Огляд тест-драйву: Volvo XC90 2020

1 грудня 2020

Новий Volvo XC90 2020 року - це середньорозмірний позашляховик, який заслуговує на увагу. Він пропонує відмінне поєднання стилю, технологій, паливної економічності і повсякденної практичності за ціною, яка нижче ніж у багатьох конкурентів. 

Оновлений позашляховик Volvo XC90 2020 року випуску

Нове в 2020 році 

Volvo XC90 піддався рестайлінгу в 2020 році:

  • позашляховик отримав оновлення екстер'єру, 
  • стала доступною шестимісна конфігурація,
  • чотиримісна модель Excellence знята з виробництва.

Кому варто купити? 

Вам варто купити новий Вольво ХС90 2020 року, якщо шукаєте розкішний позашляховик з відмінною керованістю, спокійною їздою і відмінною паливною економічністю.

Трьохрядний салон XC90 може похвалитися стильним інтер'єром з використанням розкішних матеріалів, просторими сидіннями першого і другого ряду і містким вантажним відсіком. Він оснащений сучасними мультимедійними технологіями і функціями допомоги водієві, тому ваші поїздки будуть комфортними і безпечними. 

Нове або б/у авто? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Volvo випустила це покоління XC90 в 2016 модельному році як в п'ятимісному, так і в семимісному компонуванні. З тих пір було кілька ключових оновлень. XC90 2017 року одержав розкішну чотиримісну версію Excellence. У XC90 2018 з'явилося кілька стандартних функцій, які раніше були необов'язковими, включаючи адаптивний круїз-контроль, моніторинг сліпих зон, Apple CarPlay і Android Auto. У 2019 Volvo зробив стандартною семимісну компоновку.

У 2020 році XC90 змінив екстер'єр та інтер'єр. Автомобіль отримав нову решітку радіатора і додаткову шестимісну конфігурацію з капітанськими кріслами. Чотиримісна компоновка знята з виробництва.

Загалом, ви можете заощадити гроші, купивши більш ранні моделі цього покоління. При цьому легко знайти ті ж варіанти двигуна і трансмісії, що і у Volvo XC90 2020 модельного року. Крім того, багато функцій, які є стандартними для XC90 2018 і більше "молодих" версій, були доступні в моделях 2016 і 2017 років.

Volvo XC90 або Mercedes-Benz GLE?

Оновлений Mercedes GLE - винятковий розкішний позашляховик. Як і у XC90, в GLE можуть розміститися до семи пасажирів, салон може похвалитися красивим інтер'єром з використанням високоякісних матеріалів. Однак, на відміну від Volvo, Mercedes пропонує вражаючу лінійку потужних двигунів, спортивну керованість і шовковисту плавність ходу. Mercedes трохи дорожчий, але це кращий вибір.

Volvo XC90 або Acura MDX?

Acura MDX і XC90 - це хороші позашляховики. MDX має більш низьку стартову ціну, а його двигун V6 потужніше стандартного чотирициліндрового у XC90. Переваги Volvo: красивіший інтер'єр, проста інформаційно-розважальна система і великий вантажний майданчик. Виберіть той позашляховик, який найкраще відповідає вашим потребам.

Volvo XC90 або Volvo XC60?

У Volvo XC60 і XC90 багато спільного. Обидва цих шведських позашляховика мають прекрасний інтер'єр, затишні сидіння, однакову інформаційно-розважальну систему, а також ідентичні двигуни і витрату палива. Відмінності в деталях. 

XC60 - це розкішний компактний позашляховик з п'ятьма сидіннями, вантажним відсіком об'ємом 1783 літра і меншою кількістю стандартних функцій безпеки, ніж XC90. 

У XC90 сім сидінь і великий вантажний відсік об'ємом 2406 літрів. Вибирайте XC90, якщо у вас зростаюча сім'я і необхідно додатковий простір. В іншому випадку виберіть XC60, щоб заощадити гроші і отримати таку ж розкіш і вишуканість.

Салон

У Volvo XC90 2020 року сім місць. Опціональная шестимісна компоновка замінює багатомісне сидіння другого ряду на пару капітанських крісел, що також полегшує доступ до третього ряду.

В цілому салон XC90 здається просторим, в ньому достатньо місця для голови і ніг пасажирів в першому і другому рядах. У третьому ряду мало місця для ніг, тому його найкраще залишити для маленьких дітей і підлітків. 

Оздоблення салону із синтетичної шкіри є стандартним для Вольво ХС90 2020 року. Опціонально доступні: сидіння другого ряду з підігрівом, передні сидіння з підігрівом, вентиляцією і масажем, оформлення інтер'єру натуральною шкірою.

Салон XC90 елегантно виконаний в мінімалістському стилі. Більшість поверхонь оброблено високоякісними матеріалами: шкірою, алюмінієм, м'яким на дотик пластиком і деревом.

