Огляд тест-драйву: Ford C-Max 2017

22 січня 2018

Ford C-Max 2017 року - це бензиново-електричний гібридний автомобіль, який забезпечує хорошу економію палива і має просторий багажник завдяки конструкції хетчбека. Як і його конкуренти Toyota Prius і очікуваний Hyundai Ioniq, компактний Ford доступний також як гібрид C-Max Energi, який може проїхати 30,6 км на одному електричному заряді до того, як двигун почне працювати на бензині. C-Max більш спортивний, ніж Prius, але не може забезпечити таку економію палива, як Toyota: там, де Ford витрачає 5,7 л/100 км, Prius - 4,1 л/100 км. Проте, хетчбек має свої плюси: Apple CarPlay, сумісність з Android Auto.

Огляд тест-драйву: Ford C-Max 2017

Вам сподобається

Якщо ви шукаєте невеликий економічний гібридний автомобіль, але з комфортним інтер'єром, на C-Max варто звернути увагу. Він має більш цікавий і консервативний дизайн, ніж його головний конкурент - Toyota Prius. На відміну від Prius Prime, в моделях C-Max Energi є п'ять місць.

Вам може не сподобатися

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Якщо враховувати, що стартова ціна C-Max 25000 доларів, то практичніше взяти Toyota Prius, яка більш ефективна і з багатьма передовими функціями безпеки, таких як автоматичне екстрене гальмування. Хоча новий Hyundai Ioniq обіцяє нанотехнології і вишуканий дизайн.

Нове в 2017 році

Протягом 2017 року верхнє оздоблення C-Max було замінене титаном, з'явилися такі нові функції, як регульоване по висоті пасажирське сидіння і високоякісна аудіосистема Sony. Моніторинг сліпої зони тепер є додатковою опцією, а камера заднього огляду стає стандартною. Доступна інформаційно-розважальна система Sync3 була оновлена, і тепер сумісна з Apple CarPlay і Android Auto.

Враження від їзди

C-Max надійний і стійкий на дорозі, незважаючи на його компактні розміри. Бензиново-електрична трансмісія цього гібридного двигуна працює продуктивно, щоб забезпечити гарне прискорення. Як і у інших гібридів з використанням електронно-керованої безступінчатої трансмісії (ECVT), спостерігається помітне безпілотне прискорення. C-Max відчуває себе невпевнено на поворотах, принаймі, в порівнянні з Prius. На більш прямих дорогах C-Max є тихим і комфортним, остання риса все більш очевидна для версій C-Max Energi, що використовують як електромобілі тільки електротягу. C-Max досить часто відстає від Prius в офіційних показниках паливної ефективності EPA, і ми бачимо, що це правда в реальних випробуваннях обох автомобілів.

Детальніше про новий Ford C-Max 2017 року

Інтер'єр

Салон хетчбека Форд Cі-Maкс 2017 розрахований на 5 пасажирів на відміну від гібрида Prius Prime з 4, хоча зручно там зможуть розміститися тільки 4 високих дорослих людини, а п'яте заднє сидіння розкладається, як додаткове. Багажник Форд C-Max Hybrid близько 700 л (зі складеними задніми сидіннями його обсяг збільшується до 1472 л), а у Energi - приблизно на 142 л менше і є незручний горб, який приховує більший акумулятор. А ось у Prius Liftback ці цифри набагато нижчі (з задніми сидіннями - 610 л). Передні місця зручні і добре укомплектовані.

Екстер'єр

Продуманий випуклий дизайн C-Max більш консервативний, ніж химерний Prius, але майбутня лінійка гібридних і повністю електричних моделей Hyundai Ioniq набагато простіше, ніж гібриди Ford і Toyota. Що стосується C-Max, завдяки його округлому зовнішньому вигляду всередині є достатній запас висоти і простору для більш високих людей і предметів. Крім відмінних значків і того, що схоже на кришку паливного бака спереду зліва, яка приховує порт змінного струму, C-Max Energi 2017 року виглядає майже ідентично стандартному гібриду C-Max.

Базова комплектація

Стандартний пакет в 2017 році Ford C-Max Hybrid і C-Max Energi включають: двозонний клімат-контроль, камеру заднього огляду, 10-позиційне сидіння з регулюванням, AM/FM/CD-плеєр з 6 динаміками, USB і додатковими входами, систему синхронізації з 4,2-дюймовим центральним дисплеєм, який підключається до смартфонів через Bluetooth. Нові моделі Titanium C-Max включають в себе: шкіряний салон з пасажирським сидінням з 10-ступінчатим регулюванням, інформаційно-розважальну систему Sync3 з 8-дюймовим сенсорним екраном, підігрів передніх сидінь, 9-динамічну преміальну аудіосистему Sony, систему реверсування, дзеркало заднього виду, яке автоматично затемнюється, кнопковий пуск і універсальний відкривач гаражних воріт.

Опційне обладнання

Якщо купувати базовий C-Max 2017 року, рекомендується взяти комплектацію SE Driver Assist, яка об'єднує в собі закриття багажника за допомогою електроприводу, Sync3 і систему виявлення при зворотному русі для додаткової безпеки. А новий пакет Titanium Driver Assist додасть: моніторинг сліпої зони з попередженням про задньому перехресному русі, систему Active Park Assist, яка допомагає з паралельним паркуванням і автоматичним закриттям багажника. Інші опції, доступні на обох моделях, включають в себе навігацію і панорамний люк. На відміну від Prius, C-Max 2017 не пропонує такі передові системи безпеки і допоміжні засоби, як система попереднього зіткнення з виявленням пішоходів і круїз-контроль радара, які стандартні для Toyota.

Технічні характеристики Ford C-Max 2017 року

Кожен Ford C-Max Hybrid оснащений: 2,0-літровим 4-циліндровим двигуном Atkinson, безступінчатою автоматичною коробкою передач (CVT), електродвигуном, потужністю 188 кінських сил і літій-іонним акумулятором. Стандартний C-Max Hybrid не треба заряджати від розетки, так як його гібридна система працює тільки за рахунок бензину. А ось С-Max Energi заряджається від мережі: 2,5 години, якщо розетка на 240 вольт, і сім - якщо на 120.

P.S .: Через зміни в EPA-тестуванні, щоб більш ефективно відбивати реальні умови, деякі моделі 2017 року демонструють дещо нижчі показники економії палива, ніж їх версії 2016 року.

Попередній огляд Огляд тест-драйву: Porsche Panamera 2017
Огляд тест-драйву: Porsche Panamera 2017
Огляд тест-драйву: Chevrolet Suburban 2017
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Chevrolet Suburban 2017