Огляд тест-драйву: Dodge Grand Caravan 2020

24 листопада 2020

Dodge Grand Caravan - бюджетний мінівен. Салон автомобіля оброблений дешевими матеріалами і оснащений застарілою інформаційно-розважальною системою. Однак цей Dodge не такий вже й поганий. Його гнучкі сидіння Stow 'n Go максимально збільшують вантажний простір, під капотом у нього один з найпотужніших двигунів V6 в своєму класі.

Dodge Grand Caravan 2020 року на дорозі

Нове в 2020 році 

Авто Dodge Grand Caravan не отримав серйозних змін у 2020 році.

Кому варто купити? 

Dodge Grand Caravan підійде тим, хто шукає місткий автомобіль і має обмежений бюджет. 

Нове або б/у авто? 

Grand Caravan 2020 року є частиною покоління, яке вперше зійшло з конвеєра в 2008 році. Останній раз він піддавався рестайлінгу в 2011 році, отримавши оновлений дизайн інтер'єру та екстер'єру, а також більш потужний двигун V6. З тих пір були внесені тільки незначні зміни: забрали другий ряд сидінь Stow'n Go в якості стандартного обладнання і додали додаткову розважальну систему Blu-ray в 2013 році. В 2015 році були представлені обробки SE Plus і SXT Plus.

У 2017 році Dodge спростив варіанти оформлення салону, додав 6,5-дюймовий сенсорний екран і камеру заднього виду в список стандартних функцій. На 2020 рік серйозних змін немає.

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

З такою невеликою кількістю змін за ці роки ви можете сміливо купувати старішу модель. 

Dodge Grand Caravan або Chrysler Pacifica?

Chrysler Pacifica перевершує Dodge Grand Caravan. Це один з небагатьох мінівенів, що пропонують повний привід. Хоча Pacifica - найдорожчий варіант в цьому класі, але може похвалитися широким спектром стандартних функцій безпеки і технологій, включаючи моніторинг сліпих зон, попередження про перехресний рух ззаду, Apple CarPlay і Android Auto. Grand Caravan не пропонує нічого з цього, ще й поступається Pacifica за якістю салону. З іншого боку, обидва автомобілі оснащені сидіннями Stow'n Go. Проте, Chrysler - кращий вибір.

Dodge Grand Caravan або Honda Odyssey?

Honda Odyssey - набагато кращий варіант, ніж Dodge. Odyssey не пропонує сидінь Stow 'n Go, але Caravan має великий вантажний об'єм - 4 474 літри. 

У Honda привабливіший інтер'єр з м'якими на дотик матеріалами, а також доступні технічні засоби і функції безпеки, такі як Apple CarPlay, моніторинг сліпих зон і попередження про перехресний рух ззаду, які недоступні в Dodge. Додайте до цього плавну їзду, і Odyssey набагато випередить Grand Caravan.

Салон

Dodge Grand Caravan вміщує до семи чоловік. Він пропонує спартанський, але просторий салон, а третій ряд може вмістити навіть дорослих. Передні сидіння зручні, але доступні сидіння другого ряду Stow'n Go трохи практичніші.

Сидіння Stow 'n Go третього ряду і розсувні двері для задніх пасажирів входять в стандартну комплектацію. Додаткові функції включають: розсувні двері з електроприводом для задніх пасажирів, шкіряну оббивку, передні сидіння з електроприводом, передні сидіння з підігрівом і рульове колесо з підігрівом.

Цей Dodge має три комплекти роз'ємів LATCH: два для сидінь другого ряду і один для середнього сидіння третього ряду. 

У застарілому інтер'єрі Dodge Grand Caravan поєднуються м'які на дотик поверхні і твердий пластик. Більшість конкурентів по класу пропонують багатші і сучасніші матеріали салону.

За третім рядом є 880 літрів простору, за другим - 2 234 літрів, кубічних футів, а загальна вантажна місткість становить 3 972 літрів. Сидіння Stow 'n Go в Grand Caravan складаються в підлогу, щоб полегшити доступ до доступного простору.

Стандартна інформаційно-розважальна система Grand Caravan блідне у порівнянні з його конкурентами: графіка застаріла, екран невеликий. Крім того, недоступні ні Android Auto, ні Apple CarPlay, що обмежує можливості інтеграції вашого смартфона через порт USB або Bluetooth, жоден з яких не є стандартним.

Стандартні інформаційно-розважальні функції Dodge Grand Caravan - це 6,5-дюймовий сенсорний екран і стереосистема з шістьма динаміками.

Доступні інформаційно-розважальні функції: 

  • навігація, 
  • супутникове радіо, 
  • Bluetooth, 
  • порти USB, 
  • розважальна система на задньому сидінні,
  • DVD-плеєр, 
  • бездротові навушники.

Базова комплектація Dodge Grand Caravan не відрізняється функціями комфорту. У стандартному оснащенні є тільки трьохзонний ручної клімат-контроль.

Доступні функції: дистанційний запуск і тризонний автоматичний клімат-контроль.

Відео тест-драйв Grand Caravan 2020 року

Технічні характеристики 

Додж Гранд Караван має має непогані технічні характеристики. У нього 283-сильний 3,6-літровий двигун V6. Це один з найбільш потужних моторів в класі мінівенів. Однак двигун не дуже добре допрацьований, тому на високих швидкостях занадто шумний. Він з'єднаний з шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. 

Dodge також потрібно більше часу для розгону, ніж для більшості конкурентів по класу. "100" на спідометрі Grand Caravan з'являється через 10,2 секунди після старту. 

Витрата палива Додж Гранд Караван 2020: 13,8 л/100 км в місті і 9,4 л/100 км на шосе. Це не кращий показник для мінівена. 

Система підвіски Grand Caravan налаштована так, щоб згладжувати нерівності на дорозі, але все одно Dodge менш комфортний, ніж багато інших мінівенів. І хоча його керованість прийнятна, більшості суперників по класу легше маневрувати. 

Новий Додж Гранд Караван недоступний з повним приводом жодній комплектації. Передній привід стандартний і єдиний варіант для всіх рівнів оснащення. 

Grand Caravan 2020 може буксирувати до 1632 кг.

Безпека

Камера заднього виду - єдина стандартна функція активної безпеки в Grand Caravan. 

Розміри і вага 

Кузов Додж Гранд Караван 2020 має 5 181 мм в довжину. Його споряджена маса складає 2 045 кг.

Можливі комплектації 

Grand Caravan 2020 доступний в трьох комплектаціях: SE, SE Plus і SXT. Всі моделі оснащені 3,6-літровим двигуном V6 і шестиступінчастою автоматичною коробкою передач.

У базовій комплектації SE відсутні основні сучасні функції, тому ви, ймовірно, захочете вибрати SE Plus. Він має такі загальні зручності, як Bluetooth, порти USB і супутникове радіо, додає сидіння Stow'n Go другого ряду.

Версія SXT передбачає шкіряну оббивку з замшевими вставками і задні двері з електроприводом.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Cadillac Escalade 2020
Розкішний Cadillac Escalade 2020 року на дорозі
Новий Maserati Levante 2020 року
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Maserati Levante 2020