Огляд тест-драйву: Fiat 500L 2019

31 травня 2019

Сучасний 500L це «великий» Fiat, або, такий собі еквівалент велетенської креветки. Великий за стандартами виробника, 500L, тим не менше, дуже компактний автомобіль. Важко зрозуміти, який саме це тип кузова, чи то хетчбек, чи то універсал, чи то зменшений кросовер. Як би його не називали, специфічна форма гарантує просторий і функціональний салон з Apple CarPlay і Android Auto. Вражає і його стартова ціна. Це позитивні аспекти автомобіля. Якщо порівнювати його з Kia Soul, Honda HR-V, Hyundai Kona і Nissan Kicks, Fiat 500L, нажаль, відстає майже за всіма параметрами. У нього немає сучасних технологій безпеки типу системи утримання смуги руху чи автоматичного екстреного гальмування. Не варто очікувати і азартності ходу.

Огляд тест-драйву: Fiat 500L 2019

Вам сподобається

Якщо ви хочете отримати компактний автомобіль з просторим салоном з італійським посилом, Fiat 500L 2019 до ваших послуг.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо не брати до уваги внутрішній простір, Fiat 500L не встигає за суперниками. Він не такий економний і дешевий  як Kia Soul, Hyundai Kona, Honda HR-V і Nissan Kicks. З 500L не варто розраховувати на сучасні технології і системи допомоги. Стилізація у італійця, що найкраще дивна, а вартість перепродажу залишає бажати кращого.

Нове у 2019 році

Змін на поточний модельний рік мінімум. Стандартним став універсальний відкривач гаражних дверей у моделях Trekking і Lounge. Була представлена модель Fiat 500L Urbana Edition.

Враження від їзди

Усі Fiat 500L 2019 пропонують 1.4-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун, силовий агрегат, який зустрічається у 500 Abarth, але ідентичної продуктивності очікувати не варто. Маленький 500L створювався в першу чергу з думкою про комфорт, тому м’яка підвіска не дозволяє демонструвати азарт при входженні в повороти. Подовжена колісна база «великого» Fiat і високий профіль теж не сприяють динаміці, такої як з Mazda CX-3, Mini Countryman чи, навіть, Kia Soul. З іншого боку, якщо повернутися до поняття комфорту, 500L відмінно поглинає нерівності дороги. Показник розгону в принципі прийнятний. На шосейних дорогах салон Fiat залишається недосяжним для стороннього шуму. Технічні характеристики Fiat 500L дозволяють стверджувати, що автомобіль направлений на комфортне, повсякденне пересування.

Найкращі характеристики

Усі моделі 2019 року постачаються з інформаційно-розважальною системою Uconnect 4, якій дістався 7.0-дюймовий дисплей і здатність підтримувати Apple CarPlay і Android Auto. Моделі вищої комплектації також отримали GPS навігацію і аудіосистему «Beats».

Недолугий на перший погляд екстер’єр автомобіля гарантує одну суттєву перевагу, а саме просторіший, ніж спершу здається, салон. Особливої згадки вартує об’єм багажника Fiat 500L при 622 літрах з розкладеними задніми сидіннями. Склавши сидіння, можна розраховувати на 1925 літрів, а це вже показник кросовера.

Детально про автомобіль Fiat 500L

Інтер’єр

Як вже зазначалося однією з основних переваг став салон Fiat 500L. Усі моделі мають два ряди сидінь, розраховані на п’ятьох пасажирів. Місця позаду вдосталь, зокрема завдяки високому даху. Відчуття простору додає доступний, двокомпонентний люк даху. Одразу помічаєш, що 500L відрізняється від стандартного Fiat 500. Інтер’єр оригінального 500 пропонує два крихітних задніх сидіння і дуже обмежений вантажний простір. Натомість більший брат тішить заднім сидінням на трьох людей. Крім того багажник Fiat 500L вміщує 622 літри. Задні сидіння можна відкинути чи посунути.

Відео тест-драйв Fiat 500L 2019 року

Екстер’єр

Насправді немає іншого варіанту, або ви з першого погляду змиритеся із зовнішністю 500L, або ні. Якщо намагатися оминути суб’єктивний, особистий погляд, то можна сказати, що Fiat виділяється з натовпу автомобілів. На краще чи на гірше, 500L отримав присадкуватий, яйцеподібний профіль з милими, маленькими деталями типу «наївного погляду» фар і чорним з білим кольорами даху. Модель Trekking пропонує розширені арки коліс і трохи інше оздоблення передньої і задньої частин. Базові моделі їздять на 16-дюймових колесах, моделям Trekking і Lounge дісталися 17-дюймові варіанти. Нова модель Urbana Edition додає затемнені елементи задля більш агресивного посилу.

Базова комплектація

На поточний рік представлено три вже знайомих моделі, а саме Pop, Trekking і Lounge, та одну нову Urbana Edition. Моделі Pop постачаються з електроприводом вікон/дверей, кондиціонером, функцією доступу без ключа, сигналізацією та інформаційно-розважальною системою з 7.0-дюймовим сенсорним екраном і Apple CarPlay/Android Auto. Про безпеку дбають подушки і протибуксувальна система. На жаль, активних систем типу утримання смуги руху, круїз-контролю чи моніторингу сліпих зон не передбачено.

Опційне обладнання

Модель Fiat 500L Trekking додає шкіряну обшивку, підігрів передніх сидінь, 17-дюймові колеса, задній підлокітник, аудіосистему «Beats», супутникове радіо і навігацію. Модель Urbana Editions потішить затемненими елементами декору. Топова модель Lounge отримала хромовані вихлопні патрубки, електропривод бічних дзеркал, двозонний клімат-контроль, електропривод водійського сидіння і задні сенсори паркування. Опцією для Trekking і Lounge став панорамний люк. Усі моделі можна оснастити чорним чи білим дахом задля кращого візуального сприйняття.

Під капотом

Моделі 2019 року використовують 1.4-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 120 кінських сил і 215 Нм. Пару йому складає шестиступінчаста механічна коробка передач. Привід виключно на передні колеса. Розгін відбувається за 12.8 секунд. Витрата пального перебуває на рівні 8.8 л/100км у міському, 5.4 л/100км у заміському і 6.7 л/100км у змішаному циклах.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota Highlander 2019
Огляд тест-драйву: Toyota Highlander 2019
Огляд тест-драйву: BMW M4 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: BMW M4 2019