Огляд тест-драйву: BMW X2 2020

8 листопада 2019

Новий BMW X2 - хороший компактний кросовер. Схожий на купе X2 має стильний салон з високоякісними матеріалами. Турбодвигуни гарантують вдосталь потужності. Автомобіль пропонує чимало сучасних технологій і функцій стандартно. З іншого боку варто бути готовим до того, що коштує представник BMW більше за суперників, а простір задніх сидінь і вантажний об’єм інакше як адекватний не назвеш.

Огляд тест-драйву: BMW X2 2020

Нове у 2020 році 

  • 8.8-дюймовий сенсорний екран і навігація відтепер стандартні

Кому варто купити? 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Сучасний X2 точно вартий уваги. Між тим, у сегменті представлено декілька альтернатив, які теж не варто списувати з рахунків. Наприклад, Volvo XC40 і Audi Q3 гарантують ідентичний рівень вишуканості і практичності, але при більш доступній стартовій ціні. Як не дивно, але ледь не основним суперником можна вважати BMW X1. Виразний X1 не тільки пропонує більше простору позаду, але і вражає переліком оснащення і нижчою стартовою ціною.

Нове або б/у авто? 

Компанія представила новий X2 у 2018 році, після чого встигла оновити його декілька разів. У 2019 році дебютувала спортивна модель M35i. У цьому ж році стандартні моделі отримали розширений перелік оснащення, включно з Apple CarPlay, навігацією, попередженням про можливе зіткнення, попередженням про виїзд за межі смуги руху і сенсорами паркування. Майбутні моделі замість 6.5-дюймового екрану інформаційно-розважальної системи матимуть 8.8-дюймовий. Між тим, поглянувши на моделі попередніх років можна зекономити гроші. 

Порівняння з іншими авто

BMW X2 чи Volvo XC40?

Нинішній Volvo XC40 це один з найкращих надкомпактних кросоверів. Як і BMW X2 2020 сучасний XC40 має турбодвигуни, збалансоване управління, непоганий рівень економії пального, адекватний запас вантажного простору і високий рівень практичності. Стартова ціна Volvo нижча, плюс він пропонує більше оснащення.

BMW X2 чи BMW X1?

Кросовери X1 і X2 мають багато спільного. Обидва будуються на одному і тому самому заводі, мають схожі салони, стандартний перелік елементів і навіть двигун з коробкою передач. Різниця полягає у зовнішній стилізації. Виразний X1 отримав традиційний кузов позашляховика у мініатюрі, в той час як X2 походить на збільшене купе. Саме через стилістичні особливості у X2 менше простору. Як не дивно, але X2 ще й коштує більше. Тому перш ніж остаточно всідатися за кермо X2, варто ретельно протестувати X1.

Відео тест-драйв BMW X2 2020 року

Салон 

Салон BMW X2 розрахований на п’ятьох людей. Передні сидіння гарантують високий рівень комфорту і підтримки навіть високим водіям і пасажирам. Задні сидіння мало чим відрізняються від передніх в плані якості, але вони не такі просторі. Точніше, справа навіть не у самих сидіннях, а у лінії даху, яка обмежує простір. Трьом дорослим навряд чи буде дуже зручно, чого не скажеш про дітей. Обшивка зі штучної шкіри і вісім режимів налаштування передніх сидінь стандартні, за справжню шкіру і підігрів сидінь доведеться доплатити. Якщо повернутися до теми дітей, то для крісел найменших з них передбачені два набори кріплень LATCH. Основна перевага салону це якість і вишуканість. Мінімалістичний дизайн і приємні матеріали роблять свою справу. Щоправда у салоні відчувається шум вітру на високих швидкостях. Позаду другого ряду передбачено 595 літрів, склавши сидіння, можна отримати 1415 літрів. Ще однією беззаперечною перевагою X2 стала інформаційно-розважальна система iDrive. У наступному році вона матиме 8.8-дюймовий екран, навігаційну систему, HD радіо, сім динаміків, Bluetooth, USB порт і рік підписки на Apple CarPlay. Системою можна керувати за допомогою жестів, роторного перемикача чи тачпада, розташованого біля центральної консолі. Не забули розробники і про звичайні кнопки. В якості опцій представлені точка Wi-Fi, зарядний пристрій, супутникове радіо і система «Harman Kardon» на 12 динаміків. 

