Огляд тест-драйву: Fiat 500 X 2019

4 липня 2019

У Fiat 500X 2019 ви знайдете компактний, милий автомобіль з італійським шармом, який чудово підходить для їзди у погану погоду протягом року. Отримавши за основу Fiat 500, сучасний 500X пропонує додаткову пару дверей і придатне для використання заднє сидіння. Якщо порівнювати з Mazda CX-3, Chevy Trax і Honda HR-V, то маленький 500X гарантує такий самий спортивний досвід і хороший рівень економії, але коштує трохи більше. На жаль, творіння Fiat поступається рівнем надійності і вартістю перепродажів.

Огляд тест-драйву: Fiat 500 X 2019

Вам сподобається 

Якщо ви у пошуку добре оснащеного, невеликого автомобіля з збалансованим цінником і стабільністю, Fiat 500X вартий уваги. Починаючи привабливим і яскравим салоном, закінчуючи продуктивним двигуном, італієць знає що пропонує.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо вартість перепродажу і рівень надійності обов’язкові, варто поглянути в сторону Honda HR-V, який, до того ж, пропонує більше внутрішнього простору. Відомі Jeep Renegade і Subaru Crosstrek краще справляються з примхами бездоріжжя, а Mazda CX-3 гарантує більш вишукану їзду.

Нове у 2019 році 

На поточний модельний рік 500X отримав переглянуту стилізацію передньої і задньої частин кузова, може потішити спрощеною лінійкою. Новими опціями стали світлодіодні фари, адаптивний круїз-контроль і допомога при паркуванні. 

Враження від їзди 

Хоча Fiat 500X гарантує плавність ходу і хороше управління, це не рівень Mini Cooper Countryman. Незначні дорожні недоліки позбавляють кросовер плавності, хоча, те саме можна сказати про інших представників класу, за винятком Mazda CX-3. Рульове підсилення з електричним підсиленням не таке точне, як хотілося б. Деяким водіям воно навіть видасться неприроднім. 1.3-літровий турбодвигун має непоганий запас потужності, отримавши 270 Нм для швидкого виконання маневрів. Система повного приводу допомагає краще справлятися з поворотами, а на засніжених поверхнях гарантує краще зчеплення. Пару двигуну складає шестиступінчаста автоматична коробка передач. Технічні характеристики Fiat 500X потішать багатьох шанувальників хорошої їзди. 

Найкращі характеристики 

З налаштуваннями «Auto», «Sport» і «Traction+» система «Dynamic Selector» здатна змінити налаштування двигуна, управління з електричним підсиленням і, навіть, здатність автомобіля до збереження зчеплення. Залишена у режимі «Auto», вона максимально підвищує рівень економії пального і зменшує викиди.

Хоча більшість цих систем і стандартна для деяких суперників, водії будуть щасливі побачити, що Fiat пропонує систему утримання смуги руху, уникнення зіткнення, адаптивний круїз-контроль, допомогу при паркуванні і моніторинг сліпих зон.

Детально про автомобіль Fiat 500X

Інтер’єр 

Одна з основних переваг 500X це салон, стильний і покращений за допомогою м’яких поверхонь і високоякісних елементів управління з розумним розміщенням. Передні сидіння комфортні, в них легко знайти зручну позицію. Місця для голів пасажирів позаду достатньо, а от ноги треба буде берегти. Вантажний об’єм швидко збільшується завдяки складним заднім сидінням. Завдяки маніпуляціям з сидінням переднього пасажира є можливість перевозити довгі предмети. Багатьом сподобається кольоровий дисплей між приладами. Центральну позицію займає 7.0-дюймовий сенсорний екран інформаційно-розважальної системи Uconnect.

Відео тест-драйв Fiat 500Х 2019 року

Екстер’єр 

Компанія завбачливо обрала спортивний і привабливий 500 як праобраз 500X, який може стати одним з найпривабливіших моделей Fiat, якщо не зважати на кабріолет Fiat 124. З продуманими пропорціями і достатньою кількістю елементів, які перегукуються з меншим 500, сучасний 500X це виразний мініатюрний кросовер. Серед трьох доступних версій, моделі Trekking заслуговують окремої згадки зважаючи на виразне оздоблення передньої частини.

Базова комплектація 

Лінійка 2019 року складається з базової Pop, середньої Trekking і топової Trekking Plus моделей. Найдешевша Pop постачається з кондиціонером, електроприводом вікон, 6 механічними режимами налаштування передніх сидінь, 7.0-дюймовим сенсорним екраном системи Uconnect 4, камерою заднього виду, Android Auto і Apple CarPlay. Стандартними також стали Bluetooth і система «Dynamic Selector» на три режими. Модель Trekking додає більш масивне оздоблення, автоматичні фари з віражними протитуманними вогнями. Топова Trekking Plus потішить світлодіодними фарами, шкіряною обшивкою, підігрівом передніх сидінь, 8 режимами налаштування сидіння водія, передніми і задніми сенсорами паркування, навігацією і двозонним автоматичним клімат-контролем. 

Опційне обладнання 

Більшість опцій розподілена по пакетам. Моделі Trekking можна доповнити «Advanced Driver Assist Group» з адаптивним круїз-контролем, попередженням зіткнення, аварійним гальмуванням, попередженням про виїзд за межі смуги руху, утриманням смуги руху, автоматичним дальнім світлом, моніторингом сліпих зон і склоочисниками з сенсорами дощу. Інші пакети залежать від рівня моделі і пропонують шкіряну обшивку, аудіосистему «Beats Audio», люк даху з двома панелями і чимало елементів зі стандартного переліку Trekking Plus. Доповнення для Trekking став Urbana Edition, який гарантує чорне оздоблення екстер’єру, світлодіодні фари і чисельні чорні і мідні акценти як зовні, так і всередині. 

Під капотом 

Основним цього року став 1.3-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 150 кінських сил і 270 Нм. Компонується він шестиступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід стандартно на передні колеса. Розгін до сотні відбувається за 9.1 секунд. Витрата Fiat 500X перебуває на рівні 6.1 л/100км у змішаному циклі. Максимальна швидкість становить 200 км/год.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Toyota GT 86 2019
Огляд тест-драйву: Toyota GT 86 2019
Огляд тест-драйву: Fiat 124 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Fiat 124 2019