Огляд тест-драйву: Audi Q8 2020

13 січня 2020

Сучасний Audi Q8 2020 це хороший, компактний кросовер. Йому дістався дуже гарний салон з високоякісними матеріалами, щедрим запасом особистого простору і легкими у використанні технологіями. Схожий на збільшене купе Q8 вражає збалансованою манерою ходу. Нерівності дороги поглинаються на відмінно, а круті повороти підкорюються з вражаючою точністю. У кросовера високий рейтинг надійності і багато стандартного оснащення.

Огляд тест-драйву: Audi Q8 2020

Нове у 2020 році 

  • Протягом року до лінійки приєднається динамічна модель RS Q8

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Купити Q8 варто, якщо ви є шанувальником виразного стилю, продуманої динаміки і сучасних технологій. З іншого боку, якщо є тенденція до збільшення кількості пасажирів у салоні, варто розглянути інші варіанти. При потребі салону на три ряди є сенс протестувати Audi Q7 або Mercedes-Benz GLE і BMW X5. 

Нове чи б/у авто? 

В якості абсолютної новинки Audi презентували Q8 у 2019 році. Найбільшою несподіванкою 2020 стане реліз динамічної версії RS Q8 з V8 турбодвигуном. За виняток цього змін не передбачено. Якщо цікавість викликає лише стандартний Q8 немає сенсу витрачати більше на моделі 2020.

Порівняння з іншими авто/комплектаціями 

Audi Q8 чи Porsche Cayenne?

Чимало спільного з Q8 має Porsche Cayenne. Він отримав дуже виразний салон, комфортні сидіння і супер сучасні технології. У обох автомобілів в базових моделях під капотом приховано V6 двигуни. Сучасний Cayenne теж сильно нагадує збільшене купе. Основна різниця між конкурентами полягає у ціні і манері ходу. Версії Cayenne помітно динамічніші. Кросовер відчувається легшим і більш спритним, ніж Q8. Крім того, Porsche пропонує ширшу силову лінійку. З іншого боку, Q8 здатний забезпечити більш комфортне пересування по поганим поверхням, а його ціна не настільки висока, як у Cayenne. Якщо є бажання отримати кросовер, який мало чим відрізняється від спортивного седана, погляньте в сторону Porsche, при бажанні насолоджуватися винятковим комфортом, залишайтеся з Audi.

Audi Q8 чи Audi e-tron?

Моделі Audi e-tron стали абсолютною новинкою у сімействі кросоверів. Запасу ходу транспортного засобу вистачає від 336 до 436 км в залежності від моделі. Водійський досвід з ним отримуєш зовсім інший. Розгін e-tron відбувається беззвучно, майже повна тиша супроводжує водія і пасажирів протягом усієї поїздки, навіть на високих швидкостях. Між тим, є у нього чимало спільного з Q8. Обидва кросовери вражають рівнем комфорту і плавністю динаміки, привабливою стилізацією та новітніми технологіями. Якщо ви готові до повністю електричного автомобіля, e-tron варто протестувати. Шанувальникам традиційної динаміки буде комфортніше з Q8.

Салон 

Салон Audi Q8 розрахований на п’ять людей. Передні сидіння традиційно вирізняються високим рівнем комфорту і відмінною позицією. Водій отримує хорошу видимість. Задні сидіння теж не доставлятимуть дискомфорту, навіть високі пасажири знайдуть зручну позицію. Стандартно сидіння вкриті шкірою, а передні мають підігрів. Вентиляція і масаж передніх сидінь стали опціями. Передбачено два повних набори кріплень дитячих крісел LATCH. Салон автомобіля вдало поєднав сміливу стилізацію і мінімалізм. Дизайн простий і зрозумілий, але не так привертає увагу, як інтер’єр Mercedes-Benz GLE. Під час подорожі сторонній шум ні в якому разі не потурбує людей всередині. Об’єм багажника складає 850 літрів з розкладеними сидіннями і 1699 літрів зі складеними. Усі Q8 використовують останню версію інформаційно-розважальної системи MMI. Вона у свою чергу тішить 10.1-дюймовим сенсорним екраном у верхній частині приладової панелі та 8.6-дюймовим сенсорним екраном у нижній частині. У базу також входять навігація, Apple CarPlay, Android Auto, Amazon Alexa, 12.3-дюймовий цифровий дисплей приладової групи, чотири USB порти, 10 динаміків стерео, супутникове і HD радіо та автоматичний клімат-контроль трьох зон. Система відзначається легкістю і швидкістю роботи. Верхній екран добре видно водію. Обидва екрани мають тактильну віддачу, завдяки якій можна впевнитися у введені запиту. Верхній екран відповідає за радіо, навігацію та Apple CarPlay з Android Auto. Нижній екран контролює клімат-контроль і налаштування автомобіля. Ще один притаманний виключно Audi елемент це «Virtual Cockpit» або цифровий дисплей приладової панелі. Система розпізнавання голосу вражає рівнем сприйняття, варто сказати, що вам холодно, і вона налаштує клімат-контроль відповідним чином. Доступними елементами стали автоматичний клімат-контроль чотирьох зон, бездротова зарядка і аудіосистема «Bang & Olufsen» на 17 або 23 динаміки.

