Огляд тест-драйву: BMW X5 M 2018

27 вересня 2018

Розглядайте BMW X5 M 2018 як лихого брата стандартного X5. Відомий X5 і сам не пасе задніх, але X5 M піднімає ставки. Високопродуктивний кросовер вражає 567 кінськими силами, які дозволяють йому досягти сотні за 4.0 секунди. Цей показник перевершує те, що пропонують Mercedes-AMG GLE 63 S і лише трохи не дотягує до того, що має дорожчий Porsche Cayenne Turbo. На додачу до потужного двигуна і продуктивним покращенням, кросовер пропонує високоякісний салон, відповідаючи статусу розкішного автомобіля. Якщо спробувати пошукати недоліки, то це чималий цінник і, можливо, відсутність такого чуттєвого посилу, як у Cayenne, Maserati Levante чи Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio.

Огляд тест-драйву: BMW X5 M 2018

Вам сподобається

Якщо ви хочете отримати вдосконалену версію X5, зверніть увагу на братика з приставкою «М» у назві. Пропонуючи V8 з 567 кіньми і М-налаштовану підвіску і гальма, X5 M поєднує продуктивність спортивного автомобіля з витривалістю позашляховика.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Новий Porsche Cayenne Turbo до 100 км/год добирається швидше і краще поводиться у поворотах, так само, як очікуваний Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. Тим, кому важливі показники, буде цікаво дізнатися, що Jeep Grand Cherokee Trackhawk пропонує двигун на 707 кінських сил і досягає сотні за 3.5 секунди.

Нове у 2018 році

У поточному році значних змін не відбулося. Тому шанувальникам не варто розраховувати навіть на тюнінг BMW X5 M. Трохи покращили інформаційно-розважальну систему «iDrive», торішній пакет «Driver Assistance Plus» об’єднали з  «Executive». Окремою опцією стала активна система виявлення сліпих зон.

Враження від їзди

Якщо ви не вірите у те, що спортивні кросовери здатні замінити седани, BMW X5 M готовий це довести. Декількох хвилин вистачить для того, щоб зрозуміти, що він не лише здатний зрівнятися з седаном, а й перевершити його. Кросоверу вистачить 4.0 секунд для досягнення відмітки у 100 км/год. У поворотах 2.385-кілограмовий автомобіль кидає виклик законам фізики, витискаючи максимум. Наприклад, новий Porsche Cayenne Turbo важить на 210 кг менше і має рульове управління заднього мосту для легшого входження в повороти. Нинішній X5 M з платформою, яка потрохи старіє, робить все можливе, щоб гідно витримати конкуренцію останніх Porsche. Технічні характеристики БМВ X5 M приємно вразять як шанувальників азартної їзди, так і тих, хто любить проїхатися битими шляхами.

Найкращі характеристики

Пакет «M Driver's Package» пропонує те, що неможливо побачити фізично, натомість відчути на рівні досвіду. За додаткову суму ви отримаєте можливість цілий день провести на треку в автомобілі BMW M.

Якщо ви готові витратити суму з п’ятьма нулями на автомобіль, ви надаєте перевагу лише найкращому. А в разі неабиякої любові до якісного звучання, на розсуд представлена аудіосистема «Bang&Olufsen». Вона належить до числа найкращих в автомобільній індустрії і варта кожної витраченої копійки.

Детально про автомобіль BMW X5 M

Інтер’єр

У той час, як стандартний X5 пропонує розмістити сімох людей на трьох рядах, X5 M має тільки два ряди і вміщує п’ятьох пасажирів. Недоліком це вважати не варто, оскільки третій ряд стандартних моделей не славиться простором. Займаючи верхівку лінійки, автомобілі з приставкою «M» доводять все до карколомних показників. Салон оздоблений шкірою «Merino», а на шкіряній панелі передбачені спеціальні «M» емблеми. Що стосується практичності, то задні сидіння складаються у співвідношенні 40/20/40, що дозволяє збільшити вантажний простір з 1.0 м3 до майже 2.2 м3. У передній частині чекають добре підбиті, зручні сидіння, перемикачі на рульовому кермі та мінімалістичні елементи контролю, звичні для шанувальників бренду.

Екстер’єр

Виділитися на фоні звичних моделей X5 M допомагає більш агресивне оздоблення передньої частини, ширша колія і нижча посадка. Окрім помітних «M» емблем кросовер отримав квадратні вихлопні патрубки. Їздить цей BMW на 21-дюймових колесах і тішить яскравими, адаптивними ксеноновими фарами.

Базова комплектація

Кросовер, як і очікується, дуже добре оснащений. До його бази потрапили: електропривод дверей багажника, панорамний люк, автоматичний клімат-контроль чотирьох зон, шкіряна обшивка, 18 режимів налаштування передніх сидінь з трьома стадіями підігріву, універсальний відмикач гаража, камера заднього виду і сенсори паркування. Стандартна інформаційно-розважальна система включає: 10.2-дюймовий сенсорний екран високої роздільної здатності, навігацію, 16 динаміків аудіосистеми «Harman/Kardon», AM/FM/CD HD радіо і вбудований жорсткий диск.

Опційне обладнання

Пакет «Executive» подбає про наявність: вентиляції передніх сидінь, підігріву керма і задніх сидінь, камери кругового огляду, функції м’якого зачинення дверей, проекційної приладової панелі на вітровому склі, Wi-Fi та бездротової зарядки. Крім того, пакет - це єдиний спосіб отримати моніторинг сліпих зон, попередження про виїзд за межі смуги руху, системи попередження про можливе зіткнення й автоматичне екстрене гальмування. За Apple CarPlay теж доведеться доплатити. Сумувати не дадуть аудіосистема «Bang&Olufsen» і розважальна система для задніх сидінь. Як опція представлена система нічного бачення.

Під капотом

Єдиним двигуном БМВ X5 M став 4.0-літровий V8 на 567 кінських сил. Компонується він восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно повний. Сотні кросовер досягає за 4.0 секунди. Витрата пального становить 16.8 л/100км у міському, 12.4 л/100км у заміському та 14.7 л/100км у змішаному циклах.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Nissan Armada 2018
Огляд тест-драйву: Nissan Armada 2018
Огляд тест-драйву: Volkswagen Golf 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Volkswagen Golf 2018