Огляд тест-драйву: Volkswagen Jetta 2018

20 липня 2018

Найдешевша модель Volkswagen, спортивний Jetta - це компактний седан з 150 кінськими силами. Стильний, економний і приємний в управлінні, новий Jetta доступний у шести комплектаціях: S, Wolfsburg Edition, SE, SE Sport, SEL і GLI. За потужність сучасного седану відповідає 1.4-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун. Для того, щоб автомобілю було легше конкурувати з Honda Civic, Toyota Corolla, Mazda3, Ford Focus, Chevy Cruze і Hyundai Elantra, компанія наділила його довшою гарантією. Нині покупець може розраховувати на 6 років або 115.873 км пробігу повної гарантії.  

Огляд тест-драйву: Volkswagen Jetta 2018

Вам сподобається

Якщо ви бажаєте отримати спортивний, економний седан, виконаний в європейському дусі, з високоякісним салоном, автомобілі Volkswagen Jetta до ваших послуг. Бренд славиться високою якістю і продуктивністю двигунів, і 1.4-літровий силовий агрегат не став винятком.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Сучасний Jetta доступний виключно як седан. Бажаючим отримати хетчбек, можливо підійде популярний Golf. Шанувальникам дизельних двигунів варто перевірити Chevy Cruze. А тим, хто не уявляє автомобіль без повного приводу, пощастить з Subaru Impreza або VW Golf SportWagen.

Нове у 2018 році

У поточному році всі авто фольксваген джетта отримали певні стилістичні зміни для кращої відповідності сучасним вимогам покупців. Новинкою став Wolfsburg Edition з декількома додатковими пунктами оснащення, на кшталт підігріву сидінь і унікального переднього спортивного бамперу з протитуманними вогнями. Крім того, усі Jetta тішать 6 роками або 115.873 км пробігу повної гарантії.

Враження від їзди

Volkswagen Jetta нового покоління, як і його попередники, вважається одним з найприємніших автомобілів в плані управління. Водій отримує компактний і спритний седан, який гарантує впевненість і потужність. Потішить і кермо з хорошим зворотнім зв’язком. Параметри ходу досить жорсткі, але не позбавлені комфорту. Базовим став 1.4-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 150 кінських сил. Як альтернатива пропонуються 1.8-літровий і 2.0-літровий турбодвигуни. Останній у пару отримав спортивно налаштовану підвіску і 18-дюймові колеса. До речі, такий самий 2.0-літровий турбодвигун використовується в Audi A3.

Найкращі характеристики

Результатом співпраці «Fender» і «Panasonic» стала аудіосистема «Fender Premium» на 400 Вт потужності і 9 динаміків з сабвуфером, яка пропонується в якості опції для Jetta. Вона стала однією з найпотужніших систем цього класу з хорошим загальним тоном, вражаючими висотами і басом.

Система «XDS Cross Differential» увійшла у базу моделі Jetta GLI і значно покращила її здатність входити в повороти. Це електронна заміна традиційного механічного диференціалу з обмеженим проковзуванням. Якщо передні колеса автомобіля втрачають зчеплення під час повороту, система автоматично активує процес гальмування внутрішньої частини колеса для його відновлення.

Детально про автомобіль Volkswagen Jetta

Інтер’єр

Новий Jetta - це п’ятимісний седан з хорошим внутрішнім простором, хоча місця для ніг позаду не так багато як у Toyota Corolla або Honda Civic. При 0.4 м3 багажне відділення Jetta є стандартним для класу. Дизайн можна назвати мінімалістичним і зрозумілим з деякими спільними рисами з Audi. Водії оцінять такі дрібниці, як підлокітник між водієм і переднім пасажиром, який налаштовується, і функцію відкривання вікон одним дотиком. Але на відміну від суперників, шкіряна обшивка не пропонується взагалі, розраховувати можна хіба що на замінник. Усі моделі отримали легку у використанні аудіосистему з сенсорним екраном.

Екстер’єр  

Цього року дизайнери VW запропонували колір міцно завареної кави і нову, хромовану решітку радіатора для більшості комплектацій. Модель Jetta SE отримала ексклюзивну чорну решітку. До переліку змін варто також віднести нові емблеми і дизайн коліс. Зусилля призвели до появи більш сучасного зовнішнього вигляду без втрати ідентичності. Зомліти від екстер’єру Jetta неможливо, але перевірку часом він витримає краще, ніж більшість більш одіозних автомобілів.

Базова комплектація

Лінійка Jetta складається з шести комплектацій: S, Wolfsburg Edition, SE, SE Sport, SEL і GLI. Базова модель постачається з камерою заднього виду, шістьма режимами налаштування водійського сидіння і 16-дюймовими колесами. За інформаційно-розважальний аспект відповідає 5.0-дюймовий, кольоровий сенсорний екран, який включає AM/FM/CD програвач з SD і USB-портами і Bluetooth. Модель SE додасть: електропривод люку даху, моніторинг сліпих зон з попередження про перехресний рух позаду, підігрів передніх сидінь, більший сенсорний екран, обшивку з штучної шкіри, кнопкове запалювання і кращі колеса.

Опційне обладнання

Моделі SE Sport пропонують 17-дюймові колеса і люк даху, у той час, як SEL додадуть: електропривод водійського сидіння, двозонний, автоматичний клімат-контроль, навігаційну систему, аудіосистему «Fender», склоочисники з сенсорами дощу і систему попередження про можливе зіткнення з екстреним автоматичним гальмуванням і адаптивним круїз-контролем. Топові моделі GLI отримали спортивно налаштовану підвіску, 18-дюймові колеса і систему «Park Pilot».

Відео тест-драйв Фольксваген Джетта 2018

Під капотом

Базовим став 1.4-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 150 кінських сил і 250 Нм. Стандартно компонується він шестиступінчастою механічною коробкою передач. Привід на передні колеса. Витрачає седан 7.8 л/100км у міському і 5.9 л/100км у заміському циклах. Автомат фольксваген джетта - це восьмиступінчаста коробка передач. Більше потужності, а саме 170 кінських сил і 250 Нм, пропонує 1.8-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун. Найпотужнішим серед двигунів фольксваген джетта став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 210 кінських сил і 280 Нм.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: GMC Sierra 2018
Огляд тест-драйву: GMC Sierra 2018
Огляд тест-драйву: Mitsubishi Outlander 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Mitsubishi Outlander 2018