Огляд тест-драйву: BMW X4 2018

3 травня 2018

Компанія BMW намірилася розірвати на шматки ринок вишуканих позашляховиків. Новий BMW X4 2018 року - чудовий екземпляр з купеподібною стилізацією, дорожнім просвітом і повним приводом позашляховика, практичністю хетчбека. Емоційний посил автомобіля для тих, хто надає перевагу формі замість функціональності і готовий платити за це. Менший всередині за X3, на основі якого створювався, він виглядає привабливіше і доставляє набагато більше задоволення від їзди.

Огляд тест-драйву: BMW X4 2018

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте стильний позашляховик, який викликає заздрісні погляди і є представником відомого бренду, нова модель BMW X4 2018 року варта уваги. За практичність у даному випадку відповідають містке багажне відділення і стандартна система повного приводу.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Хоча на високий рівень тієї самої практичності розраховувати не варто, оскільки купеподібна форма негативно відобразилася на внутрішньому просторі. Якщо вам потрібно більше, BMW X3 пропонує більш традиційний дизайн і очікувані від позашляховика якості.

Нове у 2018 році

Компанія змінила наповнюваність пакетів цього року, зібравши популярні елементи разом. Стандартними для моделей BMW стала камера заднього виду.

Враження від їзди

Заява бренду щодо того, що X4 володіє рефлексами седану і міццю позашляховика, звучить як маркетинговий крок, поки не опиняєшся за кермом і не пересвідчуєшся у правдивості твердження. Позашляховик має чітку спортивну спрямованість. Повний привід більше сфокусований на продуктивності ходу, ніж на прогулянках бездоріжжям, між тим, водій отримує бажану незалежність від примх природи. Обравши як стандартний 2.0-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун, так і 3.0-літровий шестициліндровий турбодвигун моделі M40i, доповнені восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач, ви будете здивовані прискоренням. Чотирьохциліндровий двигун до сотні розганяється за 6.4 секунд, шестициліндровий двигун впорається  за 4.9 секунди. Жорстка підвіска сприяє спритності. До того ж у водія є можливість обрати один з чотирьох режимів, починаючи економічним «Eco Pro» і закінчуючи агресивним «Sport+».

Найкращі характеристики

Основною причиною, чому у 2018-му БМВ Х4  виглядає краще за більшого брата X6, став розмір моделі у новому кузові. Менші пропорції працюють на руку зовнішньому посилу.

360 кінських сил під капотом моделі M40i звучать неймовірно, особливо, якщо згадати скільки задоволення приносили 300 коней минулого шестициліндрового двигуна. Попередня модель була швидкою, отож нинішня має бути супер швидкою.

Детально про автомобіль BMW X4

Інтер’єр

Водіям всередині X4 буде зручно, враховуючи знайоме горизонтальне розташування панелі та елементів управління, алюмінієві акценти, центральний кольоровий дисплей і дивакуватий селектор передач. Навіть ті, хто не знайомий з творіннями німецького бренду, швидко звикнуть до салону BMW X4, за що треба подякувати високому рівню ергономіки і покращеній інформаційно-розважальній системі iDrive. Позаду ситуація трохи інша, офіційно місця передбачено для трьох пасажирів, але на багато місця для ніг не розраховуйте. Стандартний об’єм багажного відділення становить 0.5 м3, але його можна збільшити за рахунок складного заднього сидіння.

Екстер’єр

Стилізацію X4 можна вважати досить контроверсійною, але стилізація під купе, поєднана з висотою позашляховика, у даному випадку виглядає краще, ніж з більшим X6. Щось подібне зустрічається у Mercedes-Benz з їх GLC Coupe. Нахил задньої частини виглядає класно, але всі усвідомлюють, що через це постраждали задній простір і багажне відділення. Хоча це не проблема для покупців, які більше зосереджені на зовнішній привабливості, ніж на практичності.

Базова комплектація

Модель BMW X4 у комплектації xDrive28i постачається з системою повного приводу, електроприводом передніх сидінь, люком даху, автоматичним клімат-контролем, електроприводом дверей багажника, універсальним відмикачем дверей гаража і задніми сенсорами паркування. Система динамічного управління тягою також увійшла до бази на той випадок, коли водієві все ж захочеться проїхатися битими шляхами. Сидіння вкриті штучною шкірою, а до аудіосистеми входять 9 динаміків і iDrive. Динамічний круїз-контроль і камера заднього виду поповнили перелік стандартного оснащення.

Відео тест-драйв BMW X4

Опційне обладнання

Доплативши за модель X4 M40i, ви отримуєте більше, ніж просто потужний двигун. До переліку її оснащення потрапили шкіряна обшивка, динамічна система контролю амортизаторами, функція доступу без ключа, спортивні сидіння і аудіосистема «Harman/Kardon». Більшість опцій розподілена по пакетах, так з «M Sport» базова модель отримує спортивні елементи стилізації і сидіння. Пакет «Driving Assistance Plus» подбає про наявність системи виявлення сліпих зон, приладової панелі на вітровому склі та системи пом’якшення наслідків зіткнення. Навігаційна система, Apple CarPlay і Android Auto доступні як окремі опції.

Під капотом

Обидва нині доступних двигуна мають турбонаддув. Базовим став 2.0-літровий чотирьохциліндровий силовий агрегат на 245 кінських сил і 350 Нм. Сотні позашляховик з ним досягає за 6.4 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 8.7 л/100 км у міському, 5.9 л/100 км у заміському та 7.0 л/100 км у змішаному циклах. Більше потужності, а саме 360 кінських сил і 465 Нм, гарантує 3.0-літровий шестициліндровий турбодвигун моделі M40i. Відмітки у 100 км/год X4 досягає за 4.9 секунди. Витрата пального становить 11.3 л/100 км у місті, 7.0 л/100 км за його межами і 8.6 л/100 км у середньому. Пару обом двигунам складає автоматична коробка передач на вісім ступенів, привід стандартно повний.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Cadillac Escalade 2018
Огляд тест-драйву: Cadillac Escalade 2018
Огляд тест-драйву: Audi A8 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Audi A8 2018