Технічні характеристики 

Кросовери 2020 року пропонують два двигуна. Моделі sDrive28i з переднім приводом і xDrive28i з повним оснащені 2.0-літровим чотирьохциліндровим турбодвигуном на 228 кінських сил і 350 Нм. Повноприводним M35i дістався 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 306 кінських сил і 450 Нм. Компонуються вони восьмиступінчатою автоматичною коробкою передач. Двигун базових моделей гарантує бажаний запас потужності і відмінно справляється з своїми обов’язками. Сотні автомобіль BMW X2 досягає за 6.8 секунд. Направлені на спортивну динаміку моделі M35i потішать розгоном до сотні за 4.9 секунди. Витрата пального зі стандартним двигуном становить 9.8 л/100 км у міському і 7.4 л/100 км у заміському циклах з приводом на передні колеса. З повним приводом показники становлять 9.8 і 7.6 л/100 км відповідно. Продуктивні M35i витрачають 8.4 л/100 км у середньому. Що стосується манери ходу, то їздить X2 більше як спортивне купе, ніж як традиційний кросовер. Він гарантує відчуття повної впевненості у крутих поворотах. Рульове управління швидке і добре збалансоване. Гальма гарантують необхідну потужність. Єдиним недоліком можна вважати якість ходу. Стандартні sDrive28i з високим рівнем комфорту чудово себе зарекомендували на звичайних дорогах. А от M35i їздять не надто плавно по поганому покриттю.  

Безпека 

Кросовер отримав п’ять років чи 80467 км пробігу повної гарантії. Задля безпеки водія і пасажирів X2 2020 оснастили камерою заднього виду, передніми і задніми сенсорами паркування і пакетом «Active Driving Assistant». До пакету увійшли попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування на низьких швидкостях, попередження про виїзд за межі смуги руху, автоматичне дальнє світло і функція розпізнавання дорожніх знаків. Як опції пропонуються адаптивний круїз-контроль, функція паралельного паркування і проекційна приладова панель на вітровому склі. 

Розміри 

У довжину BMW X2 має 427 см. Важить кросовер від 1596 до 1687 кг.

Можливі комплектації 

У наступному році кросовер буде доступний у трьох комплектаціях: sDrive28i, xDrive28i і M35i. Базові BMW X2 мають привід на передні колеса. Модель sDrive28i отримала 8.8-дюймовий сенсорний екран, Apple CarPlay, навігацію, Bluetooth, USB порт, HD радіо, сім динаміків, функцію дистанційного доступу без ключа, електропривод дверей багажника, автоматичний клімат-контроль, штучну шкіру обшивки, вісім режимів налаштування передніх сидінь, шкіряне кермо, світлодіодні передні фари і протитуманні вогні та 18-дюймові колеса. Базовими елементами безпеки стали камера заднього виду, сенсори паркування, склоочисники з сенсорами дощу, попередження про можливе зіткнення, автоматичне екстрене гальмування на низьких швидкостях, попередження про виїзд за межі смуги руху, автоматичне дальнє світло і функція розпізнавання дорожніх знаків. Пакет «Convenience» розширить комплектацію за рахунок неконтактного електронного ключа, супутникового радіо, панорамного люку даху, універсального відкривача гаражних дверей і функції автоматичного складання бічних дзеркал. Пакет «Premium» додасть підігрів передніх сидінь і керма, проекційну приладову панель на вітровому склі і покращену навігаційну систему. Окремими опціями стали шкіряна обшивка, бездротова зарядка, точка Wi-Fi, система «Harman Kardon», адаптивний круїз-контроль, функція паралельного паркування і адаптивна підвіска. Модель xDrive28i має ідентичний перелік стандартного оснащення і опцій, але за наявності системи повного приводу. 

Динамічна модель M35i вирізняється турбодвигуном на 306 кінських сил і системою повного приводу. Їй дісталися покращені вихлопна система, гальма, диференціали, підвіска, 19-дюймові колеса, неконтактний електронний ключ і супутникове радіо. 

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Hyundai Elantra 2020
Огляд тест-драйву: Hyundai Elantra 2020
Огляд тест-драйву: Kia Sportage 2020
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Kia Sportage 2020