Огляд тест-драйву: BMW 5 Series 2020

7 серпня 2020

BMW 5 Series 2020 року має спритне управління, потужні мотори, плавну їзду і шикарний інтер'єр. Цей автомобіль практично у всьому перевершує інші автомобілі цього класу. Єдиний його недолік - це, мабуть, висока ціна.

Огляд тест-драйву: BMW 5 Series 2020

Нове в 2020 році

  • Покращили продуктивність двигуна в комплектації M550i
  • Збільшили запас ходу для моделі 530E

Кому варто купити?

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

BMW 5 Series коштує значно дорожче конкурентів, але його покупка виправдана довгим списком стандартного технічного оснащення, вишуканим інтер'єром і продуктивними силовими агрегатами. Ця модель підійде для тих, хто любить динамічну, маневрену і швидку їзду, а також цінує комфорт.

Нове або б/в авто?

У 2020 році спортивна модель M550i стала потужніше на 67 кінських сил. Крім того, запас ходу гібридної версії 530E збільшили майже до 35 км. Роком раніше компанія розширила список стандартних функцій допомоги водієві і систем безпеки. У 2018-му BMW представили гібридний автомобіль 530E і високопродуктивні варіації BMW M.

У 2020-му відбулося не так багато змін, тому можна сміливо робити вибір на користь BMW 5 Series минулого року випуску, щоб заощадити бюджет.

BMW 5 Series або Audi A6?

Audi A6 обладнаний енергійними чотирьох- і шестициліндровими моторами. Проте їх потужність все одно не дотягує до двигуна V8 з двома турбінами, яким укомплектований BMW. Обидві моделі мають приголомшливий інтер'єр і технічне оснащення, але 5-я серія пропонує більше стандартних систем безпеки і функцій допомоги водієві, ніж Audi A6. У кінцевому підсумку BMW 5 Series у всьому перевершує свого конкурента.

BMW 5 Series або Mercedes-Benz E-Class?

Mercedes-Benz E-Class - гідний суперник BMW 5 Series. Обидва автомобілі мають стильний і розкішний інтер'єр, безліч стандартних функцій і потужні силові агрегати. E-Class поставляється в кузовах купе, седан і кабріолет, в той час як 5-я серія не пропонує такого широкого вибору. Остаточне рішення залежить від особистих переваг.

Салон

BMW 5 Series вміщує п'ять чоловік. Інтер'єр даної моделі виконаний з якісних матеріалів і повністю відповідає автомобілю преміум класу.

Об’єм багажника цього авто складає 510 л. Гібридна версія 530E має менше вантажного простору - всього 396 л.

Стандартні функції BMW 5 Series включають двозонний автоматичний клімат-контроль, панорамний дах і інформаційно-розважальну систему BMW iDrive з 10,25-дюймовим сенсорним екраном, підтримкою сервісу Apple CarPlay, двома портами USB, Bluetooth, стереосистемою з 12 динаміками і навігацією.

У список доступних функцій входить інформаційно-розважальна система для пасажирів на задньому сидінні, бездротова зарядка, аудіосистема з 16 динаміками, супутникове радіо і точка доступу Wi-Fi.

Інформаційно-розважальна система iDrive має інтуїтивно зрозумілий інтерфейс і не відволікає увагу водія під час поїздки.

Відео тест-драйв BMW 5 Series 2020 року

Технічні характеристики

BMW 5 Series пропонує широкий вибір силових агрегатів: 530i оснащений 248-сильним турбомотором, а 540i - турбованим шестициліндровим двигуном потужністю 335 кінських сил. Всі моделі поставляються з автоматичною коробкою передач з вісьмома швидкостями.

Автомобілі спортивної версії М укомплектовані агрегатами V8 з системою твінтурбо потужністю від 523 до 617 кінських сил.

Також доступна гібридна модель 530E, обладнана чотирициліндровим двигуном і електромотором із загальною віддачею 248 л.с.

Базова BMW 5 Series витрачає 9.4 л на 100 км в місті і 7.1 л на шосе.

У сьомого покоління BMW 5 двохважільна система підвіски на передній осі, багатоважільна система підвіски з двома розділювальними важелями на задній осі для зниження ваги автомобіля. Задній підрамник обладнаний електромотором для функціонування стабілізатора поперечної стійкості. 

BMW 5 G30 має передні та задні дискові гальма. 

Шасі сьомого покоління BMW 5 стандартизовано з шасі BMW G11-G12.

Опціонально доступний електропривід Integral Active Steering, який довертає задні колеса до 3°.

Безпека

Стандартні функції допомоги водієві BMW 5 Series включають в себе адаптивний круїз-контроль, камеру заднього виду, передні і задні парктроніки, попередження при лобовому зіткненні, автоматичне екстрене гальмування, попередження про виїзд зі смуги руху, моніторинг сліпих зон і попередження про перехресний рух ззаду. Крім того, всі моделі BMW 5 Series обладнані системою активного захисту, що спрацьовує у випадку невідворотного зіткнення.

У список доступних функцій активної безпеки входить камера з об'ємним оглядом, система автоматичного паркування, камера нічного бачення з функцією виявлення пішоходів і проекційний дисплей.

Розміри і вага

Довжина BMW 5 Series становить 4.87 м. Його споряджена маса коливається від 1685 до 2021 кг.

Можливі комплектації

BMW 5 Series 2020 року представлена ​​в 6 комплектаціях. Варіації відрізняються потужністю двигунів, але ніяк не впливають на комфорт і оснащення салону. Якщо вам досить віддачі базового мотора, вибирайте 530i. Вона поставляється з довгим списком функцій допомоги водієві і систем безпеки, які також доступні для топових моделей.

 

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Mazda CX-3 2020
Огляд тест-драйву: Mazda CX-3 2020
Огляд тест-драйву: Opel Astra 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Opel Astra 2020