанія повністю оновила седан Corolla на 2020 рік. На додачу до нових інтер’єра і екстер’єру, поточні моделі пропонують Apple CarPlay, розпізнавання дорожніх знаків і слідкування за смугою руху. Базовий 1.8-літровий чотирьохциліндровий двигун на 139 кінських сил перекочував у нове покоління, щоправда, додавши 7 коней. 2.0-літровий двигун на 169 кінських сил пропонується як опція. Звісно, можна вдовольнитися моделями попередніх років, але тоді не варто розраховувати на оновлення. 

Хетчбек Toyota Corolla був представлений у 2019 модельному році і ніяких змін нині не пропонує. Якщо бажаєте отримати саме хетчбек, є сенс зупинитися на моделі 2019 року, яка коштуватиме менше.

При роздумах щодо старших моделей, варто уважно ознайомитися з їх характеристиками.

Порівняння з іншими авто

Toyota Corolla чи Mazda 3?  

Сучасний Mazda 3  помітно потужніший, ніж Corolla. Базовий двигун спритний, а управління можна назвати навіть спортивним. Позитивних вражень додає якість матеріалів салону. Обидва автомобіля доступні у кузові седан і хетчбек. Поточні моделі Corolla постачаються з більшою кількістю функцій допомоги водію і мають один з найвищих рейтингів надійності. 

Toyota Corolla чи Honda Civic?

Новий Honda Civic ще один відомий автомобіль, який займає вершину рейтингу. Він доступний у кузові седан, купе і хетчбек. На розсуд покупця пропонує декілька непоганих двигунів. Натомість Corolla стандартно отримала інформаційно-розважальну систему, в той час як для Civic це опція. Як би там не було, але Honda приємніша в управлінні, має вишуканий салон і більше простору позаду. Обидва автомобіля орієнтовані на безпеку, тому пропонують хороші списки технологій допомоги водію. 

Відео тест-драйв Toyota Corolla 2020 года

Салон Toyota Corolla

Седан і хетчбек Corolla вміщують п’ятьох людей. Передні сидіння непогані, хоча високі водії і пасажири все ж відчують незначний брак простору. Крім того, стандартні сидіння не надто хороші в плані підтримки. Сидіння у моделях вищої комплектації потішать кращою підтримкою, а відтак ліпше підійдуть для тривалих подорожей. Задні сидіння седану гарантують адекватну кількість місця, але нові моделі все одно трохи менші, ніж їх попередниці. Задні сидіння хетчбеку простором не тішать, крім того похила лінія даху зменшує кількість простору над головою.

Якщо є потреба у встановленні дитячого крісла, то Corolla оснащений двома повними наборами LATCH кріплень позаду. 

Оновлений салон Corolla виглядає мінімалістично і приємно. Панель Toyota Corolla вирізняється 7.0-дюймовим екраном інформаційно-розважальної системи, який дивує простотою доступу і використання. Стандартно пропонується Bluetooth, USB порт, Apple CarPlay, функція розпізнавання голосу і точка Wi-Fi. Навколо екрану передбачені звичні кнопки задля виконання основних функцій. Під екраном розміщені кнопки клімат-контролю. Система працює швидко і злагоджено, хоча окремі елементи графіки і виглядають трохи старомодно, користуватися нею приємно. Моделі вищої комплектації пропонують 8.0-дюймовий екран, плюс HD радіо, 7.0-дюймовий інформаційний дисплей, навігацію, бездротову зарядку і аудіосистему «JBL» на 9 динаміків. Матеріали оздоблення не надто високої якості, варто бути готовими до неприємного пластику.

Об’єм багажника седана становить 368 літрів, що є не найкращим показником класу. Задні сидіння можна скласти, хоча і не повністю. Багажник Toyota Corolla хетчбека пропонує 504 літри з розкладеними задніми сидіннями і 660 зі складеними. 

