Огляд тест-драйву: Toyota Yaris 2019

28 березня 2019

Нинішній Yaris в кузові седан це найдоступніший Toyota. Він коштує навіть менше ніж знайомий Yaris хетчбек. Версії автомобіля мають одне ім’я, але вони дуже відрізняються одна від одної. Седан позичив платформу у Mazda2. Як результат отримали стильний, спортивний, економний транспортний засіб, який особливо добре пасуватиме молодим водія. На жаль, Yaris седан не пропонує такого великого списку систем безпеки і допомоги як хетчбек, тим не менше, гарантує екстрене автономне гальмування. Суперниками творіння Toyota можна вважати Ford Fiesta, Chevrolet Sonic, Hyundai Accent і Nissan Versa. Виділитися на їх фоні допомагає молодіжна стилізація та азартність ходу.

Огляд тест-драйву: Toyota Yaris 2019

Вам сподобається

Якщо ви перебуваєте у пошуках нового транспортного засобу, який і коштує не дорого, і в обслуговуванні невибагливий, Toyota Yaris 2019 те, що треба. Потішить потенційного власника легкість і азартність ходу та компактність. Окремі бали можна додати за дизайн.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Компактні суперники типу Kia Forte і Hyundai Accent гарантують більший запас потужності та тривалішу гарантію. А той самий Yaris хетчбек має кращий перелік оснащення.

Нове у 2019 році

Седан позбувся приставки «iA» у назві та отримав переглянуту решітку радіатора. На поточний модельний рік він доступний у трьох комплектаціях, включно з XLE, яка пропонує шкіряні акценти оздоблення та замінник шкіри в обшивці.

Враження від їзди

При 106 конях під капотом седан навряд чи стане переможцем вуличних перегонів. З іншого боку Toyota Yaris авто не важке, а отже зайві кілограми не заважають йому демонструвати спритність. Гідну пару двигуну складає доступна шестиступінчаста автоматична коробка передач. Якщо ви хочете відчути себе трохи більш залученим до управління, є можливість обрати шестиступінчасту механічну коробку передач, яка вражає простотою використання та допоможе витиснути максимум з двигуна. Коробка передач Toyota Yaris, що механічна, що автоматична, не дасть нагоди розчаруватися. При проходженні поворотів седан поводиться адекватно. Між тим, на високих швидкостях у салону стає шумно. Натомість для міських поїздок він підходить ідеально.

Найкращі характеристики

Інформаційно-розважальна система Yaris використовує 7.0-дюймовий сенсорний дисплей для контролю аудіо, медіа, навігації та мобільних додатків. При русі автомобіля сенсорний екран блокується, а управління здійснюється через роторний перемикач, розміщений якраз там, де зазвичай опиняється права рука водія.

Ефективна на швидкості до 29 км/год, система попередження про можливе зіткнення сканує дорогу попереду і попереджає водія про можливі неприємності. В разі виявлення неминучості зіткнення система здатна зупинити седан.

Детально про автомобіль Toyota Yaris

Інтер’єр

Салон Toyota Yaris виглядає і відчувається більш вишукано, ніж можна очікувати, зважаючи на статус. Оскільки перед нами фактично Mazda, принаймні в основі, то нічого дивного немає у тому, що інтер’єр це сильна сторона автомобіля. Можливо не такі просторі, як у деяких суперників, передні сидіння пропонують відмінну підтримку корпуса. Заднього простору вдосталь як для класу. Об’єм багажника становить 382 літри. Практичності додає можливість скласти заднє сидіння у співвідношенні 60/40. Нова комплектація XLE може похвалитися покращеними матеріалами оздоблення.

Відео тест-драйв Toyota Yaris 2019 року

Екстер’єр

Якщо виразні лінії і заломи кузова Yaris ви переплутаєте з творінням Mazda, це буде цілком нормально. Перед нами автомобіль з емблемою Toyota, основою для якого послужив Mazda2. Поточна філософія дизайну Mazda вже встигла здобути прихильність, тому седан від цього тільки виграв. Нинішній Yaris має традиційну, велику решітку радіатора Toyota. У поточному році трапецієподібна решітка була доповнена вставками у вигляді бджолиних сот. Поглянувши на седан, ви точно знатимете, чи він вам подобається, чи ні. Комплектації L і LE отримали галогенові фари, в той час як топова XLE може похвалитися автоматичними, світлодіодними фарами. Базові моделі їздять на 15-дюймових колесах, топовій дісталися 16-дюймові.

Базова комплектація

У поточному році седан доступний у трьох комплектаціях. Базовий Yaris L постачається з електроприводом вікон і дверних замків, шістьма режимами налаштування водійського сидіння, кермом, яке налаштовується по куту і вильоту, кнопковим запалюванням, інформаційно-розважальною системою з 7.0-дюймовим сенсорним екраном, AM/FM/супутниковим/HD радіо, двома USB портами та Bluetooth. На жаль, Apple CarPlay/Android Auto недоступні взагалі. Про безпеку дбають шість подушок та система попередження можливого зіткнення, яка здатна автоматично задіяти гальма.

Опційне обладнання

Автоматична коробка передач доступна комплектаціям L і LE та стандартна для XLE. Комплектація LE додає розумний ключ, 16-дюймові колеса, протитуманні вогні, підігрів бічних дзеркал та задній спойлер. Комплектація XLE потішить замінником шкіри обшивки, шкіряним кермом, автоматичними, світлодіодними фарами, склоочисниками з сенсорами дощу та автоматичним клімат-контролем. Інформаційно-розважальну систему всіх комплектацій можна доповнити навігацією.

Під капотом

Єдиним для седана став 1.5-літровий чотирьохциліндровий двигун з прямим впорскуванням пального на 106 кінських сил та 140 Нм. Привід виключно на передні колеса. Компонується він шестиступінчастою механічною коробкою передач, як опція пропонується автоматична коробка. У першому випадку витрата пального Toyota Yaris перебуває на рівні 7.8 л/100км у міському, 6.1 л/100км у заміському та 6.9 л/100км у змішаному циклах. У другому випадку показники змінюються на 7.4, 5.9 та 6.7 л/100км відповідно.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Kia Stinger 2019
Огляд тест-драйву: Kia Stinger 2019
Огляд тест-драйву: BMW 7 Series 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW 7 Series 2019