Огляд тест-драйву: Audi Q5 2019

29 січня 2019

Новенький Q5 став одним з найкраще продаваних автомобілів для Audi у 2018 році, модельному році, в якому компактний позашляховик отримав більше потужності, покращив показники економії та зовнішність. Оскільки перед нами відносно новий позашляховик, змін у 2019 році передбачено небагато, якщо не рахувати розширені пакети та комплектації. Високопродуктивна версія як і раніше називається SQ5, під її капотом прихований V6 турбодвигун у парі з жорсткіше налаштованою підвіскою для кращого управління. Суперниками Q5 вважаються Acura RDX, BMW X3, Jaguar F-Pace і Mercedes-Benz GLC. Виділитися на фоні конкурентів автомобілю допомагають рівень комфорту та здібності, плюс виразна стилізація та чималий перелік стандартного оснащення.

Огляд тест-драйву: Audi Q5 2019

Вам сподобається

Шукаєте компактний позашляховик з відмінними манерами ходу, стандартним приводом на всі колеса та хорошим списком новітніх технологій? Новий Audi Q5 2019 гарантує все це, додаючи систему автономного екстреного гальмування. Версія SQ5 гарантує все те саме, але при помітно більшій швидкості.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви фанат дизельних чи гібридних моделей, доведеться пошукати деінде, адже Audi Q5 гібриду не існує. Крім того, Acura RDX і Lexus NX стартують з помітно нижчою ціною. Задоволення від їзди, яке дарує SQ5, обійдеться ще дорожче.

Нове у 2019 році

На 2019 модельний рік Q5 обзавівся підігрівом передніх сидінь, електроприводом замків задніх дверей та 7.0-дюймовим водійським дисплеєм. Модель Premium Plus потішить навігаційною системою MMI та USB портами позаду. Новий пакет «Black optic» доповнить Q5 чорним оздобленням екстер’єру та 20-дюймовими, матовими колесами. Версія SQ5 вперше доступна в моделі Premium зі світлодіодними фарами.

Враження від їзди

При частих, різких поворотах підступних доріг Q5 відчувається скоріше як спортивний седан, ніж позашляховик. Але це не означає, що він пожертвував комфортом пересування по місту, або шосе, на цих ділянках водій сповна зможе насолодитися затишним, контрольованим пересуванням. Хоча мало ймовірно, що власники Q5 регулярно відправлятимуть його на биті шляхи бездоріжжя, система повного приводу здатна з ними впоратися. Надійність у Audi Q5 понад усе. 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун та семиступінчаста автоматична коробка передач з подвійним зчеплення це хороша пара, яка здатна розігнати автомобіль до сотні за 6.3 секунд. Версія SQ5 зі 102 додатковими конячками під капотом пропонує гостріші рефлекси, гарантуючи бажану спортивну харизму і залишаючись комфортним автомобілем.   

Найкращі характеристики

Потрапивши до переліку стандартного оснащення система «Drive Select» дозволяє водієві обрати один з п’яти режимів: Comfort, Automatic, Dynamic, Offroad та Individual. Дросель та підвіска, на ряду з трансмісією та управлінням, змінюються відповідно до кожного з них.

При 12.3-дюймовому кольоровому дисплеї і вражаючій навігації «Google Earth» цифрова приладова панель Audi потішить водія.

Детально про автомобіль Audi Q5

Інтер’єр

Компанія знається на створенні салонів і Q5 не став винятком. У цьому п’ятимісному середовищі Audi вдало поєднує сучасний дизайн з новітніми технологіями та матеріалами найвищої якості. Інтер’єр привабливий і не перевантажений кнопками. Цифрова приладова панель, стандартна для моделі Premium Plus, зводить всі прилади до 12.3-дюймового цифрового дисплею, який відображає все від швидкості до Google Maps. Простору позаду більше, ніж можна було очікувати, а при складених задніх сидіннях вантажний об’єм позашляховика збільшується до 1700 літрів. Стандартний підігрів передніх сидінь стане перевагою під час тривалих подорожах у холодну пору року.

Відео тест-драйв Audi Q5 2019 року

Екстер’єр

Позашляховик має типову зовнішність Audi, відмічену великою решіткою радіатора та класними елементами типу ксенонових фар та стандартних світлодіодних денних ходових вогнів. Позаду передбачена пара вихлопних патрубків та виразний логотип бренду. Постійний багажник даху нагадує, що перед нами позашляховик, який стандартно пересувається на 18-дюймових колесах, хоча має можливість отримати 19 чи, навіть, 20-дюймові варіанти. Кліренс Audi Q5 на рівні 20.3 см є непоганим показником для позашляховика, який так сильно нагадує спортивний седан. Версія SQ5 вирізняється за рахунок унікальної решітки, спойлера на даху та фронтальних фар.

Базова комплектація

У 2019 році Q5 буде доступний у трьох моделях: Premium, Premium Plus і Prestige. Модель Premium отримала шкіряну обшивку, підігрів передніх сидінь, тризонний клімат-контроль та Apple CarPlay з Android Auto. Модель Premium Plus додає навігаційну систему MMI та задні USB порти. Усі моделі Q5 оснащені системою «Pre Sense Basic». В разі виявлення неминучості зіткнення, система зачиняє вікна, люк даху, натягує ремені безпеки та самостійно гальмує. Система допомоги при паркуванні нині стандартна для Prestige, так само як проекційна приладова панель на вітровому склі.

Опційне обладнання

Пакет «S Sport» розширить перелік оснащення за рахунок адаптивної пневматичної підвіски, яка через режими «Drive Select» здатна опускати чи піднімати шасі. Це й же пакет пропонує задній диференціал «Quattro Sport», який значно покращує здібності позашляховика підкорювати круті повороти. Покращений пакет «Convenience» відтепер включає системи «Audi Side Assist» і «and Audi Pre Sense Rear».

Під капотом

За потужність стандартних моделей Q5 2019 відповідає 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 252 кінських сили та 370 Нм. Компонується він семиступінчастою автоматичною коробкою передач з подвійним зчепленням. Привід стандартно на всі колеса. Розгін відбувається за 6.3 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 8.6 л/100км у міському, 6.3 л/100км у заміському та 7.1 л/100км у змішаному циклах. Під капотом SQ5 ховається V6 турбодвигун на 354 кінських сили та восьмиступінчаста автоматична коробка передач «Tiptronic».

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Camry 2019
Огляд тест-драйву: Toyota Camry 2019
Огляд тест-драйву: Lexus RX 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Lexus RX 2019