Огляд тест-драйву: Chrysler 300 2018

12 квітня 2018

Великий і розкішний Chrysler 300 - це традиційний американський седан зі стандартним двигуном на 286 кінських сил та доступним повним приводом. Покупці можуть перейти до 5.7-літрового V8 двигуна з 364 кіньми, який забезпечує задньопривідний Chrysler значно більшим запасом потужності у порівнянні з його передньопривідними суперниками Chevy Impala, Toyota Avalon і Ford Taurus. Усі двигуни поєднуються з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач. Представлений седан у п’яти комплектаціях, кожна з яких зосереджена на певному аспекті.

Огляд тест-драйву: Chrysler 300 2018

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте просторий автомобіль з великим багажним відділенням і чималим запасом потужності, розгляньте варіант Крайслер 300. Сучасний седан гарантує унікальне поєднання класичних габаритів, салону на п’ятьох людей, елегантності і новітніх технологій з агресивною стилізацією і значною кількістю кінських сил.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо ви у пошуках великого седану з гібридною установкою, Toyota Avalon Hybrid  єдиний у цьому сегменті. А Avalon має вищий рейтинг надійності. Сучасний Chrysler 300 приверне увагу нижчою стартовою ціною.

Нове у 2018 році

У поточному році трохи змінилася лінійка седану. З’явилася модель початкового рівня Touring з тканинною обшивкою і 17-дюймовими шинами та її наступниця Touring L. До бази моделі 300C увійшов 5.7-літровий V8 двигун.

Враження від їзди

Новий Chrysler 300 2018 року можна описати декількома словами: зручний, затишний і потужний. Творіння Chrysler гарантує хороший запас потужності навіть зі стандартним V6 двигуном. Доступний V8 двигун з 364 кіньми вразить неймовірним розгоном, восьмиступінчаста автоматична коробка потішить точністю і плавністю, а режим «Sport» змінить точки перемикання трансмісії. Динаміка по прямій - це відмінна риса усіх моделей 300, щоправда іншим представницям лінійки окрім 300S і 300C не вдається так добре справлятися з поворотами, зважаючи на вагу і розмір. Більший двигун, звісно, потішить бажаним відчуттям потужності, але тим, хто дбає про рівень витрати пального, варто залишитися у компанії стандартного V6. При бажанні седан можна доповнити системою повного приводу.

Найкращі характеристики

Незважаючи на зростаючу популярність системи повного приводу, зустріти її у сегменті повнорозміриних седанів можна не так часто. Вона доступна як опція для чотирьох моделей седану 300, ставши стандартною для п’ятої.

Не менш унікальним вважається V8 двигун Hemi, за який доведеться доплатити у моделі Chrysler 300S, або просто насолодитися його потужністю у моделі 300C. До речі, це єдиний V8 двигун у сегменті.

Детально про автомобіль Chrysler 300

Інтер’єр

Всередині чекає поєднання сучасних технологій, традиційної ручної роботи і відчуття шику, притаманних великим американським седанам. Новий Chrysler 300 вміщує п’ятьох людей без найменшої шкоди комфорту. Позаду вдосталь простору, а передні сидіння з підігрівом і охолодженням - неймовірне місце для тривалого перебування. Багажне відділення, об’ємом більше 0.45 м3, вмістить чимало речей. При необхідності об’єм можна збільшити, склавши задні сидіння. Окремої згадки вартує роторний перемикач, традиційний аналоговий годинник, які додають класовості і вдало доповнюють 8.4-дюймовий сенсорний екран.

Екстер’єр

З чіткими лініями, невеликою площею скління і широкою посадкою новий Chrysler 300 втілює американське уявлення про автомобільну красу. У зовнішності седану якимось чином поєдналися вишуканість і зухвалість. Перед нами автомобіль, який несе відбиток агресивної елегантності. Моделі 300S, між тим, мають більше спортивних елементів. Завдяки пакетам «Sport Appearance» і «Chrome Appearance» модель Touring можна оснастити 20-дюймовими колесами.

Базова комплектація

Базова модель Touring постачається з двозонним клімат-контролем, вісьмома автоматичними режимами налаштування водійського сидіння, аналоговим годинником, шкіряним рульовим колесом, задніми сидіннями, що складаються, і 17-дюймовими колесами. Про розваги у салоні дбають: AM/FM/супутникове радіо з 6 динаміками, USB-порт і Bluetooth. Моделі вищої комплектації отримали: камеру заднього виду, панорамний люк даху, шкіряну обшивку, підігрів і охолодження передніх сидінь, кермо, яке регулюється по куту і вильоту, навігаційну систему та задні завіси з електроприводом. На додачу до інформаційно-розважальної системи Uconnect з 8.4-дюймовим сенсорним екраном усі моделі мають 7.0-дюймовий інформаційний дисплей, розташований між аналоговим тахометром і спідометром.

Опційне обладнання

Новий седан можна урізноманітнити за допомогою сімох пакетів та окремих опцій. Найбажанішими серед них стали: аудіосистема «Beats» або «Harman/Kardon», адаптивний круїз-контроль, моніторинг сліпих зон, система попередження про можливе зіткнення і система попередження про виїзд за межі смуги руху. Система повного приводу доступна усім моделям 300. Моделі 300S і 300C можуть похвалитися підрульовими пелюстками та підвіскою, призначеною для динамічної їзди. Модель Limited потішить шкірою Nappa, дерев’яними акцентами та 20-дюймовими колесами.

Технічні характеристики

Чотири з п’яти моделей Chrysler 300 стандартно оснащені 3.6-літровим V6 двигуном на 286 кінських сил та 340 Нм. Привід на задні колеса. Витрата пального перебуває на рівні 12.4 л/100 км у місті та 7.6 л/100 км за його межами. Модель 300S можна доповнити 5.7-літровим V8 двигуном на 364 кінські сили та 529 Нм. До речі, цей двигун є стандартним для моделі Chrysler 300C. Витрата пального сягає 14.7 л/100 км у міському та 9.4 л/100 км у заміському циклах. Пару обом двигунам складає автоматична коробка передач на вісім ступенів.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Dodge Challenger 2018
Огляд тест-драйву: Dodge Challenger 2018
Огляд тест-драйву: BMW M6 2018
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW M6 2018