Огляд тест-драйву: Ford Explorer 2019

25 липня 2019

Новий Ford Explorer 2019 року став ще однією прикрасою класу. Дебютувавши у 2011 році і потроху змінюючись, позашляховик не тільки успішно переходив з покоління у покоління, а й вражав сучасними технологіями. Беззаперечною перевагою Explorer залишається простір салону. Десятирічний термін існування це довго, тим не менше, автомобіль має що запропонувати сучасному покупцеві включно з повнопривідними моделями. Технологічність і продуманий інтер’єр посилюють позицію Ford і дозволяють гідно витримувати конкуренцію Chevrolet Traverse, Honda Pilot, Toyota Highlander, Mazda CX-9, Volkswagen Atlas і Subaru Ascent. Розуміючи важливість сімейного посилу, Explorer посилив аспект безпеки. 

Огляд тест-драйву: Ford Explorer 2019

Вам сподобається 

Ви надаєте перевагу простим у використанні технологіям? Модель XLT, наступна після базової, гарантує 8.0-дюймовий сенсорний екран, відмінну інформаційно-розважальну систему Sync 3, Apple CarPlay/Android Auto, функцію дистанційного запуску і відкривання дверей. Крім того, не варто забувати про привабливу зовнішність позашляховика, завдяки якій його можна переплутати з Range Rover.

Вам може не сподобатися 

нажмите на фото для просмотра в полноэкранном режиме
Дивіться також каталоги:

Підкорення дикої природи не є основною метою. Звісно, Ford Explorer шостого покоління пропонує повний привід і систему розпізнавання поверхонь, але їзда по бездоріжжю це не те, заради чого варто купувати цей позашляховик. Любителям пригод краще звернути увагу на Jeep Grand Cherokee, Toyota 4Runner чи Land Rover Discovery.

Вам може не сподобатися 

Сучасна модель Explorer XLT стандартно отримала моніторинг сліпих зон і електропривод дверей багажника. Стала доступною більша кількість допоміжних технологій і мультимедійних функцій. Моделі Sport і Platinum доповнили перемикачами на кермі, в той час як окремо Sport пропонує підігрів задніх сидінь. Декілька косметичних змін поповнили список опцій.

Враження від їзди 

Недостача потужності ніколи не була проблемою Explorer. 2.3-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 304 кінських сили не дасть сумніватися у своїх можливостях. Крім того, двигун Ford Explorer має 420 Нм, що позитивно відображається на прискоренні. Моделям Sport і Platinum дістався 3.0-літровий V6 турбодвигун на 370 кінських сил. Кожен з зазначених двигунів гарантує необхідний запас потужності для виконання маневрів і впевненого пересування на шосе. Баланс управління і їзди більше схиляється в сторону комфорту, ніж динамічної точності, між тим, неакуратним керування назвати не можна. Рівень шуму в салоні зведений до мінімуму. Другий ряд сидінь в достатньо просторий, а от третій краще залишити дітям. Адаптивний круїз-контроль добре виконує свою роботу, хоча не завадило б додати автономне екстрене гальмування. 

Найкращі характеристики 

Великий передній бампер і загальний розмір позашляховика означають, що будь-яка допомога під час паркування не завадить. Система активної допомоги при паркуванні використовує ультразвукові датчики і сприяє легкому заїзду і виїзду з місця. Водій керує акселератором і педаллю гальм, а Explorer дбає про решту. 

Проведіть ногою під заднім бампером і двері багажника відчиняться автоматично, не забудьте лише покласти брелок у кишеню чи сумку. Щоб зачинити двері варто повторити рух. Функція є стандартною для моделі Limited і вище. 

Детально про автомобіль Ford Explorer

Інтер’єр 

Салон Ford Explorer 2019 модельного року вміщає до семи пасажирів, хоча два капітанських сидіння другого ряду сприятимуть вищому рівню комфорту і полегшать доступ до третього ряду. Об’єм багажного відділення може бути 595, 1217 чи 2265 літрів, в залежності від того, скільки сидінь ви складете. Показники цілком пристойні для класу. Загальний дизайн інтер’єру досить функціональний, а рівень матеріалів оздоблення помітно зростає при переході до моделей вищої комплектації. 

Відео тест-драйв Ford Explorer 2019 року

Екстер’єр 

Як зазначалося вище, Explorer нагадує Range Rover. Варто лише поглянути на світлодіодні фари, решітку радіатора і передній бампер. Задня частина нагадує корму розкішної яхти, особливо у білому кольорі. Загалом, сучасний Explorer виглядає більш висококласно, ніж передбачає його спадщина. Моделі Sport виділяються за рахунок чорної решітки радіатора. Моделі Limited і Platinum отримали додаткову порцію хрому. Диски з легкого сплаву стандартні для всієї лінійки, топові версії їздять на 20-дюймових колесах.  

Базова комплектація 

Базова, XLT, Limited, Sport і Platinum комплектації Ford Explorer дозволяють кожному обрати бажану модель. Найдешевший варіант пропонує 18-дюймові колеса, світлодіодні передні і задні фари, функцію доступу без ключа, 8 автоматичних режимів налаштування водійського сидіння, електропривод і підігрів бічних дзеркал, систему контролю причепа і аудіосистему на 6 динаміків. У базу також увійшла функція «Ford MyKey», яка дозволяє власнику запрограмувати граничну швидкість, рівень гучності аудіосистеми та інші параметри, коли автомобіль знаходить у користуванні іншого водія. Модель XLT також отримала шкіряне кермо, кнопкове запалювання, моніторинг сліпих зон, надувні задні ремені безпеки і задні сенсори паркування.

Опційне обладнання 

Важливими опціями є системи допомоги водієві. Більшість з них доступна у пакеті «Safe and Smart», так можна розраховувати на адаптивний круїз-контроль, систему попередження про можливе зіткнення і систему допомоги руху по смузі. Стандартним цей пакет став для Platinum, як опцію його можна додати до XLT, Limited і Sport. Отримати більше оснащення найлегше обравши модель вищої комплектації. Моделі Sport і Platinum гарантують систему повного приводу, шкіряну обшивку, аудіосистему Sony, шкіряну приладову панель та інші вишукані деталі. 

Під капотом 

За потужність моделей відповідає 2.3-літровий чотирьохциліндровий турбодвигун на 304 кінських сили і 420 Нм. Компонується він десятиступінчастою автоматичною коробкою передач. Витрата пального перебуває на рівні 12.4 л/100км у міському, 8.7 л/100км у заміському і 10.7 л/100км у змішаному циклах. З повним приводом показники змінюються на 13.1, 9.4 і 11.2 л/100км відповідно. Як альтернатива пропонується 3.0-літровий V6 турбодвигун на 370 кінських сил і 515 Нм. У даному випадку повний привід стандартний. Пару йому складає та сама коробка передач.

 
Попередній огляд Огляд тест-драйву: Porsche Panamera 2019
Огляд тест-драйву: Porsche Panamera 2019
Огляд тест-драйву: Jaguar E-Pace 2019
Наступний огляд Огляд тест-драйву: Jaguar E-Pace 2019