Огляд тест-драйву: Audi A3 2019

25 березня 2019

Сучасний A3 виконує важливу роль для виробника, який хотів привабити нових клієнтів з не таким значним бюджетом, але бажаючих отримати автомобіль класу люкс з характерними для бренду динамікою і виразним дизайном. Пропонуючи кузов седан і кабріолет, Audi A3 відповідає основним вимогам, а саме гарантує бажану потужність, високоякісний салон та вражаючі технології. Змагаючись з Mercedes-Benz CLA і Acura ILX, A3 виграє за рахунок ціни. Тим, у кого все ж є необмежений бюджет, варто розглянути більш продуктивну версію седану S3.

Огляд тест-драйву: Audi A3 2019

Вам сподобається

Якщо задні сидіння не мають особливого значення, невеликі A3 готові потішити збалансованою ціною, а збережені кошти можна витрати на чисельні опції. Любителям сонця варто зауважити, що кабріолет A3 коштує дешевше за BMW 2 Series, а динамічний S3 вже розігрівається задля задоволення шибайголів.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Нинішній A3 завершує виробничий цикл, отож стилізація не така динамічна як у новіших Mercedes-Benz CLA чи Infiniti QX30. Нинішній Acura ILX пропонує більше внутрішнього простору і нижчу ціну, особливо, коли мова заходить за опції.

Нове у 2019 році

Нині усі Audi A3 стандартно отримали Apple CarPlay і Android Auto. Модель Premium P відмітилася появою світлодіодних фар і бездротової зарядки, а моделі Prestige обзавелися системою автономного паркування. З лінійки зник гібрид A3 e-tron Sportback, а продуктивний S3 трохи збільшив потужність.

Враження від їзди

Як будь-який автомобіль Audi, A3 вражає діапазоном від повсякденних транспортних засобів до гоночних варіантів. Моделі початкового рівня зосередилися на комфорті і вишуканості з легким натяком на динаміку, в той час як S3 це динаміка в чистому вигляді. З доступною системою повного приводу автомобіль не пасує перед примхами погоди. Крім того, навіть при повному оснащенні автомобіль навряд чи коштуватиме більше за Honda Accord чи Toyota Camry, яких з легкістю обходить в плані внутрішнього простору. 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 190 кінських сил не ракета, але насолодитися динамікою можливість дасть. Варіант S3 тішить 288 кіньми під капотом і стандартним повним приводом. Семиступінчаста коробка автомат Audi A3 майже витвір мистецтва, який дозволить отримати максимальне задоволення без необхідності гратися з механічними передачами. Опинившись на звичайних дорогах, A3 демонструє плавність ходу з швидкою реакцією керма. У повороти входить точно і швидко.

Найкращі характеристики

Хороша подорож повинна супроводжуватися хорошим настроєм, який гарантує музика. Улюблені композиції навряд чи звучатимуть краще, ніж через 14 динаміків виняткової аудіосистеми «Bang & Olufsen». Доступна моделі Premium Plus і стандартна для Prestige, система стане мрією меломана.

Мабуть, одна з найкращих технологій Audi, панель A3 «Virtual Cockpit» прийшла на зміну аналоговим приладам, запропонувавши цифрове відтворення зображення, масивний, адаптивний TFT екран, здатний показувати навігаційні карти, інформацію стосовно налаштувань або імітувати традиційні прилади.

Детально про автомобіль Audi A3

Інтер’єр

Бренд встановив високу планку своїми салонами, в яких панує сучасний дизайн і виняткова якість співвідношення деталей. Щоправда, якщо в плані матеріалів і деталізації важко до чогось придертися, то особливої виразності, особливо у порівнянні з іншими представниками сімейства, очікувати не варто. При цьому салон Audi A3 2019 дуже вдало спроектований з бажаним спортивним посилом і зрозумілим розміщенням елементів управління. Між тим, хотілося б, щоб екран інформаційно-розважальної системи не розміщувався настільки низько, оскільки важко розгледіти, яку кнопку треба натискати для тієї чи іншої функції. Простір задніх сидінь нічого грандіозного не запропонує, особливо з розрахунку на трьох людей.

Відео тест-драйв Audi A3 2019 року

Екстер’єр

Якщо вам подобається загальна естетика Audi, то і нинішній A3 припаде до смаку. Виглядаючи як зменшений Audi A6, стандартні бі-ксенонові фари, великий люк даху і стандартні 17-дюймові колеса роблять навіть дешевшого  A3 красунчиком. 18-дюймові і 19-дюймові колеса додають класовості екстер’єру. Моделі S3 отримали унікальні елементи дизайну. Вкорочена задня частина не може запропонувати нічого більшого за 340 літрів багажного відділення, моделі з повним приводом мають і того менше, лише 283 літри. Кабріолети, зрозуміло, мають лише пару дверей і виглядають особливо класно з опущеним дахом.

Базова комплектація

Стандартними елементами для всіх A3 2019 року стали камера заднього виду, задні сенсори паркування, підігрів дзеркал і передніх сидінь. У базу седана увійшли шкіряна обшивка, панорамний люк, бі-ксенонові фари, двозонний автоматичний клімат-контроль, 12 автоматичних режимів налаштування водійського сидіння, світлодіодні задні фари, Bluetooth, аудіо на 10 динаміків з CD програвачем, Apple CarPlay, Android Auto, сенсори для автоматичних склоочисників, 7.0-дюймовий екран інформаційно-розважальної системи з MMI інтерфейсом.

Опційне обладнання

Якщо ви хочете збільшити вартість автомобіля, додавши опцій, Audi раді вам допомогти. Так, урізноманітнити автомобіль можна за рахунок світлодіодних фар, аудіосистеми «Bang & Olufsen», навігаційної системи з мапами Google Earth, переглянути які можна на вражаючій панелі «Virtual Cockpit». Підвищити рівень безпеки покликані активна допомога руху по смузі, попередження про сліпі зони і динамічний круїз контроль. У спортивному варіанті підвіска стає нижчою на 15 мм. Версія S3 додатково пропонує спортивні сидіння і пакет «S Sport».

Під капотом

Основним у 2019 році став 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 190 кінських сил і 320 Нм. Компонується він семиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід на передні колеса. Сотні автомобіль досягає за 6.9 секунд. З приводом на всі колеса, A3 розженеться за 6.2 секунд. Витрата пального Audi A3 перебуває на рівні 7.4 л/100км у міському, 5.0 л/100км у заміському та 5.9 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Subaru Forester 2019
Огляд тест-драйву: Subaru Forester 2019
Огляд тест-драйву: Infiniti Q60
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Infiniti Q60