Відео тест-драйв Audi Q8 2020 року

Технічні характеристики 

Стандартним для Q8 є 3.0-літровий V6 турбодвигун на 340 кінських сил і 500 Нм. Пару йому складає восьмиступінчаста автоматична коробка передач. Привід стандартно повний. Розгін відбувається за 5.9 секунд. Витрата пального Audi Q8 перебуває на рівні 11.1 л/100км у міському, 8.0 л/100км у заміському і 9.2 л/100км у змішаному циклах. Сучасний Q8 має чималий розмір і важить майже 2.5 тонни, але розробники проробили фантастичну роботу по прирученню такої ваги. Кросовер спокійно і впевнено входить у повороти, рульове управління легке і має не поганий зворотній зв'язок. Недосконалості дорожнього покриття не стануть проблемою навіть з доступними 22-дюймовими колесами. Частково за це треба дякувати адаптивним амортизатором, які здатні підлаштовуватися за долі секунди до будь-яких умов. Доступна пневматична підвіска ще більше покращує ситуацію. Потужні гальма своєчасно зупиняють великий Q8. З відповідним оснащенням автомобіль  здатний буксирувати до 3.492 кг.

Безпека 

Моделі 2020 мають чотири роки або 80.467 км пробігу базової гарантії. Творінню Audi дісталося п’ять з п’яти зірок від «Національного управління безпекою руху на трасах» США після проходження усіх краш-тестів. Автомобіль Audi Q8 має дуже високий рівень надійності і по даним інших агенцій. Не в останню чергу цим треба завдячувати щедрому переліку елементів безпеки. Так, у базу увійшли камера заднього виду, передні/задні сенсори паркування, попередження про можливе зіткнення з автоматичним екстреним гальмуванням, попередження про виїзд за межі смуги руху, склоочисники з сенсорами дощу та автоматичне дальнє світло. Доступними стали система камер навколишнього бачення, моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух позаду, система допомоги руху по смузі, адаптивний круїз-контроль, функція розпізнавання дорожніх знаків та нічне бачення.

Розміри 

У довжину Q8 має 487.7 см. Вага становить 2.270 кг. 

Можливі комплектації 

Новий Audi Q8 доступний у трьох комплектаціях: Premium, Premium Plus і Prestige. Високопродуктивна модель RS Q8 приєднається до лінійки у 2020 році. Усі моделі стандартно мають повний привід. Стандартна інформаційно-розважальна система моделі Premium включає два сенсорних екрани на 10.1 і 8.6 дюймів, навігацію, Apple CarPlay, Android Auto, Amazon Alexa, чотири USB порти, Bluetooth, 10 динаміків стерео, HD і супутникове радіо та 12.3-дюймовий цифровий дисплей приладів. Також у базу увійшли шкіряна обшивка, підігрів передніх сидінь, автоматичний клімат-контроль трьох зон, панорамний люк, центральний замок з брелоком, кнопкове запалювання, електропривод кришки багажника, адаптивна підвіска і 20-дюймові колеса з легкого сплаву. Стандартними елементами безпеки стали камера заднього виду, сенсори паркування, попередження про можливе зіткнення з допомогою у гальмуванні, попередження про виїзд за межі смуги руху, склоочисники з сенсорами дощу та світлодіодні передні фари з автоматичним дальнім світлом. Опціями є буксирувальний пакет і 21-дюймові колеса з легкого сплаву. Пакет «Cold Weather» пропонує підігрів задніх сидінь і керма. Пакет «Convenience» подбає про наявність моніторингу сліпих зон, попередження перехресного руху позаду і бездротової зарядки. Модель Premium Plus гарантує підігрів і вентиляцію передніх сидінь, автоматичний клімат-контроль чотирьох зон, стерео «Bang & Olufsen» на 17 динаміків, систему камер навколишнього бачення, 21-дюймові колеса з легкого сплаву та весь перелік пакету «Convenience». Доступними є буксирувальний і «Cold Weather» пакети. В якості окремих опцій доступні покращені передні і задні фари, 22-дюймові колеса та пневматична підвіска. Пакет «Driver Assistance» може розширити комплектацію за рахунок системи допомоги руху по смузі, функції розпізнавання дорожніх знаків і адаптивного круїз-контролю. Модель Prestige отримала вміст пакету «Driver Assistance», плюс покращені передні і задні фари. Окрім цього можна розраховувати на оздоблену шкірою приладову панель, завіси задніх вікон, функцію «м’якого» закривання дверей і проекційну приладову панель на вітровому склі. Більшість доступних функцій як у попередньої моделі. Ексклюзивно для моделі, між тим, пропонуються нічне бачення, стерео «Bang & Olufsen» на 23 динаміки і пакет «Luxury» з винятковою шкіряною обшивкою та передніми сидіннями з підігрівом, вентиляцією і масажем. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Acura RLX 2020
Огляд тест-драйву: Acura RLX 2020
Огляд тест-драйву: Honda Accord 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Honda Accord 2020