Огляд тест-драйву: Cadillac XT4 2021

20 вересня 2021

Cadillac XT4 2021 року - найменший позашляховик у сегменті розкішних автомобілів GM. Своїм характерним стилем і сучасним інтер'єром модель справляє гарне перше враження. Салон зручний і просторий, а інформаційно-розважальна система вражає. Але більш пильний погляд показує спроби виробника заощадити на матеріалах і невтішну продуктивність. 

Купити новий автомобіль Кадиллак ХТ4 2021 на автобазарі AutoMoto.ua

Нове в 2021 році 

В цьому році Cadillac не вносить серйозних змін в XT4. Це означає, що компактний позашляховик практично ідентичний моделі 2020 року.

Кому варто купити? 

Cadillac XT4 - розслаблений круїзер з довгим списком стандартних функцій. Кадилак ХТ4 2021 року стане відмінним вибором для покупців, які віддають перевагу американським машинам. Якщо ви шукаєте компактний позашляховик з неординарним стилем, вам сподобається Cadillac XT4.

Нове або б/у авто? 

XT4 отримав кілька мінімальних оновлень до 2021 року. Sport тепер має червоні гальмівні супорти в стандартній комплектації. У зовнішню палітру кольорів додані Wave Metallic і Infrared Tintcoat. У комплектацій Premium Luxury і Sport з'явилися бічні дзеркала заднього виду з підігрівом, електроприводом і складанням, а також бічні дзеркала заднього виду з автоматичним затемненням. Вся лінійка оснащена новими стандартними характеристиками, які включають в себе двері багажного відділення з електроприводом, бездротовий зв'язок Apple CarPlay і Android Auto. 

Хоча список оновлень виглядає довгим, все це можна знайти в б/у авто Кадиллак ХТ4. Перше покоління дебютувало недавно, в 2019 році, тому всі пропозиції на автобазарі актуальні. 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Cadillac XT4 або Cadillac XT5

Cadillac XT5 - не хто інший, як старший "брат" XT4. Він пропонує більше пасажирського та вантажного простору, а також помітно продуктивніший базовий двигун. Зі свого боку, XT4 має кращу інформаційно-розважальну систему, поставляється з ширшим набором стандартних функцій безпеки та коштує дешевше, ніж XT5.

Cadillac XT4 або Jaguar E-Pace

Ні Jaguar E-Pace, ні XT4 не претендують на перше місце в рейтингу преміальних субкомпактних позашляховиків, хоча обидва є хорошими автомобілями. Обидва мають слабкі трансмісії, але Jaguar більш маневрений і драйвовий в управлінні, ніж Cadillac. У E-Pace багато місця у вантажному відсіку, але його заднє сидіння набагато менші, ніж у XT4. Якщо ви плануєте регулярно перевозити пасажирів на задньому ряду, вибирайте Cadillac.

Салон

Об'єм внутрішнього простору - одна з унікальних переваг XT. На відміну від більшості компактних кросоверів, Cadillac XT4 - невеликий позашляховик, в якому легко помістяться п'ять пасажирів. Сидіння регулюються за допомогою електроприводу, починаючи з базового рівня, що дозволяє пасажирам на передніх сидіннях легко знайти зручне положення для сидіння. Вище в модельному ряду ви отримуєте посилену поперекову опору для максимального комфорту.

Інтер'єр XT4 виконаний в мінімалістичному стилі. Однак Cadillac поступається європейським конкурентам в якості матеріалів салону. Cadillac постарався замаскувати бюджетний пластик: верхня частина дверних панелей і приладова панель обтягнуті штучною шкірою, але все інше - твердий пластик. Це точно не те, що ви розраховуєте отримати за преміальну ціну.

XT4 пропонує 657 л вантажного простору за задніми сидіннями. Ця цифра є одним з кращих показників в сегменті субкомпактних позашляховиків класу люкс. Однак максимальна ємність не так вражає. Складіть задні сидіння, і отримаєте 1485 л простору. 

Внутрішнє відділення для зберігання речей складається з подвійних підсклянників спереду, кишень на спинках сидінь по обидва боки тп “бардачка”. Також є верхнє відділення для сонцезахисних окулярів.

Раніше XT4 вже була вражаюча восьмидюймова інформаційно-розважальна система з сенсорним екраном на опціональні Apple CarPlay, Android Auto, HD Radio і SiriusXM. Нова модель Cadillac XT4 включає в себе бездротові Apple CarPlay і Android Auto в стандартній комплектації для всієї лінійки. Кольорову інформаційну систему для водія з діагоналлю 4,2 дюйма в комбінації приладів виробник пропонує модернізувати до восьмидюймового дисплея за доплату.

Відео тест-драйв Cadillac XT4 2021 року

Технічні характеристики 

Cadillac XT4 оснащений 2,0-літровим чотирициліндровим двигуном потужністю 237 кінських сил в парі з дев'ятиступеневою автоматичною коробкою передач. Незважаючи на те, що XT4 не повільний, він ніколи не здається надмірно енергійним. Двигун гучний і часто створює відчуття, що він перевантажений на високих швидкостях. Прискорення з місця займає 7.8 с. 

Передньопривідний Cadillac XT4 має приблизно середню витрату палива для класу: 9 л/100 км. Повнопривідні версії витрачають більше - близько 9.4 л/100 км.

Якщо ви шукаєте спортивний кросовер з м'якою поїздкою, вам слід пошукати в іншому місці. На жаль, XT4 не пропонує ні того, ні іншого. У цього Кадилак посередня керованість. Cadillac XT4 - автомобіль для поїздок гладким асфальтом. Як тільки дорожнє покриття погіршується, поїздка втрачає комфорт.

Безпека

Cadillac XT4 2021 року одержав загальну оцінку від NHTSA 5/5. Компактний позашляховик пропонує безліч стандартних функцій активної та пасивної безпеки. Уже в базовій комплектації ви отримуєте камеру заднього виду з високою роздільною здатністю, автоматичне екстрене гальмування, попередження про лобове зіткнення, виявлення пішоходів, круїз-контроль і вісім подушок безпеки. 

Розміри і вага 

XT4 має довжину 4.6 м. Його споряджена маса коливається від 1660 кг до 1767 кг.

Можливі комплектації 

Для авто Кадиллак ХТ4 в 2021 році доступні три рівні оформлення салону: Luxury, Premium Luxury і Sport. Всі Cadillac XT4 мають однакові технічні характеристики і кожна з них може бути модернізована до повнопривідної.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Audi Q5 2021
Купити новий автомобіль Audi Q5 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Купити новий автомобіль Ніссан Фронтієр 2021 на автобазарі AutoMoto.ua
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Nissan Frontier 2021