Volvo XC90 має найбільший обсяг багажника в класі розкішних позашляховиків середнього розміру. У авто 447 літрів вантажного простору за сидіннями третього ряду, 1183 літрів зі складеними сидіннями і 2426 літрів зі складеними сидіннями другого і третього ряду. У стандартну комплектацію входять двері багажного відділення з електроприводом, які відчинаються без допомоги рук.

Кожен XC90 оснащений інформаційно-розважальною системою Volvo Sensus. Вона включає в себе: 9-дюймовий сенсорний екран, навігацію, Apple CarPlay, Android Auto, Bluetooth, два порти USB, стереосистему з 10 динаміками і супутникове радіо. Екран, схожий на планшет, виглядає гладким і швидко реагує на введення. Ним також можна керувати за допомогою кількох кнопок, розташованих прямо під екраном. Це хороша система мультимедіа, але не найкраща в своєму сегменті.

Доступні функції: точка доступу Wi-Fi, модернізована система навігації, проекційний дисплей, звукова система Harman Kardon і звукова система Bowers & Wilkins.

Відео тест-драйв Volvo XC90 2020 року

Технічні характеристики 

Volvo XC90 2020 доступний з трьома варіантами силових установок: T5, T6 і T8. У комплект T5 початкового рівня входить 2,0-літровий чотирициліндровий двигун з турбонаддувом потужністю 250 кінських сил. Передній привід в стандартній комплектації, доступний повний привід. Решта силові агрегати стандартно поставляються з повним приводом.

Версія T6 оснащена чотирициліндровим двигуном з турбонаддувом і наддувом, який видає 316 кінських сил. Цей двигун з подвійним наддувом впевнено розганяє XC90 і робить його більш досконалим.

Силова установка T8 об'єднує двозарядний двигун з версії Т6 з парою електромоторів. Виходить гібрид на 400 кінських сил. Додаткова потужність T8 помітна при рушанні з місця завдяки миттєвому крутним моментом від електродвигунів.

Незалежно від силової установки в Volvo XC90 встановлена восьмиступінчаста коробка автомат. Зазвичай вона перемикає передачі швидко і плавно, але іноді не наважується перейти на знижену передачу. Якщо ви хочете вручну вибирати передачі, зупиніться на комплектації R-Design. Це єдиний XC90, оснащений підрульовими перемикачами.

Volvo XC90 T5 2020 року витрачає 11,2 л/100 км в місті і 7,8 л/100 км на шосе. Це відмінні показники за мірками розкішних позашляховиків середнього розміру. Витрата для версії T5 AWD злегка виростає до 11,8 л/100 км в місті і 8,7 л/100 км на шосе. T6 AWD з подвійним наддувом потребує 13,1 і 9,0 л/100 км по місту і шосе відповідно.

Найекономічніша модель - XC90 T8. Цей плагін-гібрид споживає 8,7 л/100 км в змішаному русі по місту і шосе.

У XC90 передбачувана керованість, швидке і легке рульове управління, сильне гальмівне зусилля. Позашляховик відчуває себе стабільно на поворотах і комфортно їде по нерівній дорозі.

Безпека

XC90 оснащений розширеними функціями безпеки. До них відносяться камера заднього виду, задні датчики паркування, попередження про лобове зіткнення, автоматичне екстрене гальмування, адаптивний круїз-контроль, моніторинг сліпих зон, попередження про поперечний рух ззаду, попередження про виїзд із смуги руху, допомога в утриманні смуги руху, монітор сонливості водія і розпізнавання дорожніх знаків. Деякі з цих функцій складають напів автономну систему водіння Pilot Assist.

Додаткові функції допомоги водієві включають в себе адаптивні поворотні фари, передні датчики паркування, систему паркувальних камер з об'ємним оглядом і систему допомоги при парковці без допомоги рук.

Розміри і вага 

Volvo XC90 2020 має довжину кузова 4953 мм. Ширина позашляховика від краю до краю бічних дзеркал становить 2140 мм. Висота автомобіля - 1776 мм, дорожній просвіт - 230 мм. ХС 90 споряджена маса коливається від 1984 до 2264 кг, в залежності від конфігурації трансмісії.

Можливі комплектації 

Volvo застосовує комплексний підхід до моделей XC90. Спочатку ви вибираєте варіант оформлення салону салону: Momentum, R-Design або Inscription. Він визначає стандартні і доступні функції автомобіля. Потім ви вибираєте двигун: 250-сильний T5, 316-сильний T6 або плагін-гібрид T8 на 400 кінських сил.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Citroen C3 Aircross 2020
Кросовер Citroen C3 Aircross 2020 року
Новий кросовер BMW X1 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW X1 2020