Огляд тест-драйву: Volkswagen Tiguan 2018

26 червня 2018

Сегмент компактних позашляховиків змінився за останні роки. Здається, Volkswagen зловив хвилю, представивши оновлений Tiguan. Після рестайлінгу позашляховик запропонував один з самих просторих салонів сегменту, вражаючий перелік сучасних технологій, включно з 8 і 12-дюймовими цифровими дисплеями, стандартними Apple CarPlay і Android Auto та довгим списком систем безпеки. Це другий у сегменті позашляховик, окрім Nissan Rogue, який вміщує до семи пасажирів і гарантує найкращу повну гарантію. Новачок вартий уваги покупців.

Огляд тест-драйву: Volkswagen Tiguan 2018

Вам сподобається

Нині творінню Volkswagen легше тягатися із законодавцями сегменту, типу Honda CR-V і Ford Escape. Бонусами стали європейський дизайн, хороші дорожні манери і приваблива зовнішність.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Миловидний Tiguan не є ні самим швидким, ні самим економним представником сегменту. Крім того, таким безпроблемним транспортним засобом, як Honda CR-V, він поки що не став, хоча і запропонував одну з найкращих гарантій на ринку.

Нове у 2018 році

2018 модельний рік став вирішальним для Volkswagen Tiguan, він постав у новій формі.

Враження від їзди

Хороший зворотній зв'язок керма і педалей роблять свій вклад у загальний водійський досвід, який, до речі, вважається одним з найкращих у сегменті. Їзда по шосе трохи жорсткіша, ніж у інших невеликих позашляховиків, але зручні сидіння, затишний салон і відмінне управління роблять новий Tiguan хорошим компаньйоном для тривалих подорожей. Новачок трохи важчий за базовий Honda CR-V. Загалом, це ні на що не впливає, а запропонований двигун добре справляється з вагою, додаткові кілограми відчуваються лише під час вклинення у трафік і обгоні на шосе. Новий кузов фольксваген тігуан 2018 трохи довший, але хороша видимість і незначний радіус повороту полегшують процес паркування. Маневрування покращується ще й завдяки доступним технологіям. Попередження про перехресний рух позаду дасть вам знати про наближення транспортного засобу і може самостійно зупинити автомобіль. Камера виду згори не пропустить жодної дрібниці з навколишнього середовища. Загалом, технічні характеристики фольксваген тігуан 2018 покликані зробити життя водія комфортнішим і легшим.  

Найкращі характеристики

6 років або 115.873 км повної гарантії потішать власників, які не люблять розставатися з автомобілями протягом тривалого часу, так само як і тих, хто готовий розпрощатися з покупкою вже наступного року.

Обрати пісню, надиктувати повідомлення або вказати пункт призначення, не відволікаючись, дозволять стандартні Apple CarPlay і Android Auto.

Детально про автомобіль Volkswagen Tiguan 

Інтер’єр

Дизайн інтер’єру і матеріали є типовими перевагами автомобілів VW, і новий Tiguan не став винятком. Багатьом водіям сподобаються відкриті відсіки з USB-портами і розетками. Старт/стоп кнопка, електронне паркувальне гальмо і селектор коробки передач розміщені дуже близько один до одного на центральній консолі, що дозволяє швидко орієнтуватися. На додачу до зручного розміщення задніх пасажирів, спинки їх сидінь посуваються і нахиляються, що додає комфорту і збільшує вантажний простір. А завдяки можливості скласти ці спинки у співвідношенні 40/20/40, не виникає проблем з перевезенням довгих предметів. Позаду передбачені окремі вентиляційні отвори, USB-порти і зручний підлокітник. Третій ряд сидінь, нажаль, став одним із самих малих у сегменті, між тим, у разі крайньої необхідності, його можна використати. Моделі з двома рядами сидінь потішать 1.0 м3 вантажного простору. Завантаження речей у багажне відділення теж не є проблемою, при зайнятих руках варто злегка торкнутися заднього бампера і двері відчиняться.

Екстер’єр

Виразна і продумана зовнішність Tiguan належить до переваг. Ставши найдовшим позашляховиком сегменту, автомобіль вразив одночасною збалансованістю і свіжістю стилізації. Світлодіодні задні фари додали харизми. Топова модель SEL Premium вирізняється за рахунок світлодіодних головних фар і денних ходових вогнів. Пакет «R-Line» додасть унікальні, великі колеса.

Базова комплектація

Як вже зазначалося, стандартними стали Apple CarPlay і Android Auto, увійшовши до пакету «Car-Net App-Connect». Комплектації Volkswagen Tiguan дозволяють кожному покупцеві обрати своє. Базова модель пропонує: третій ряд сидінь, 6.5-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи, Bluetooth, USB, камеру заднього огляду і функціональні задні сидіння.

Опційне обладнання

На додачу до ряду активних технологій безпеки, шкіряної обшивки і покращеної аудіосистеми, перелік опцій вмістив: панорамний люк, адаптивний круїз-контроль, камеру огляду згори, функцію доступу і старту без ключа, електропривод багажного відділення та 12.3-дюймову цифрову панель приладів. Що стосується інформаційно-розважальної системи, то перейшовши до підписної групи «Security&Service», покупець отримує: дистанційний доступ/старт, автоматичне повідомлення про зіткнення і систему «Family Guardian» з дистанційним встановленням швидкості та іншим. Група «Guide&Inform» складається з навігаційної системи та підписної «SiriusXM Travel Link» з інформуванням про погоду, трафік, місцеві ціни на бензин та інші цікаві аспекти.

Під капотом

Єдиний, цьогорічний двигун Volkswagen Tiguan має 2.0 літра і чотири циліндра, гарантуючи 184 кінських сили і 300 Нм. Пару йому складає восьмиступінчаста автоматична коробка передач. Розгін відбувається за 10 секунд. Витрата пального з переднім приводом перебуває на рівні 10.7 л/100км у міському, 8.7 л/100км у заміському та 9.8 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом показники змінюються на 11.2, 8.7 та 10.3 л/100км відповідно.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Ford C-Max 2018
Огляд тест-драйву: Ford C-Max 2018
Огляд тест-драйву: Lexus RX 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lexus RX 2018