Технічні характеристики 

Що стосується двигунів, то їх можна охарактеризувати як млявий і трохи жвавіший. Седан стандартно оснащений 1.8-літровим чотирьохциліндровим двигуном на 139 кінських сил, якому у більшості ситуацій просто бракує потужності. Незважаючи на редизайн, силовий агрегат мало чим відрізняється від того, що пропонували попередні моделі. Ситуацію погіршує акпп Toyota Corolla, чи точніше варіатор, який дивує уривчастою манерою роботи. Як опція для седана і стандартно для хетчбека пропонується 2.0-літровий чотирьохциліндровий двигун на 169 кінських сил, нажаль, і він не зробить Corolla дуже швидким. Між тим, це все одно краще, ніж базовий двигун, до того ж йому у пару є можливість обрати продуману шестиступінчасту механічну коробку передач. Якщо взяти до уваги аспект економії, то обидва двигуна справляють позитивне враження. Відповідно до офіційних даних Corolla з 1.8-літровим двигуном у місті витрачає 7.8 л/100 км і 6.2 л/100 км за його межами. Моделі з 2.0-літровим двигуном і варіатором витрачають 7.6 л/100 км у міському і 5.9 л/100 км у заміському циклах. З механічною коробкою показники зміняться на 8.2 і 6.5 л/100 км відповідно. Варто згадати про нову підвіску, завдяки якій покращилася якість ходу. Авто Toyota Corolla спокійно входить у повороти і впевнено поводиться на більшості поверхонь. Усі версії хетчбеку і деякі седану отримали підвіску для більш динамічного пересування. 

Безпека 

Як вже зазначалося вище, нові Corolla мають один із найвищих рейтингів надійності. Задля спокою водіїв автомобіль наділили трьома роками чи 57.936 км пробігу повної гарантії та п’ятьма роками або 96560 км пробігу гарантії на силовий агрегат. Гарантувати безпеку водія і пасажирів покликаний набір «Toyota Safety Sense 2.0», до якого входять виявлення пішоходів, попередження про зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, адаптивний круїз-контроль, попередження про виїзд за межі смуги руху, утримання смуги руху, розпізнавання розмітки, автоматичне дальнє світло і розпізнавання дорожніх знаків. Стандартною стала камера заднього виду. Як опції пропонуються моніторинг сліпих зон і адаптивні фари. 

Розміри 

У довжину седан Corolla сягає 463 см. Загальна маса становить від 1320 до 1430 кг.

 

Можливі комплектації 

Сучасний Toyota Corolla доступний у семи конфігураціях. Седан можна обрати у L, LE, SE, XLE і XSE моделях. Хетчбек постачається тільки у SE і XSE комплектаціях. Седан Toyota Corolla L отримав 1.8-літровий двигун, варіатор, світлодіодні фари, тканинну обшивку, механічне налаштування сидінь, 7.0-дюймовий екран інформаційно-розважальної системи, Bluetooth, USB порт, Apple CarPlay, функцію розпізнавання голосу і точку Wi-Fi. Стандартними функціями допомоги водію стали камера заднього виду, виявлення пішоходів, попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, адаптивний круїз-контроль, попередження про виїзд за межі смуги руху, утримання смуги руху, автоматичне дальнє світло і розпізнавання дорожніх знаків. Модель Corolla LE додасть підігрів бічних дзеркал, автоматичний клімат-контроль, покращену обшивку сидінь і функцію доступу без ключа. Також модель вирізняється за рахунок 8.0-дюймового сенсорного екрану інформаційно-розважальної системи і додаткового USB входу. Пакет «Premium» робить доступними колеса з легкого сплаву, люк даху, неконтактний електронний ключ, кнопкове запалювання і моніторинг сліпих зон. Модель Corolla SE потішить 2.0-літровим двигуном, передніми спортивними сидіннями, колесами з легкого сплаву, шкіряним кермом, спортивним режимом управління і покращеними елементами екстер’єру. Цій моделі так само доступний пакет «Premium». Ще один пакет до вже зазначеного оснащення додасть супутникове і HD радіо. Модель Corolla XLE виділяється за рахунок обшивки зі штучної шкіри, підігріву передніх спортивних сидінь, восьми режимів налаштування водійського сидіння, 7.0-дюймового цифрового інформаційного дисплею водія, кнопкового запалювання, неконтактного електронного ключа і супутникового радіо. Опційними елементами стали навігація, бездротова зарядка, аудіосистема «JBL» на 9 динаміків, підсвічування салону і адаптивні фари. Модель Corolla XSE має майже той самий перелік, що і у XLE, але зі стандартним 2.0-літровим двигуном.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: BMW 7 Series 2020
Огляд тест-драйву: BMW 7 Series 2020
Огляд тест-драйву: Ford Explorer 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Ford Explorer 2020